Kodeks prawa drogowego, takie pytanko...

bloszek
Kontakt:

Kodeks prawa drogowego, takie pytanko...

Post autor: bloszek »

Witam,
jak zdawałem na prawko kumpel z osrodka szkolenia kierowców zapytał się mnie czy" można jechać przez skrzyżowanie do tyłu- na wstecznym" ja odpowiedziałem że chyba nie, a on do mnie że można, bo nie ma tego w przepisach. I teraz się zastanawiam, czy jesli nie ma nic o jeździe na jednym kole w przepisie o ruchu drogowym http://europoland.republika.pl/kd14.htm. To czy jesli policjant mnie zatrzyma i powie że mandat za jazdę na jednym kółku to mogę mu odpowiedzieć że nei ma tego w przepisach??Owszem jeśli będę jechał po chodniku to spoko może mi wypisać mandat za jazdę po chodniku i "tylko po chodniku".Ale jeśli nie ma w przepisach nic na[pomknięte o jednym kole to się nei może przyczepić tak? Ja to tak rozumiem.Proszę aby ktoś utwierdził mnie w tym przekonaniu.

Dzięx za odpowiedzi
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
Red Bull
Kontakt:

Post autor: Red Bull »

cos ci link nie dziala, skasuj kropke na koncu
alek_fr
Kontakt:

Post autor: alek_fr »

bloszek wiesz zawsze moze wymyslic cos innego np. powodoowanie zagrozenia w ruchu ulicznym albo cos w tym stylu... no i mandacik;P
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
johny_mtb
Kontakt:

Post autor: johny_mtb »

ja sie tam nie znam ale jak sie do ciebie przyczepi to ci i za twarz wstawi :/ albo za zły kolor ramy :D
KONIAK
Kontakt:

Post autor: KONIAK »

wczoraj sie do mnie przyjebali ze na tylnym kolku jade. chociaz wlasciwie sobie tylko kiere podzocilem i tylko ze 3 metry przejechalem :/ co za palanty. bede mowil ze tego nie ma w przepisach i ...uj im w ..pe
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=471193
maverick-g
Kontakt:

Post autor: maverick-g »

wiesz co moj kolo pare lat temu jechal na kole ( bylo to wtedy jak malo kto potrafil to robic ) i sie przewiozl przez skrzyzowanie na czerwonym i pokazal fucka do radiowozu heh potem go scigali na 2 suki i dostal 500 zł ale cos tam sie wysadzil i umorzyli ... a z tego co wiem nie ma podane w kodeksie ile kol ma sie stykac z nawierzchnia ... ja osobiscie pare kilometrow ujade na kole :P i mnie zatrzymali i jakis starszy polizei podszyszkownik do mnie : nie umiesz k**** na dwoch kolach jezdzic ?? rzucilem ze nie i zwialem ... innym razem przed samym radiozowozem na wheliee przejechalem to byli tak zaskoczeni ze im przed maska takie cos ktos wyprawia ze nie zdazyli zareagowac :) oczywiscie smigam czasami w ten sposob nie na zlosc wladzy tylko ze lubie a ze jak i zapewne milion osob w polsce potrafie jadac na kole wykrecac pomiedzy samochodami ludzmi itd to tak jakby jechac na cyrkowym monocyklu :) a co do linka to teraz kumam czemu podszyszkowniki piszcza jak sie bez trzymanki smiga :P pozdROWER
Gata
Kontakt:

Post autor: Gata »

Mi chcieli wlepic mandat za trzymanie kierownicy jedna reka, bo w drugiej trzymalam tytke z zakupami. Powiedzili, ze moge wjechac w dziure i wpasc pod auto. Nie watpil w moje umiejetnosci, ale stwierdzil ze napewno nie utrzymam sie na rowerze prowadzac go 1 reka. Nie chaialm sie klocic, bo mandat bym dostala 200 zl..a tak tylko pouczenie. kierowcow aut sie nie karze za to ze prowadza 1 reka ? a tez moga wjechac w dziure i spowodowac wypadek...
..: Gata :..
Gata
Kontakt:

Post autor: Gata »

haha na tej stronie pisze: zabrania się jazdy bez trzymania co najmniej jednej ręki... co za idioci, czyli 1 reka mozna sie trzymac...
buahahahaha...
..: Gata :..
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

alek_fr dobrze mówi, brawurowa jazda, powodowanie zagrożenia, zawsze się cos znajdzie.
maklos
Kontakt:

Post autor: maklos »

mój kumpel dostał 200zł za 3 wykroczenia :) Brak swiateł, przejeżdzanie na pasach, no i za "extremalną" i niebezpieczną jazde. Wracał juz do domu przejechał przez przejscie a ze z górki miał to sobie na manualu jechał no i go jakieś 40 minut trzymali bueheheh
[url]http://www.roztocze.yoyo.pl/[/url]
Budowa toru supercross :)
Avalanche3.0
Kontakt:

Post autor: Avalanche3.0 »

hahaha :P

mnie 3 dni temu gupki jedne spisali ze zrobiłem 3m manuala :)
a koledze za zatrzymanie sie na przednim kole chcieli dac mandat :P

ja przejechałem przez ulice ( nic niejechało ) i zrobiłem manuala na 3m :P
i sie czepiali ze stwarzamy zagrozenie dla samochodów i pieszych
ije ale pacany
F*CK MTB ..
Żułf
Kontakt:

Post autor: Żułf »

Gata
Co najmniej czyli, najmniejsza liczba rak jaka trzeba trzymac to jedna.
KLIKNIJCIE,prosze !!!

http://www2.TheCrims.com/?rid=2465010
jozekrj
Kontakt:

Post autor: jozekrj »

Gata jak bs nie wiedział to kierowca samochodu moze dostac mandat za to ze podczas jazdy kierowca konsumuje posiłek albo cos pije nawet za to ze pali szluga . poniewaz rozprasza to jego uwage . inna sprawa to to ze nikt tego nie egzekwuje. co do jazdy na jednym to na jezdni naprawde stwaza to zagrozenie i nie wieze ze nikt nigdy nie pier****** do tyłu.
ODPOWIEDZ