Centrowanie koła - Pasja :D

Bikes_Shop
Kontakt:

Centrowanie koła - Pasja :D

Post autor: Bikes_Shop »

wczoraj przyszła do mnie obręcz vuleta excalibur dh . i mysle kurde bede wydawał kolejne 25 zł na centrowanie mowize sprobuje sam , dokrecałem wszystkie szprchy tak zeby troche były napiete i poszedłem do domu i weszłem na stronke http://www.cyfronet.krakow.pl/rowery/skladkol.html i jakos wszystko tak robiłem jak oni powiedzieli i wciągneło mnie to niewiem czemu :D chyba jutro pujde do rowerowego i powiem im ze umiem centrować koła i spytajm sie czy mogłbym odrobić za kierownice da bomba d6 :D
www.bikes-shop.pl
bambus
Kontakt:

Post autor: bambus »

idz lepiej do lekarza....
gringo
Kontakt:

Post autor: gringo »

jak nie umiesz tego robic bardzo dobrze, to lepiej sie za to nie bierz ;]
zle zalozysz 2-3 szprychy i bedziesz mial jajo z obreczy... wiem cos o tym. wie ktos czy w kraku jakis serwis zajmuje sie prostowaniem obreczy ??
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=115199259
TANIO!
gg:2599132
Bikes_Shop
Kontakt:

ale ja chce centrować nie zaplatać :D
www.bikes-shop.pl
Pająk
Kontakt:

Post autor: Pająk »

też tak zrobiłem - znaczy kupiłem obręcz i zaplotłem. Wyszło super. Ale jakoś
nie podnieciła mnie jakoś ta nowa umiejętność. Troszkę melisy, magnez propnuję, wyjazd do wód... :D
pozdrawiam
_Outsider
Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
Kontakt:

Post autor: _Outsider »

wczoraj zaplotłem 12 kółek, mam dość:P chcesz chętnie Ci je podeśle do wycentrowania... podszkolisz sie troche... meeen przejdzie Ci;P ...a jak chcesz na tym zarobić to zproponuj znajomym centrowanie za powiedzmy 10 a nie 20 czy 25zł jak robią to w serwisie... 5-10 znajomych i już mas kase na kierownice:)
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

ja proponuje zimna kapiel. gdyby kazdy mogl sie nauczyc idealnego zaplatania kola w przyciagu paru minut, to cena takiej uslugi bylaby znacznie nizsza, bo zrobic by to mogl kazdy.... tez kiedys plotlem sobie kola, i po tym jak wyrywalem co pare dni szprychy zrezygnowalem. a tez bylem 'podniecony' ze idealnie wycentrowane i w ogole... :|
www.trialshop.pl
Qube
Kontakt:

Post autor: Qube »

a umiesz wycentrowac zeby miec zylete???
Wszystko co potrafisz wymyśleć i w co uwierzyć, możesz to osiągnąć!!!!!!!
Kuba_Szczecin
Kontakt:

Post autor: Kuba_Szczecin »

_Outsider

o czym ty piszesz ???

chyba tematy Ci sie pomyliły ;]
luk4szm
Kontakt:

Post autor: luk4szm »

_Outsider
nie ten topic :>
luk4szm
_Outsider
Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
Kontakt:

7 otwartych okienek z różnymi tematami... wiesz Kuba... nawet najlepszym sie zdarza;P
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

_Outsider chyba nie ten topic ;); Ja jeżdże na kółku przednim złożonym przezemni już rok i się trzyma raz tyko były szprychy naprężane, tera by się znowu przydało.
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Kruk szybcy wy...
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
_Outsider
Kontakt:

no chyba juz wszyscy zdązyli zauważyć, że to nie ten topic (chodzi o moją poprzednią dłuższą wypowiedź) poprawiłem sie 2 razy... może wystarczy co??:P a wracając do zaplatania kółek, wydaje sie banalne, ale zeby odpowiedni wycentrować koło, dobrze, równo i z odpowiednią siłą naciągnąć szprychy, przy tym zrobić to tak, ażeby koło nie miało bicia góra-dół czy na boki czasem trzeba spędzić przed centrownicą naprawde spoooooro czasu... po naciągnięciu i wycentrowaniu to i tak jeszcze nie wszystko, szprychy muszą sie ułozyć i same odpowiednio wyciągnąć (mozna im delikatnie "pomóc" ) po czym raz jeszcze sprawdzić i poprawić niedociągnięcia... :)
-WIECZOOR-
Kontakt:

Post autor: -WIECZOOR- »

_Outsider pisze:wczoraj zaplotłem 12 kółek, mam dość:P
prawdopodobnie 2 moje które zamówiłem pare dni temu :D
a tak nawiasem pospiesz sie z wysyłką bo juz kupiłem nowe oponki i nie moge się doczekać na koła :P
_Outsider
Kontakt:

oo Wieczoor:D hehe... Twoje, czyli te na double track`ch?? szefo konto sprawdzi... (bo z tego co pamietam miales chyba z gory wpacić tak?) kółeczka gotowe... także po niedzieli zaraz będą u Ciebie;)
-WIECZOOR-
Kontakt:

Post autor: -WIECZOOR- »

tak chodzi własnie o te double tracki na piastach NS kase już wpłaciłem i nie moge sie doczekać na kółka normalnie jajko zniose!!! :D
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

Dawidek pewno masz v-breaki??? i ci się łatwo centruje a spuubuj wycentrować koło z tarczą np w takim monsterze???!!! Zadengo punktu oparcia co do tarcia bocznego obręczy...no chyba że masz centrownice w domu...
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
Bikes_Shop
Kontakt:

Qube pisze:a umiesz wycentrowac zeby miec zylete???
a o co chodzi ?? Ja nie mam centrownicy w domu ani V breaków mam tarcze robiłem to za pomocą pisaka i oczów :D
www.bikes-shop.pl
ODPOWIEDZ