te haki sa przegownianie zaprojektowane wogole. miejscami przekroj jest bardzo cienki, a i ostrych krawedzi - miejsc spietrzenia naprezen nie brakuje. jak sie samemu wyrzezbi takie cos to sie trzyma.
Bo hak jest własnie po to żeby się pogiął i złamał, oszczędzając w ten sposób przerzutkę, a zwłaszcza ramę.
Jak ktoś jest głupi i sobie dorabia nowy hak ze stali i jeszcze się tym podnieca, że ma taki pancerny to gratuluję pomysłowości i zrozumienia istoty sprawy.
ja złamałem hak jakies 2tyg. temu, wymieniłem (35zł Kona) i wczoraj znowu sie złamał :/ Chrabał no wiesz ja własnie miałem w planach zrobic ze stali bo nie stać mnie zeby co 2 tygodnie wyminiać hak i dlaczego mówisz ze to jest złe? Niektórzy juz sie wypowiadali ze mają haki ze stali i jest spoko.
mi kiedyś hak pękł po skoku z murka. Przerzutką ani niczym nie pierdolłem w murek. Poprostu pękł i tyle. Jak wyladowałem to zobaczyłem że hak pękł i nic nie poradziłem na to :(
-WIECZOOR-:
to jest zle bo jak przyjebiesz, to zamiast haka stracisz przerzutke albo w gorszym przypadku peknie rama...
a haki sa zrobione tak zeby sie lamaly oszczedzajac rame/przerzutke
quake pisze:-WIECZOOR-:
to jest zle bo jak przyjebiesz, to zamiast haka stracisz przerzutke albo w gorszym przypadku peknie rama...
a haki sa zrobione tak zeby sie lamaly oszczedzajac rame/przerzutke
Wg mnie gadasz bzdury za kazdym razem kiedy urwalem hak mielilem jednoczesnie przerzutke i kosilem szprychy i nie mowie o jakis bzdetnych skokach z murka 1m tylko locie na pelnej kurwiee np zaliczajac stair gapa. Zalatwilem 3 przerzutki i 4 haki do duncona ktory ma identyczne haki jak wiele innych ram (model 2004) a sam wymienny hak jest zrobiony chyba ze styropianu lekki jak piorko a na ulpartego pognniesz go w palcach
Jak macie mozliwosc to dorabiajcie chyba ze ktos ma srednio 40zł za hak a czasami nawet przerzutke i szprychy
NARA
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
Chrabał wez pod uwage ze stal tez ma rozna twardosc i jak ktos sie zna na tym to moze zrobic sobie hak ze stali ktora pozniej mozna poddac obrubce cieplnej aby uzyskac rzadany stopien twardosci mierzony w rockwellach (HRC) i wtedy hak taki nie bedzie ani zbyt miekki (zeby sie wyginac) ani zbyt twardy/kruchy (zeby pekal), tylko taki zeby ta stal jako tako pracowala