j arobie z bunnego bez powrotu, moze tez sprobuj, bedzie pozniej prosciej na hopie... zreszta przylaczam sie do pytania, bo tez chcial bym wiedziec dokladnie
też robie z bunnego bez powrotu... ale na normalnych hopach nie mogę się przłemać. To co wiem to tylko tyle, że musisz najpierw ustabilizować się w locie, złapać siodło, puścić ręce - niby łatwo, ale sam wiem, że to nie jest takie łatwe....
rada to odwaga i trening :P
lecisz, odpychasz kiere do przodu, nie w dol ani nigdzie indziej, lapiejsz nogami za siodelko (mozesz nie lapac, ale potem musisz szukac roweru pod soba :P) puszczasz raczki i gitara :P zdjecie w podpisie ;)
na początku ucz sie rece puszczac do góey, potem do tyłu :] najwazniejsze jest zeby sie przelamac za pierwszym razem. potem idzie juz szybko. pamiętaj o łapaniu siodła, dlatego ze rower moze ci odleciec do przodu
pozdro
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
Szanowni koledzy mają całkowitą racje, ale najlepiej jakbyś umiał one handa nie "jako tako" tylko na tyle swobodnie, że jesteś w stanie złapać sie za dupe, stope czy co tam sobie jeszcze wymyślisz... ;)
eee... one-hand a no-hander to są dwie różne bajki - one potrzebny jest tylko żeby nauczyć się puszczać i łapać kiere i tyle.
Jeszcze mniej związku ze sobą mają nofooter i one-footer - i jak dla mnie one-footer jest trudniejszy.
lizzard king co ? a no to że możesz sie nauczyć łapanie siodełka (o wiele łatwiej sie robi) i trafianie ręką na gripy a nie gdzieś w środku kiery przydupiając o klamke/manetke, no i zawsze jest to jakaś podstawa do no-handa ... ;)
to powiedzcie ludzie co trudniejszego jest w one fucie niz no fucie ? :| no footer nie moze byc trudniejszy niz one footer, bo do no footera tez musisz sie przelamac tak jak do no handera i jesli ci nie wyjdzie to ladujesz na oponie i wciaga ci jaja miedzy opone a rame, a przy one footerze nic sie nie stanie jak nie trafisz noga spowrotem na pedal zakladajac ze masz ochraniacze... a wracajac do no handera to tak jak mowi szip ze najpierw sie trzeba nauczyc one handera zeby sie oswoic z puszczaniem reki z kiery, bo chyba nie ma takiej osoby na swiecie co by jebala no handera nie potrafiac one handera...
jest nie latwo, ale jak na manualu potrafisz klasnac z tylu to no henda zrobisz. ja sie uczylem 3 dni zeby klaskac z tylu. ale trzeba dobrze zlapac nogami bo latwo o oderwanie bika
Eee... ty chyba jakis glupi jestes, wez sie nie wypowiadaj nawet bo nie masz o tym pojecia to ze moze ci raz wyszlo na 1 hopce i nikt nie widzial tego nawet to nie znak ze juz jestes expertem i nauczycielem.naucz sie one foota a nie sie rwiesz za triki ktorych nie jestes wstanie zrobic.