trasa dh na skrzycznym
trasa dh na skrzycznym
witam, mam do Was prośbę. W sobotę pierwszy raz będę w szczyrku na skrzycznym i mam pytanie czy trasa zjazdowa jest tuż przy górnej stacji wyciągu, jeśli nie jak na nią trafić.
Druga sprawa jaka jest ta trasa, tzn. skala trudności w stosunku do wierchomli i myślenic, długość, czy są hopy no i ile mniej więcej kosztuje wyjazd z na górę.
Dzięki i pozdrawiam
Druga sprawa jaka jest ta trasa, tzn. skala trudności w stosunku do wierchomli i myślenic, długość, czy są hopy no i ile mniej więcej kosztuje wyjazd z na górę.
Dzięki i pozdrawiam
-
- moderator
- Kontakt:
w szczyrku smiga sie po szlakach wiec nic ciekawego tam nie znajdziesz...mi sie tam nie podoba, ogolnie calkiem do dupy jest ;)
jedziesz trase z jedna mysla "trafie w glaza czy nie trafie...trafie czy nie"...
nic ciekawego...myslenice przy skrzycznym to niebo a ziemia...o wierchomli nie wspominajac;)
jedziesz trase z jedna mysla "trafie w glaza czy nie trafie...trafie czy nie"...
nic ciekawego...myslenice przy skrzycznym to niebo a ziemia...o wierchomli nie wspominajac;)
Eeeee, znalazł się paryżanek :P W Szczyrku fajnie jest, ale jak quake pisał to są szlaki dla pieszych, z tym że są telewizory na drodze i czasami jakieś dziurska. Zależy co komu do gustu przpadnie, mi się tam podobało :D A tras jest kilka i uważaj jak jedziesz, bo zagapisz się, nie skręcisz i pizdu w dół polecisz. Jak bym tak miał bo trasy neiznałem :P
http://dhcyc.pinkbike.com
tak jak pisali poprzednicy jestam bardzo kamieniscie szybko trasy prowadza po szlakch turystycznych.cena wynosi 9 zl na sama gore do polowy 4,50.Jesli chodzi ci o trase na ktorej byly rozgrywane zawody dh to juz ci mowie jak nia pojechac no wiec tak wjezdzasz na polowe gory (czyli jednym wyciagiem)jak zejdziesz z wyciagu i popatrzysz w dol to po prawej stronie jest sciezka w lesie jedz nia a zobaczysz:D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=566269
a moim zdaniem skrzyczne to góra która ma chyba najwiekszy potencjał w Pol niestety niewykożystany jedzie sie szlakami turystycznymi i to że można wjechać w jakiegoś ludziska to b duży minus i czeba b uważać ale trasy sa dość długie przynajmniej jak jedziesz z samej góry na dół a można tam znaleźć praktycznie wszystko oprócz sztucznych konstrukcji sa luźne kamienie sa kamienie które sa wbite w droge sa kożenie ziemia jeżeli możesz sie obejść bez długich lotów i znasz tam wiele szlaków to skrzyczne jest wyśmienite osobiście polecam na poczatek pojechać sobie z jakąś grupka na pewno sie ktoś znajdzie jeżeli chodzi o porównanie to skrzyczne wydajemi sie być o wiele stromsze od trasy w myślenicach czy na wierchomli i jest według mnie o wiele trudniejsze od trasy w myślenicach i porównywalna pod tym względem do trasy na wierchomli
quake bo szczyrk to nie FR tylko PURE DH !!!!!
I jest zajebisty .. napierdalasz piecem non stop ... jezeli masz blat mniejszy niz 38z to wogole go nie bedziesz uzywał .. puszczasz hamulce i juz zapierdalasz ponad 40 km/h ...
trasa jest kwintesencją DH .. na ryj i po telewizorach .. a w dodtaku znajdziesz wszystko bo tras jest od zajebania ...
są szerokie kamieniste drogi ...
są wąskie kamienste drogi
sa trawersy ...
są trawiaste polanki
są wąskie ziemne ściezki...
sa bite drogi z ziemi ...
sa wąskie ścieski między drzewami...
są ścianki po korzeniach...
jest kurwa wszystko ...
Jezeli ktoś mówi ze Myślenice sa lepsze od Szczyrku to znaczy ze nie ma pojęcia o zjeździe.
I jest zajebisty .. napierdalasz piecem non stop ... jezeli masz blat mniejszy niz 38z to wogole go nie bedziesz uzywał .. puszczasz hamulce i juz zapierdalasz ponad 40 km/h ...
trasa jest kwintesencją DH .. na ryj i po telewizorach .. a w dodtaku znajdziesz wszystko bo tras jest od zajebania ...
są szerokie kamieniste drogi ...
są wąskie kamienste drogi
sa trawersy ...
są trawiaste polanki
są wąskie ziemne ściezki...
sa bite drogi z ziemi ...
sa wąskie ścieski między drzewami...
są ścianki po korzeniach...
jest kurwa wszystko ...
Jezeli ktoś mówi ze Myślenice sa lepsze od Szczyrku to znaczy ze nie ma pojęcia o zjeździe.
tak jak poprzednicy pisali jest sporo trasek a większość szlakami.
mi oprócz jednej nieoznakowanej najbardziej przypadły do gustu niebieski szlak z połowy (z Jaworzyny) i zielony szlak z samego szczytu tylko trzeba na nim uważać żeby go nie zgubić poginając z góry (jest pare rozjazdów).
miłej zabawy!!
pozdro
mi oprócz jednej nieoznakowanej najbardziej przypadły do gustu niebieski szlak z połowy (z Jaworzyny) i zielony szlak z samego szczytu tylko trzeba na nim uważać żeby go nie zgubić poginając z góry (jest pare rozjazdów).
miłej zabawy!!
pozdro
ABG a tak juz na powaznie...
Trasa jest naprawde zajebista...
ale:
1) Nie jedź za blisko za kimś bo dosatniesz kamieniem w morde i nawet nie bedziesz wiedział kiedy, jak nie w morde to po palcach
2) Ubierz wszystkie możliwe ochraniacze jakies masz.. od rękaiwczek po gogle... naprawde wyjebanie na ostrych kamieniach bardzo boli i mozna se bidy napykac
3) Załóz 2 dętki bo snaków bedziesz łapał troche... ja w 3 dni miałem 2 .... tam sie nie da jeździc bez łapania gumy ;] to tylko kwestia czasu ...
4) Jezeli nie jestes nieprzyzwicice bogaty to załóz twarde opony bo połowe zostawisz na trasie ...
5) Jeżeli bedziesz tam kilka dni to weź 2 pare klocków hamulcowych :)
6) Jak bedziesz pierwszy raz wjeżdzał do połow y do zapytaj sie kolesia który obsługuje wyciąg czy "Dziś tez mozna od tyłu" .. moze uda Ci sie dawac w łape 2 zł i wchodzic od "Zejścia" z wyciągu.
7) Uwazaj jak jeździsz bo tej trasy nie da sie nauczyc na pamiec :) badzo czesto wszystko sie zmienia :)
Trasa jest naprawde zajebista...
ale:
1) Nie jedź za blisko za kimś bo dosatniesz kamieniem w morde i nawet nie bedziesz wiedział kiedy, jak nie w morde to po palcach
2) Ubierz wszystkie możliwe ochraniacze jakies masz.. od rękaiwczek po gogle... naprawde wyjebanie na ostrych kamieniach bardzo boli i mozna se bidy napykac
3) Załóz 2 dętki bo snaków bedziesz łapał troche... ja w 3 dni miałem 2 .... tam sie nie da jeździc bez łapania gumy ;] to tylko kwestia czasu ...
4) Jezeli nie jestes nieprzyzwicice bogaty to załóz twarde opony bo połowe zostawisz na trasie ...
5) Jeżeli bedziesz tam kilka dni to weź 2 pare klocków hamulcowych :)
6) Jak bedziesz pierwszy raz wjeżdzał do połow y do zapytaj sie kolesia który obsługuje wyciąg czy "Dziś tez mozna od tyłu" .. moze uda Ci sie dawac w łape 2 zł i wchodzic od "Zejścia" z wyciągu.
7) Uwazaj jak jeździsz bo tej trasy nie da sie nauczyc na pamiec :) badzo czesto wszystko sie zmienia :)
Hehe,motomysz wie co gada, ale dam małe sprostowanie. Jeżdziłem tam dwa dni, i kapcia nie złapałem :D Dwie dętki się ma i jazda :P A co do klocków to też racja. Jestem lekki a i tak zauważyłem że się ich kupa starła, cięższe osoby mają przerypane :P No i jak hample mechaniki to poćwiczcie lepiej palce, bo potrafią się tak zacisnąć na kierownicy i klamkach, że trudno póżnije zdjąć :| :P
PS:
leszczyk, może wtedy razem z nami tam dawałeś??
PS:
leszczyk, może wtedy razem z nami tam dawałeś??
http://dhcyc.pinkbike.com
ostatnio jak bylem w szczyrku to trasa nie przypadla mi do gustu- moze dlatego ze lalo jak skurwysyn:/ ... Myslenice sa lajtowe przy szczyrku jednak szczyrk uczy znacznie wiecej i znacznie czesciej ma sie serce w gardle (zjazd po "gruzowisku"- same olbrzymie kamienie lezace wolno i przy jezdzie mocno obsuwajace sie :D )... Musze jeszcze pojechac do Wierchomli, bo ponoc traska przezajebista- pozyjemy zobaczymy :)
P.S Okreslenie kamienie wielkosci telewizorow jest calkiem na miejscu :)
P.S Okreslenie kamienie wielkosci telewizorow jest calkiem na miejscu :)