Yo. Mam pytanko odnoscnie budowy hopki....jak policzyc w jakiej odleglosci ma byc ta hopa do spadania...?? zeby wyrobic i nie spac wczesniej...? da sie jakos to policzyc ? dane dajcie jakie kolwiek.....(ja chce hope tak z 2 m)
NIema czegoś jak obliczyć!! trzeba zrobić wieksżą hope a przed zjazdem dorobić kawałek stolika z palety i próbować jak nie dolatujesz to podnieść najazd albo szybciej lecieć a jak przelatujesz to oddalić zjazd i próbować z paletą!!
wlasnie - zaczynac ze stoliem i metoda prob i bledow - kazdy stopien kazdy kilomtr na godzine, kazdy cm a w koncu CIEZAR ROWERU BIKERA i np wiatr ma na to wplyw. mniejszy wiekszy ale ma - no i trza probowac.
slyszalem ze jest wzor - ale komu chce sie z tym pieprzyc :]
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
kto przy budowie hopy będzie zapierniczał z miarką i wszystko mierzył :D chciał bym taką akcje zobaczyć - każdy buduje na oko a potem ewentualie w gre wchdzą palety
Zrób wybicie i zobacz gdzie polecisz :P nie a tak na serio to na oko zrób lądowanie tak gdzieś ze 2 metry od wybicia (zależy jakie będziesz miał wybicie też i od twojego widzi mi się równie dobrze możesz zrobić metr) i za pierwszym razem dobrze się rozpędź i zobaczysz jak będzie
Em Bond:P ty sie smiejesz ale u nas tak jedną hiope robilismy bo kolega sprowadził DHteama no to sprawdzaliśmy gdzie sypać lądowanie i latal na płaskie:p;]