Masa nieamortyzowana
Masa nieamortyzowana
Siemka. Szukalem ale nie znalazlem. Moze mi ktos wytłumaczyć o co chodzi z tą masa nieamortyzowana? Z gory dzieki :)
back in da game...
-
- Kontakt:
Ej co wy chłopy za głupoty gadacie, ... kilka lat temu kupiłem katalog bike action i był tam mega artykuł na temat masy niemartyzowanej (nieresorowanej). Masa nieamortyzowana to masa kół, piasta, szprychy, obręcz, piasta, detka i opona.
Im mniejsza masa tym rower jest bardziej zwrotny, skoczny i lepiej sie prowadzi. Znacznie łatwiej jest tez przyspiszać na takim rowerze.
W ramach doświadczenia wystarczy sie przejchać na jakimś biku który ma koła złozone na lekkich obręczach, lekkich gumach itp i potem na czymś co ma wielkie i ciężkie opony, masywane obręcze. Róznica jest ogromna.
Zeby mi ktoś czasem nie powiedział ze pierdoły gadam... mam nadal ten katalog :)
Im mniejsza masa tym rower jest bardziej zwrotny, skoczny i lepiej sie prowadzi. Znacznie łatwiej jest tez przyspiszać na takim rowerze.
W ramach doświadczenia wystarczy sie przejchać na jakimś biku który ma koła złozone na lekkich obręczach, lekkich gumach itp i potem na czymś co ma wielkie i ciężkie opony, masywane obręcze. Róznica jest ogromna.
Zeby mi ktoś czasem nie powiedział ze pierdoły gadam... mam nadal ten katalog :)
-
- Kontakt: