Cześć! Dzisiaj podczas jazdy załmał mi się mój Ptibull 2004 14''.Jechałem sobie normalnie i słyszę że mi opona trze o ramę.Myśle że kolo mi się musiało przedstawić i trze.Obadałem wszystko i widzę że lewy hak przerzutki jest złamany.Część która można wymieniać jest nie tknięta cała.Złamana jest część haka będąca integralna częścią ramy. Zdażyło się to już kiedyś komuś, a może ktoś o takim czymś słyszał?Czy moja reklamacja zostasnie uznana(ramka jest na gwarancji) i jakie kroki moż podjąć DunCon??
Piszcie jesli wiecie!
Pozdrawiam!
wystarczyło napisać do nich maila albo zadzwonić... użytkownicy forum mogą co najwyżej tylko gdybać a nigdy nie wiadomo... napisz albo zadzwoń - najlepsze wyjście
moze masz tą wersje ze złymi tylkymi hakami co sie lamia od zwyklej jazdy...tak tą rame złamał tez kumpel...ale DC mu wymienilo ramke na gwarancji na ta z nowej serii z poprawionymi tylnymi hakami...i do teraz mu sie trzyma=)
PozDROoooO
Panowie Pitbull to super rama(geometria i wygląd) a pęka dosłownie wszystko niezależnie ile kosztuje. Niedoróbki zdarzają się kazdej firmie i mogę to zrozumieć, to nie uniknone ze jedna rama na kilkaset jest wadliwa.
Dzięki za odpowiedzi jesteście super!
Jeśli jeszcze ktoś coś napisze to chętnie poczytam!
Pozdrower!
Watpię abym przez to zniechęcił kogoś do kupna Pitbulla. Podkreślam ż eModel 2005 ma przeprojektowany lewy hak.Zastosowano tam mocniejszy hak. Jeśli chodzi o 3 krotne pękanie ramy.To chyba ktoś serio katował nieziemsko z dużych dropów.Rama wyglada na mocna i rzeczywiścid taka jest ale należy pamiętać że każdy sprzet ma jakieś granice.
Tak ja lubie DunCona za to że wspiera sporty rowerowe w Polsce i że chłopaki ruszyli przemysłem rowerowym w Polsce który do niedawna całkowicie stał w miejscu.
fakt ruszyli ale nie wiadomo czemu kraza o nic jakies dziwne plotki ale ja sie nie wypowiadam bo to sa tylko plotki ale oczywiscie w kazdej plotce jest troche prawdy w kazdym razie niech kreca ta cala maszyne moze cos z tego wyjdzie:)))