Hopka...geometria ??

waper
Kontakt:

Hopka...geometria ??

Post autor: waper »

Yo. Mam pytanko odnoscnie budowy hopki....jak policzyc w jakiej odleglosci ma byc ta hopa do spadania...?? zeby wyrobic i nie spac wczesniej...? da sie jakos to policzyc ? dane dajcie jakie kolwiek.....(ja chce hope tak z 2 m)
shaman
Kontakt:

Post autor: shaman »

www.bikeboard.pl - to chyba tam bylo, poszukaj w poradach
what can I say... ;)
QPA
Kontakt:

Post autor: QPA »

NIema czegoś jak obliczyć!! trzeba zrobić wieksżą hope a przed zjazdem dorobić kawałek stolika z palety i próbować jak nie dolatujesz to podnieść najazd albo szybciej lecieć a jak przelatujesz to oddalić zjazd i próbować z paletą!!
www.ROMED.pl lamusy!
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

wlasnie - zaczynac ze stoliem i metoda prob i bledow - kazdy stopien kazdy kilomtr na godzine, kazdy cm a w koncu CIEZAR ROWERU BIKERA i np wiatr ma na to wplyw. mniejszy wiekszy ale ma - no i trza probowac.

slyszalem ze jest wzor - ale komu chce sie z tym pieprzyc :]
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

kto przy budowie hopy będzie zapierniczał z miarką i wszystko mierzył :D chciał bym taką akcje zobaczyć - każdy buduje na oko a potem ewentualie w gre wchdzą palety
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Słynna metoda brub i błedów... pewnie na upartego da sie policzyc ale to z deko trudne tak sadze:P (a mam 4 z fizyki:P)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
EmBond
Kontakt:

Post autor: EmBond »

Zrób wybicie i zobacz gdzie polecisz :P nie a tak na serio to na oko zrób lądowanie tak gdzieś ze 2 metry od wybicia (zależy jakie będziesz miał wybicie też i od twojego widzi mi się równie dobrze możesz zrobić metr) i za pierwszym razem dobrze się rozpędź i zobaczysz jak będzie
The Power Is On Your Side !!!
QPA
Kontakt:

Post autor: QPA »

Em Bond:P ty sie smiejesz ale u nas tak jedną hiope robilismy bo kolega sprowadził DHteama no to sprawdzaliśmy gdzie sypać lądowanie i latal na płaskie:p;]
www.ROMED.pl lamusy!
ODPOWIEDZ