standardowy problem, ale w archiwum nic nie znalazlem oprocz tego, ze to standardowy problerm :P
jak sobie z tym poradzic?
czy mozna zdjac plastikowy regulator,i czy pod nim znajduje sie podejscie pod klucz?
psikalem juz tam duze ilosci wd 40, ale plastikowym pokretelkiem ciezko zakrecic z tak duza sila, zeby sie odpieklo....
i jeszcze z innej beczki - jak wogole rozebrac tego hampla?, tzn od strony ruchonego klocka, bo po zdjeciu kapselka z logo heyes widze jakis precik w poprzek i rzyczepiona do niego sprezyne
prosze o fachowa porade, ktorej nie bede musial wyszukiwac wsrod sterty chalamu typu "ee ****** hampel - kup xxxx" czy "kumpel mial, ale nie nie wiem co zrobil", albo "dzis piatek mam urlop i nie powiem"
z gory THX tym ktorzy podziela sie fachowa wiedza serwisowa :)
HMX1-zapieczony nieruchomy klocek
Ja moge tylko powiedziec jak go rozlozyc od strony ramienia... Bierzesz szczypce i wyjmujesz ten precik... wtedy sprezyna nie trzyma ramienia i wyjmujesz od strony klocka caly mechanicm... wazne zeby przy skladaniu ustawic dobrze sam wewnetrzny docisk na wystepach w korpusie (tylko 1 pozycja) przesmarować łozysko i wspomniane wystepy a przede wszystkim zaopatrzyc sie w duzo cierpliwosci przy wkladaniu spowrotem precika napinajacego sprezyne :) A i zeby wyjac mechanizm musisz odkrecic korpus nieruchomego klocka.
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s: