Znalazłem jeża, i co dalej ?
Znalazłem jeża, i co dalej ?
No wiec dzisiaj gdy wracałem z rowerku(troche wczesnie, ale jestem chory) to zauważyłem ze cos idzie po moim podwórku i próbuje przecisnąć się przez płot. Podszedłem bliżej i zobaczyłem ze to jeż, który utknął w moim płocie ;) No wiec z po chwili wyjałem biedaka z tego płotu i wsadziłem do skrzynki, i wpadłem na pomysł zeby sobie zacząć hodowac tego jeza :] Ale kompletnie nic o nich nie wiem. Dalem mu tam do skrzynki troche trawy, jakichs owoców, cebule :D No i jak tak szukam, to nigdzie nie ma o hodowli jeża w domu. Jutro zresztą pójde do zoologicznego sie zapytac czy da rady go w domu hodowac, a jak nie to przejde sie te 50m do lasu i go wypuszcze ;) Jeśli wiecie cos wiecej o jeżach, czy żyją tylko na wolnosci, czy tez w domu moznaby go hodowac, to chetnie poczytam.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
-
- Kontakt:
u mnie na podwórku jest stara wiata, gdzie mieszka cała rodzinka jeży ;) ostatnio je oznaczaliśmy żeby zobaczyć ile liczy ich rodzinka - okazało się że 5. jak kładziemy im mięso to same wychodzą i żrą sobie - da je sie udomowić, czyli oiją mleko i jedzą mięso - jak np. dżdżownice :]
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
Chomik (najlepiej Dżungarski) kosztuje ok. 35zl + klatka ok. 50zl + i mozesz mu kupic takie "orzeszki itp." opakowanie ok. 15zl. To wyjdzie okolo 100zl. Aha i wode podawaj mu w jablkach i innym wilgotnym pozywieniu. NIE DAWAJ MU WODY + SLATA <-- ja glupi dalem i zdechl (okazalo sie ze tworzy sie z tego kwas w zoladku i wszystko zzerza). Moj 2 chomik trzymal sie 3,5 roku. Zdechl w wigilie 2004 :|. Moze to jakis znak ??
-
- Kontakt:
wszem i wobec wiadomo ze jeż żyje w puszczy ,,, wypusc go ja czasami wieczorem ide to nieraz spotykam jeżyki zasuwaja z czyms na plerach znaczy igłach ... wypusc go bo szkoda zwlaszcza ze blisko masz las ... o tak jak moj koles chcial wiewiorke zlapac i hodowac :P
kloca sie dwaj gorale jak po goralsku sie mowi na jeża:
1 mowi to nie iglok ano szpilok , na to 2 niee to nie szpilok ino iglok na 3 przylazi baca i mowi : nieee to ani szpilok ani iglok je to KOLCOK :)
kloca sie dwaj gorale jak po goralsku sie mowi na jeża:
1 mowi to nie iglok ano szpilok , na to 2 niee to nie szpilok ino iglok na 3 przylazi baca i mowi : nieee to ani szpilok ani iglok je to KOLCOK :)
-
- Kontakt:
moj kumpel tez ma sarenke na podworku :] . Tatus mu na urodziny dal a ten kolo sie zastanawia czy by jej na allegro nie sprzedac ..:D
wiec jezeli ktos ma ochote na sarenke w domu to proponuje sie na allego w nalblizszym czasie rozejrzec :.:D:D:D:D:D:D:D
wiec jezeli ktos ma ochote na sarenke w domu to proponuje sie na allego w nalblizszym czasie rozejrzec :.:D:D:D:D:D:D:D
ja nie myśle co mówie , ja mówie co myśle , talent daje iskre samoistnie zabłysne
U mojego kumpla na działce mama wiewiórka się utopiła w beczce z wodą(nie wiem po co ta beczka)a mała wiewiórka ciągle siedziała obok. To ją zabrali, kupili takie małe drzewko w doniczce i sobie z nimi mieszka :D I z tego co wiem to jakoś sobie radzi :]
http://www.pinkbike.com/photo/944642/
oneeighties!
oneeighties!