Witam. Kilka dni temu kupiłem te ochraniacze w rozmiarze L. I teraz mam pytanie: czy to możliwe że ze względu na zbyt duży rozmiar zssuwają mi sie z nogi?? Bo mi sie ****** ssuwają... I jaki inny powód może być?? :/
Mysle ze to nie to. Na poczatku trudno sie przyzwyczaic i dostosowac do tych ochraniaczy. Mam je jakis miesiac i na poczatku tez mi sie zdawalo ze ciagle sie zsuwaja. Pozniej juz bedziesz wiedzial jak zakladac zeby nie spadaly. Teraz juz nie mam z nimi zadnych problemow, trzeba je dosc "wysoko" zapiete i wszystko jest OK.
Pzdr
Najmocniej ten gorny rzep z napisem 661, on powienien byc wysoko nad kolanem, wtedy trzymaja sie ladnie. Jest jeszcze inna opcja, ze masz 160cm i chuda noge a kupiles rozmiar L :P:P ale chyba tak nie jest? :>
Myśle, że te ochraniacze sa troszke niedorobione ... Mam je od pół roku i zdążylem gruntownie przetestować. Zaraz po założeniu jakbym je nie zapiął to sie zsuwaja .. po kilkunastu minutach kiedy nóżki sie troche spocą trzymają sie bardzo dobrze .. ale przy nawet najlzejszej glebie przy ktorej ciagnie sie kolanami po ziemi ochraniacze sie zsuwaja i jedziesz kolanami po glebie ..takze przy zakupie radzilbym pomyślec nad czyms innym np Race.
MI sie od początku zsuwały ale sie po prostu do tego przyzwyczaiłem. Jak chcesz żeby ochraniacze nie zsuwały ci się z nogi to niestety trzeba zainwestować w dainesy. A race lity niektórym się zsuwają a innym nie.
Mi tez sie zsuwały ale doszyłem sobie kawalek materiału z rzepem nad kolanem tak ze zapina sie wyżej i jest troche lepiej. Tak jak juz ktos napisal jak sie noga spoci to trzymaja się dobrze.
większych od L nie ma. a co do race lite... to było trzeba dozbierac i kupić race :] ja tak zrobiłem i jestem mega zadowolony, nic sie nie zsuwa i jest gicior :P
Nie powinno być prblemu. Narazie one są nie rozchodzone i ssztywne na zgięciudlatego mogą się troche zsuwać. Jeśeli Ci sie troche noga spoci już się nie będą zsuwać. Pozatym troche mocniej zaciśnij wszystkie rzepy. Tylko z umiarem żeby krew dochodziła do nogi, jak się przyzwyczisz będzie dobrze. :D