jak zeskakiwac z dropów tak pozadnie

piotrek-biker
Kontakt:

jak zeskakiwac z dropów tak pozadnie

Post autor: piotrek-biker »

mam pytanie zaczynam dopiero przygode z fr i nie potrafie pokonywac jeszcze dropów mam z tym ogromne problemy nie wiem jak zrobic zeby zeskoczyc na tylne kolo i wogole dobrze wyladowac najbardziej chcialbym wiedziec jak moizna pokonywac dropy przy prawie zerowej predkosci tzn z miejsca podbic kolo i ladnie wyladowac
za wszelki podpowiedzi z giry dziekuje prosze takze o ewntualne linki do stron instruktarzowych
Yuen
Kontakt:

Post autor: Yuen »

no naucz sie wyrywac dobrze przednie kolo i tyle. najlepiej zebys z miejsca umial wyrwac tak, zeby miec pozycje do kangaroo. inaczej - ruch jak do manuala. i jak to umiesz to wyrywasz podobnie, tylko troche mniej, zeby na tyl nie poleciec.
Pro rider^^
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

sam nie smigam dlugo we fr, ale ja robie tak wyrywam przednie kolo i pochylam sie do przodu aby wyladowac na dwa kolka (zakladajac, ze laduje sie na zbocze). Nie zawsze to wychodzi i trzeba cwiczyc :) Aha, jak juz dobrze zaczynamy leciec to znowu do tylu sie odchylamy. a z wiekszej predkosci to nie ma problemu, lekko odchylamy sie do tylu i fruu. Ja teraz pracuje nad psychika bardziej niz nad technika, bo po 9 miesiecznej przerwie mam spory lek nawet przed lajtowymi dropami :/ Do tego przez szkole nie moge smigac w trakcie tygodnia a w weekendy sa dupiaste pogody...
Wojtazx15
Kontakt:

Post autor: Wojtazx15 »

lol.... :) trzeba ćwiczyć , ćwiczyć i ćwiczyć.. tego się nie ta tak wytłumaczyć, to jest technika, która nabywa się z czasem
www.NS-bikes.com
www.PJFR.pl
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

ehhhh.....przy prawie zerowej prędkości masz 3 yjścia...albo zostać na rowerze i na ryj polecieć, albo zatrzymać się przez dropem, albo przyspieszyć do stosownej prędkości....a tak wogóle, to myślisz, ze jak przeczytasz radę, to będziesz walił 3 metrowe dropy z palcem w du**e???? sam musisz się przełamać, zaczynać od rzeczy mniejszych.......każdy przez to przechodził i tak będzie......
http://dhcyc.pinkbike.com
Qube
Kontakt:

Post autor: Qube »

tez sie teraz porzadnie bede uczyl
Wszystko co potrafisz wymyśleć i w co uwierzyć, możesz to osiągnąć!!!!!!!
cosin
Kontakt:

Post autor: cosin »

tu sie nie ma co uczyc. to trzeba kochac :). co do dawania z duzych dropow.... tutaj akurat techniki wielkiej nie ma. sama psycha..... im silniejsze masz nerwy tym wieksze wysokosci zaliczasz.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=454947
szczeki_yyy
Kontakt:

Post autor: szczeki_yyy »

taa...:D
ćwiczyc cwiczyc Wojtuś ma racje:] Pzdr.
Kocie szambo!!!
Pedro 47
Kontakt:

Post autor: Pedro 47 »

Zamiast stać na rowerze ugnij nogi i ręce żeby być niżej o jakies 20cm. Dupe lekko do tylu (15-25cm) na najeździe lekko podrywasz przód, po wyjściu z najazdu opuszczasz przód i tył i lądujesz w zależności od treningu albo lekko na tył albo piknie na dwa. A co do poderwania przodu... Nie rób tego jakbys chcial wypchnąć maszynke do manuala bo nastąpi bolesne przerwanie ciągłości powłok skórnych w rozmaitych miejscach twego ciała, jak również liczne stłuczenia, złamania, skręcenia, zwichnięcia, wstrząśnienia mózgu i inne nieprzyjemne rzeczy. Podrewij lekko, do góry lub lekko do siebie. No to by byłona tyle... Może o czyms zapomniałem wiec niech ktos dopisze.

Pozdro!!
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
wd40
Kontakt:

cosin pisze:co do dawania z duzych dropow.... tutaj akurat techniki wielkiej nie ma. sama psycha......
bullshit. Poleceni jak worek kartofli z 5m dropa nie bedzie niczym przyjemnym, a szanse na glebe sa spore. Bez techniki mozna latac 2,3,m gora.
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

eheh jedziesz w miare duza predkoscia (czym szybciej ale bez przesady tym jestes stabilniejszy w locie) no i leciutko pociagnij kiere do siebie i lecisz:)
pamietaj jak jedziesz izaczniesz hamowac itp. wyjebiesz sie jedzi, jedz i jeszcze raz jedz! spadaj albo lekko na przednie kolo albo na 2 (najlepej) jak masz malo skoku z przodu;/ ja skoczylem 2m ale w tym roku pomysle nad 3-3,5 :)
camper
Kontakt:

Post autor: camper »

szczerze to technika nie jest wcale trudna .. drugi drop jaki w zyciu zaliczylem mial 5m i za 1 razem podnioslem tylko przednie kolo i polecialem :D
teraz juz mam to opanowane ale samo nie przyszlo .. trzeba probowac i sie nie bac.. :D to tyle z mojej strony
Wojtazx15
Kontakt:

hahahahahaha :D ale wiara tu bzdury pisze :D lol, słuchaj ludzo to daleko zajdziesz :D btw camper bez komentarza
www.NS-bikes.com
www.PJFR.pl
Wojtazx15
Kontakt:

wow!!!! camper zajebisty jestes :D czyli Twój drugi skok był jeszcze wyższy od hmm, jakis do porównania http://www.poznan-fr.j.com.pl/sporawybunkier.jpg gratuluje :/ niedługo odejde z tego forum :D
www.NS-bikes.com
www.PJFR.pl
camper
Kontakt:

no cos w tym stylu :D serio gadam ;d ito na hardtailu ..
Wojtazx15
Kontakt:

no może nie wyższy ale taki.... z takimi wskazówkami to ...... n/c
www.NS-bikes.com
www.PJFR.pl
wd40
Kontakt:

Czlowieku, czy ty widziales kiedys 5m dropa??? albo u ciebie 1m=40cm albo starasz sie byc niewiadomo jakim kozakiem, mnie przynajmniej nie imponujesz, a co najwyzej smieszysz.
camper
Kontakt:

moze przesadzilem na pewno sie leci 5m a wysokosc okolo 3m i niechce imponowac nikomu bo i tak jestem amator .. ;D
Qube
Kontakt:

Post autor: Qube »

śmieszni jestescie, moim zdaniem kazdy czlowiek jest w stanie osiagnac nawet dropy 10m, trzeba tylko chciec tak z calego serca, i miec troche odwagi i jakiejs wyobrazni, ja nie skakalem z duzych dropow bo nie moglem ze wzg na to ze trojkat sie upierdalal ale teraz jak kupie maszynke to zaczne i nawet teraz nie czuje sie od nikogo gorszy , a nie musicie sie tak strasznie nosic bo to wyglada jak pozerstwo
Wszystko co potrafisz wymyśleć i w co uwierzyć, możesz to osiągnąć!!!!!!!
ODPOWIEDZ