gwarancje specializeda?

Luzer
Kontakt:

gwarancje specializeda?

Post autor: Luzer »

czy ktoś zna dokładne warunki gwarancji na ramy specializeda? dokładniej chodzi mi o to czy jest to może gwarancja międzynarodowa?

pozdro.
HCR
Kontakt:

Post autor: HCR »

raczej nie a co do gwary to mi SiD mowil ze na BigHita FSR'a ma ponoc dozywotnia jesli sie nie startuje w zawodach ale na serio to dobrze bedzie jak skiteam w ogole uzna gware
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Wydaje mi sie że gwarancja jest między narodowa, ALE jeśli kupiłeś Speca np w czechach a chcesz go zareklamować w polsce to musi tu być przedstawicielstwo a tego NIE MA, są jedynie dealerzy którzy uznają swoje gwarancje, poza tym słyszałem że nawet jesli kupiłeś ramke w Skiteamie to na gwarancji oni wysyłają to do Specializeda i tam robią testy na wytrzymałość (żeby Ci nic nie pękło jeszcze) i ew. spawają pęknięcia, tyle że te testy to wrzucenie ramy na maszyne która wygina ją na wszystkie strony. I dzięki temu oni robie robią z twojej ramy królika doświadczalnego. Nie wiem czy to fakt ale tak słyszałem...

Skiteam daje na ramy Speca 5 lat.

HCR na Big Hicie Comp i Pro nie można nawet startować w zawodach rangi pucharu świata bo ma koło 24 cale, nie wiem jak w innych rangach..
HCR
Kontakt:

Post autor: HCR »

hehe fajnie wiedziec czyzby dyskryminacja 24" kolek? Chyba lepiej jak z tylu w fullu jest 24" bo jest chociaz ciut zwrotniejszy
Paul
Kontakt:

Takie są wymagania (oba koła 26") - zasady i tyle, niesądzę żeby to była dyskryminacja, raczej wyrównanie szans..

A swoją drogą ja mam Big Hita Sport 05 i wyrywa się fajnie, dość stabilny jest na manualu, ale w niedziele jeździłem na Big Hicie Comp 03 z 888 i z tym kółkiem 24 sam się wyrywa praktycznie, wystarczy się przechylić - super poprostu.
szlendak
Kontakt:

Post autor: szlendak »

gwarancja dozywotnia polega na tym ze codzi o zywotnosc materiału czyli zywotnosc aluminium to jakies około 5 lat :) wiec wiesz zawsze gdzies jest jakis chaczyk:)
Gość

Post autor: Gość »

a tak apropo ram kona
jak np zlamie mi sie takowa rama np na glowce to oni mi wymieniaja ja odrazu?
Coilerdh
Kontakt:

Post autor: Coilerdh »

M I C H A Ł pisze:a tak apropo ram kona
jak np zlamie mi sie takowa rama np na glowce to oni mi wymieniaja ja odrazu?
Jeśli to złamanie wyniknie z wady matriału to tak , znam kolesi którzy dostali tylne wachacze za free nawet mimo upłynięcia gwary.
sprzedam orzech Lazer ONE biały za 40 zeta, rozmiar L/XL stan idealny
Prezes
Kontakt:

Post autor: Prezes »

w gwarancji speca jest napisane że gwarancja na rame jest dożywotnia dla pierwszego własciciela - czyli na ile ??
gg 2566246

my ride - http://www.tinyurl.pl?YVxi0Awr
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Ale dziwny patent :P Ale domyślam się co chłop musiałe na tym specu ładować :) Chłop też DJ zakatował :P Normalnie prze chłop :P
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

Jest międzynarodowa, ale tak naprawdę to ją o kant dupy można!
Tylko przy wadzie fabrycznej!Ale jest dożywocie i klient myśli, że jest rama super i nigdy nie pęknie!
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
Paul
Kontakt:

PepikDH co do ostatniego linku zobacz jakie dirciki ten Rusek trzaskał http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=491006 po niedolocie na takim czymś przodem nie dziwie się że główka pękła.
maly_stinkyy
Kontakt:

Post autor: maly_stinkyy »

kuchnia! bać sie ,ruski we wszystkim pierdolnieci,wojna nie wojna dirty nie dirty o kuchnia a to szwagier Putina
sssiorbie brooowca#$%^&
PepikDH
Kontakt:

Post autor: PepikDH »

Paul średni ten dirt.Musiałby mieć przelot na płaskie lub..pecha(może
wada fabryczna)
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

suhar-ksywa od chlebków :)
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen