KRAKÓW - czas coś wykopać !

Nemero
Kontakt:

KRAKÓW - czas coś wykopać !

Post autor: Nemero »

Pisze ten topic głównie do ludzi z Krakowa, mianowicie wszczoraj byłem w Rybniku na 4cross'ie ... było bardzo fajnie ale mniejsza z tym, oglądaliśmy tor i się nim zachwycaliśmy a rozmawiając z ludźmi z innych miast aż wstyd było się przyznać że niemamy w Krakowie ŻADNEGO wmiare pożądnego toru 4cross'owego itp.
Jak to wygląda że w takich mieścinkach jak Rybnik, Toruń, Białystok.. itp. są super tory zadbane, legalne i wogóle fajne a u nas w Krakowie niema żadnego legalnego toru ani nawet nielegalnego ale chociaż zadbanego, czystego i wmiare sensownie wykonanego.
Nie jeden topic już był na ten temat ale był głównie napisany TEORETYCZNIE a ja mam propozycje którą myśle że warto było by wykonać.
Mój pomysł wygląda tak że należało by GRUNTOWNIE przebudować trase dual-sikornik, łopate zostawić w spokoju narazie ale dual odszczelić jak się da najlepiej.
Przydało by się na całej długości poszeżyć tor tak aby 4 zawodników mogło wmiare na luzie się wymijać, na początku tee... hmm :P muldki powiększyć z trzy razy tak aby stanowiły przeszkode w zjechaniu, przebudować całą dolną cześć trasy tzn. zrobić WYRAŹNY tor prowadzący do stolika a nie jak kto pojedzie tak jest... ogólnie proponował bym powiększyć wszystkie chopki na całej trasie tak aby była wmiare trudna i przejazd po tej trasie uczył nas czegoś i się nienudził odrazu a nie tak jak teraz że nuda nuda i nuda...
Ja z kolegami już planuje modernizować początek trasy zresztą już ostanio kopaliśmy na początku troszkę tak więc kto by chciał coś z nami pokopać i przyczynić się do zrobienia z duala atrakcyjnego toru proszę o pisanie poniżej, umówili byśmy się w najbliższym czasie i w 10/15 chłopa zaraz coś wykąbinowali, narazie mamy 3 łopaty to jeszcze byśmy się złożyli na pare.
Pozdrawiam i prosze o pisanie na temat w tym topicu!
http://www.pinkbike.com/photo/1220348/
Qube
Kontakt:

Post autor: Qube »

Zajmijmy sie tym dualem a nie pierdolmy ze sie nie da zrobic , bo jak sie czegos naprawde chce to sie da zrobic tylko kurwa DO ROBOTY!!
Wszystko co potrafisz wymyśleć i w co uwierzyć, możesz to osiągnąć!!!!!!!
Enzo
Kontakt:

Post autor: Enzo »

i tak dualu zostanie przebudowany przez ogulniej mówiac "chłopców z łopaty". Ja bym sie zaczol zastanawiac nad objazdami, bo 3/4 z nas nie po przelatuje np: step-up'a. Bo to zdecydowanie przerasta nasze mozliwosci.
CO do środka dualu to jest ok. Koniec bym tylko przerobil: bandy itp, ale wszystko w swoim czasie.
roobak
Kontakt:

Post autor: roobak »

kopmy!!!:D
Junior_DH
Kontakt:

Post autor: Junior_DH »

Nemero powiedz mi cos, piszesz ze na dualu ciagle nudy nudy... taaa
ja tam nie jezdze bo mi sie nie chce ale za to jezdze na lopacie, korzenie itp....
a z tego co widzialem na lopacie to nic oprocz pierwszej hopki nie skakales.....
i jeszcze takie pytanko do ciebie skoro na dualu takie nudy to skaczesz tam wszystko ???? lecisz tam piecem ? skaczesz wszystkie dirty ? pierwszego dabla ? no chyba niee.....
A i jeszcze budowanie w twoim wykonaniu jakos tego nie widze.....
http://juniorexxx.pinkbike.com/
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6961498
Nemero
Kontakt:

Junior_DH - nieskacze wszystkiego 8 metrowego dabla itp.
ale dlatego pisze że nudy, nudy bo trasa jest dla nudna.. zanim się przeszkoczy 8 metrowego dabla na początku to trzeba się na czymś nauczyć a tam właśnie nieczego takiego niema ... każdy się uczy...
Junior_DH
Kontakt:

Post autor: Junior_DH »

no wlasnie to co teraz napisales to jest prawda
wiec jak chcesz sie uczyc to zacznij od mniejszych hopek
a ty chcesz przebudowac dual jak piszesz wyzej na trudniejsza trase a jak sam mowisz chcesz sie dopiero uczyc
wiec moim zdaniem to troche dziwne....
Qube
Kontakt:

Post autor: Qube »

mozna by cos do nauki wybudowac , bo ja np nie jezdze za dobrze a chcialbym sie poduczyc np dable od 2m - 8m
Wszystko co potrafisz wymyśleć i w co uwierzyć, możesz to osiągnąć!!!!!!!
Enzo
Kontakt:

masz tam kilka dabli jeden 2m, a leci sie z 5max
drugi 3metrowy, a ja polecialem 5 :]
Do latania po remoncie jest troche i chcialbym tez zrobic w miare szybkie objazdy, bo mi dable nie przeszkadzaja ale kilku moim kolegom tak- nie ma sie z kim scigac, bo Cosmosa ani Kollbiego nie przegonie :P

Ja proponuje zaczac "nasze" prace we srode!
Do srody z moja reka powinno byc lepiej i co nie co tez zostanie zmienione przez naszych szybkich kolegow.

A na dualu to rzeba leciec piecem, bo jak nie tosie nie poprzelatuje.... :D
Nemero
Kontakt:

Nieno spoko :) zobaczymy poczekamy do środy bo Kolbek i spółka zapowiadali że sami powiększą początek... :)
więc jak do środy tego niezrobiom to my to zrobimy :D
a co do Junior_DH to dlatego chce przebudować trase na trudniejszą bo chce się na trudniejszych rzeczach uczyć tak jak wszczoraj była trudna trasa w Rybniku to musieliśmy zjechać 4 razy żeby ją dopiero pojąć troche...
Enzo
Kontakt:

mów za siebie!
ja pojmowalem trase od poczatku, trudniej bylo z szybkim przejazdem!

Wg mnie dable sa ok- trzeba je szybko przejeżdzać i nie widze sensu w zmienianiu ich. Co do step-upa to bedzie trzeba zrobic objazd w miare szybki. Ja tego napewno sie skocze, bo moze byc to co w Rybniku :P
szczeki_yyy
Kontakt:

Post autor: szczeki_yyy »

kurrrrrwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa juz zaczelismy przebudowywac trase na dualu( wybudowalismy step-up po pierwszych 4 muldach) i mamy zamiar zrobic tam trase do 4x :p
Kocie szambo!!!
szczeki_yyy
Kontakt:

jak chcesz miec objazd obok step-upa do go zrob z 5 metrow obok niego zebys go niezniszczyl!
Kocie szambo!!!
Nemero
Kontakt:

SRAM NA CIEBIE szczęki :P kocie szambo :]
Byliśmy i razem budowaliśmy steap-up'a a objadz chcemy z boku robić :]
i niedrzyj kurwdeee :P japy :D
szczeki_yyy
Kontakt:

TY PIERDOLON.Y MAŁPI ZWISIE, LIŻ MI JAJA!!!!!! TY CHHHHHHHHHUUUUUUUUUUUUUUUUJU JEBAN.Y PIERDOLON.Y KROCZO-OWSINOGU Z EPOKI RENESANSU!!! WIESZ JAK CIE ZROBILI_ TWOJ STARY SPUSCIL SIE NA BUTA I KOPAŁ TWOJĄ STARĄ PO CIPI.E!!!!!!!!!!!!!
Kocie szambo!!!
Nemero
Kontakt:

Szczęki niezaśmiecaj topica :) a co wzrostu.. :] ekhm :D szczęki :D
Enzo
Kontakt:

podsumowujac: Temat powinien zostac skasowany.
Nemero
Kontakt:

Tak to dobry pomysł :)
MadCow
Kontakt:

Post autor: MadCow »

To po cholere go zalozyliscie?
Nie lubie duala :P

Btw, Enzo - chodzi o to zeby dabla przeskakiwac "na styk" a nie 2m za ladowanie. Wiec nie mow ze na dablu z gapem 2m da sie skoczyc 5.
ODPOWIEDZ