ok teraz to juz nie wiem co robić... jak chcialem odkręcic kapsel od sterów to zapomnialem najpierw obluzowac mostek na rurze sterowej i stalo sie ... gwint w gwiazdce chodzi wraz ze śrubą - nie da sie odkręcic ani dokręcic :( nie wiecie co zrobić ?
mozna tez wywiercic dziure w śróbie od góry wiertlem 6mm, ale jak to sie obraca to moze być trudne :(
pozostaje walenie od dołu, tylko oprzyj rower jakos sensownie zeby sie nic nie pogieło :D
i jak wybijesz na tele ze bedzi sie dalo dojsc brzeszczotem to upiluj srobe, bo gwiazdke owiele latwiej sie w dół wybija :D
weż sróbokęt i po kolei połam te listki od gwiazdki, jush tak kumpel robil ,i po paru minutach gwiazdka wyleci, i [pamiętaj o zasadach BHP!!] wal w sróbokręt młotkeim oczywista nie baw się ręką:P
KFP pisze:wez jakis pret i mlotek czy cos i wbij gwiazdke na max.'a to wkoncu wyjdzie od dolu i nabij nowa
nie nie może tak zrobić bo gwiazdka utoruje jush drogę i następna będzie luźna i moze wychodzić... w sumie w jednym widelcu powinna być tylko 1 gwiadka, takie jest moje zdanie.. to jest element jednorazowy..
PawianBiker eetam, jak rura sterowa jest stalowa to gwiazdka ledwo ja zadrapie. Pozatym koles pisal ze sroba mu sie obraca w gwiazdce i nei da sie dokrecic ani odkrecic, wiec latwo sie domyslec ze kapsel jest na swoim miejscu, wiec nei wiem jak ty zamierzasz wyłamywac listki gwiazdki od dołu :P
ale normalnie.. tu sie moge pochwalić bo sam robilem.. najlepiej wziać rure o średnicy jakieś 3/4 rury sterowej i bijesz z góry do dołu tak z góry do dołu ! nie z dołu do góry przeciez jest specjalnie tak zrobiona żęby nie wyszła do góry.. a w dół sie ją wbija łatwiej.. więc tak a jak nie masz rury to możesz zaryzykować prętem ale jak ja robilęm prętem to mi sie skrzywiłą w środku o jakieś 40 stopni i juz wogle ani drgneła na szczeście zmieniałem widelec.. to nie prawda że jedna gwiazdka do jednego amora jak ktoś wbijał to zauwazy że z każdej strony przed wbijaniem jest szersza o jakiś 1mm w każda strone ;]
max dystans dzienny : 75km (2h57min)
max prędkość : 55km/h