Odkręcająca SIĘ KORBA

Fallout
Kontakt:

Odkręcająca SIĘ KORBA

Post autor: Fallout »

Witam wszystkich.
Kup[iłem niedawno od kolesia z forum dh korbe FSA power pro noi i było z nią przez jakiś czas ok ale teraz zaczeła sie odkręcać. Co zrobić żeby temu zapobiec ???
Fallout
Kontakt:

aha jeszcze jedno, odkręca się tylko lewe ramię korby :]
pchlaa
Kontakt:

Post autor: pchlaa »

pojedz do serwisu zakreca ci na lockit czy jakos tak, a jak nie to sprobuj na lakier do paznokci. posmaruj troche gwint i zakrec.
sikun jestes...
Deathwitch
Kontakt:

Post autor: Deathwitch »

Ja bym proponowal dokrecic.
frezz
Kontakt:

Post autor: frezz »

Mozesz wlasnie lakierem posmarowac albo srube do kleju wsadzic(jakas kropelka )i zakrecic
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=224883
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

no ja mam nową korbe i nowy suport i mi coś strzyka w korbie ;( i też sie troche odkręca czy to znaczy że korba sie układa ???
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

a gdy nabijam korbe na gwinta to gwint powinien sie dojsc tak do konca - no wiecie jak :) czy moze, moze troche nei dokonca byc wbity, bo mi dalej ju znie idzie
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
marcoch
Kontakt:

Post autor: marcoch »

mnie się też odkręcała ale dziś rozjebłem pakiet to może bedzie lepiej z nowym....
MÓJ BAJK :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=244078
chipek :]
Kontakt:

Post autor: chipek :] »

na zyletki jak mash na kwadrat :]
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

ja proponuję tak:
cały czas dokręcać, żeby kwadrat nie miał czasu na wyrobienie.
weź imbusa(jakiegoś konkretnego z dużą wajchą, wsadźd ośruby, nałóż na niego rurkę i weź do pomocy silnego kolegę. Jeden 3ma klucz, by prosto siedział w śrubie, a drugi kręci ile wlezie. Pamiętaj, by mieć jakiś umiar(zerwałem dwie śruby kręcąc za mocno).
tak dowalona korba jak zejdzie, to jakiś patent z klejem.
aha, nie powinno zejść, miałem tak dokręconąkiedyś właśnie fsa power pro i lewe ramię nie chciało się ściągnąć, tzn gwint się zerwał, jeździłem 2 dni bez śruby i w końcu cięłem suport :D
EmBond
Kontakt:

Post autor: EmBond »

Mi też się odkręcało tylko prawe ramie :P kupiłem jakąś śrubkę czy jakąś podkładkę przykręciłem na maxa i się trzyma, złapała luzy bo się gwint już wyrobił ale nadal się trzyma :D
The Power Is On Your Side !!!
QPA
Kontakt:

Post autor: QPA »

NOmi tez sie odkreca tylko lewe i troche dokrecałem i przestałem ale są specjalne kleje do gwintów zeby sie trzymało ale piotem zeby można było odkrecić:] a tak na hama to niezawesze skutkuje bo własnie mozesz urwać srube:P ale za to mocno mozesz dokrecić:]
www.ROMED.pl lamusy!
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Klej do gwintów albo lockite <=- tak sie chyba to pisze:)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
Bkillah
Kontakt:

Post autor: Bkillah »

locktite:p - klej do gwintow, bierzesz smarujesz tylko musisz dobrac odpowiednia gestosc i temperature ( w sklepie Ci doradza ) i duzy klucz i dokrecasz...
www.hcfr.pl !!
Domestos_WC
Kontakt:

Post autor: Domestos_WC »

sluchaj stary - ja mialem ten sam problem przez jakies pol roku... cale szczescie nie mam juz korby na kwadrat.. wiec tak: probowalem chyba wszystkiego - na zyletke, na lakier do wlosow, paznokci...

w koncu postanowilem poradzic sie tatusia ;PP

i tatus wyslal mnie do sklepa po jakis poxipol - sluzacy do poprawy gweintow... drogi, ale dobry... nalozylem, gwint zrobil sie niezly... i dobra... wzialem, zalozylem korbe... wbilem zdeka mlotkiem... i teraz najwazniejsza rzecz

DALEM PODKLADKĘ SPRĘŻYNUJĄĆĄ... jak nie wiesz co to jest, to idz do zleaznego i ci ja dadza... tylko wez dobry rozmiar... potem dokrecilem porzadnie i korba trzyma sie juz ponad pol roku... a cisne ja ostro ;]]]

to NAPRAWDE DZIALA :P wierz mi stary, z korba tio ja sie wqrwialem dobre pol roq :P pozdro 4 u i zrob tak jak ci mowie ;P
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=273562 sprzedam na czesci pisac :* :D
Fallout
Kontakt:

no właśnie sie tez poradziłem tatusia i mi tez poradził podkładkę spręzynującą :P
I jak poszedłem do sklepu metalowego z tą śrubą to mi dali :P No ok ale jak to założyłem to nie chce się śruba do końca przykręcić
no i są luzy :(
A poxipol to jak mi sklei to chyba nigdy nie puści ?? a tego przecież chyba nikt by nie chciał :P zintegrowana korba :P Chyba ze mówisz o innym poxipolu :)
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Jak ci na korbie nie zależy to młotkiem(gumowym) dobić (ja tak robiłem i chyba przez zadużą sztywność ramie poszło :] ale trzymało przez jakiś czas) albo farbą to bdb według mnie leciutko wykręcasz... a to trzyma.
matysz
Kontakt:

Post autor: matysz »

to standard ze lewe sie tylko odkreca :P to pewnie wina suportu.... u mnie bynajmniej to byla jego wina
ODPOWIEDZ