ja mam piaste na tył w systemie center lock ale nie hone na zwykła oske...ale na poczatku chciałem kupic hone bo chyba za 130 zl mozna ja łyknac...i juz nawet zrobiłem patent na zacisk do tej piasty...bo przeciesz przerzutke normalna mozna zalozyc...nie bedzie zadnego problemu...troche w tym szperałem i troszke sie orientuje...pozdro
mialem kiedys hone na tyl rok temu i sprawowala sie swietnie, mimo iz kiedys jeszcze az tak nie katowalem. Lecz w koncu niewytrzymala i os sie skrzywila.
BikEr manik Coś mi nie pasuje w twojej wypowiedzi. Piszesz ze miałeś te piasty rok temu?? To jest nowa grupa shimano która weszła na rynek w tym roku.
Ja bym sie w te piasty nie bawił:
1. System Center Lock
2. Przeżutka montowana na osi(dodatkowy koszt kupna przeżutki HONE, SAINT)
3. Kulki
xXBIKEXxsmieszna sprawa bo ta grupa faktycznie weszla na 2005 rok dopiero,a ja jezdzilem na tej korbie juz w listopadzie bodajze (u kumpla)...takie tansze saint (bron boze zebym porownywal bo na saincie nie jezdzilem-mowie jak to widze ;] )
dobra gadacie tyle a nie wiecie jak moze byc naprawde...trzeba pojezdzic zeby ocenic...ja teraz zalozylem wlasnie piaste center lock do dm 24 i zobazcymy jak bedzie sie smigac...od kiedy pamietam mialem piasty shimano..i jakos nie było z nimi problemu...pozdro
piotrexalboBikEr manik My tu piszemy o piastach a nie o korbach. Sam mam korbe HONE i jakoś jej nikomu nie polecam moze i sztywna ale przekrecił mi sie mikrowielowpust i zgieła sie os suportu(po tygodniu jazdy) dirt_71 ja również odkad pamietam miałem piasty shimano i mi sie jakoś trzymaja a to dlatego ze trzeba wymieniać kulki smarować i sprawdzać czy oś nie jest złamana albo pogieta...