mam dj1 i teraz zamierzam zamontowac jakis hamulec. Z tego co sie orientuje w tym modelu amora jest mocowanie hamulca na 8' - chyba ze sie myle to prosze mnie uswiadomic :p.
Zastanawim sie narazie nad dwoma modelami hamulcow:
hayes hfx9 hd z tarcza 8'
hope m4 z tarcza 180 lub 200
w zwiazku z czym mam pytanie moge zamontowac je bez zadnych adapterow? Jesli jakis potrzebuje to jaki i do jakiej tarczy?
z gory dzieki za pomoc
pozdrawiam
fifek
ps. w sumie bez hamulcow tez sie fajnie jezdzi :p
dj1 2003 qr20 a hamulec tarczowy?
Mocowanie
Elo, adaptery dostaniesz w komlecie do hamulcow, ich wielkosc jest uzalezniona od wielosci tarcz (hfx9 hd -8"mam i polecam) , mocowanie hamulca przy forku powinno byc standartowe
Jak kupiles ten amor od kolesia z krakowa to powidzenia. Jest pekniety. DJ1 Polsce chyba nie bylo zbyt durzo. Jezeli to 130mm i ma na lewym dolnym goleniu naklejke MARZOCCHI to zacznij jezdzic i powiedz koronie PAPA
gg: 3212274
[S]: JuniorT'03 QR20+koło S-Type/Quando+mostek MARZOCCHI+kieraSPECIALIZED
[S]: JuniorT'03 QR20+koło S-Type/Quando+mostek MARZOCCHI+kieraSPECIALIZED
dj1 2003 qr20 a hamulec tarczowy?
do Julo_HC:
nie nie kupilem go od tego kolesia z krakowa. moj ma skoku 110 i jak narazie chodzi zajebiscie. - wiec to raczej to nie tan model o ktorym piszesz. ale pozyjemy zobaczymy.
a teraz do wszytskich
do tego hopa m4 to jaki bede musial zainstalowac adapter?
1 wersja z tarcza 180mm
2 wersja z tarcza 200mm
bo caly czas sie zastanawiam nad rozmiarem tarcz jaki dac/czytaj: kupic :p
nie nie kupilem go od tego kolesia z krakowa. moj ma skoku 110 i jak narazie chodzi zajebiscie. - wiec to raczej to nie tan model o ktorym piszesz. ale pozyjemy zobaczymy.
a teraz do wszytskich
do tego hopa m4 to jaki bede musial zainstalowac adapter?
1 wersja z tarcza 180mm
2 wersja z tarcza 200mm
bo caly czas sie zastanawiam nad rozmiarem tarcz jaki dac/czytaj: kupic :p
yoo
weź Hayesa -to jest naprawde dobry hampel a jak wpakujesz go na 200mm tarcze to będzie kosmiczny power i zajebczy wygląd a co do hopa to nie wiem jak one hamują ale tak byłbym za HAYES + 200mm