Mozo Groove Q

viperbike
Kontakt:

Mozo Groove Q

Post autor: viperbike »

Witam, mam pytanie do was.. czy ten Mozo Groove Q potrzebuje jakiejś pompki czy coś i jak juz to gdzie to dymac:P bo on jest powietrzny[?] Wiecie może coś na ten eksploatacji? Posiadaczy tego amorka plis o pomoc.
Wielkie dzieki PZDR. :)
trójkąt
Kontakt:

Post autor: trójkąt »

Z mozo to jest tak że niby to tłumienie jest a go niema...hehe tzn jak rozkręcałem too w prawej goleni jest sprezyna z jakimis elastomerami aa w lewej goleni jest pusto...i to nazywane jest tłumieniem powietrznym:D<lol> hmm odkręciłęm korek z tej lewej strony gdzie jest "tłumienie" ii teraz mam dziurke w tym kapslu zakrywajacym całą golen od góry...to teraz nawet jest cyrkulacja powietrzna:D mega bajer
lej na mÓr!!!!!!!!!
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

Jeden z regulatorów służy do ustawienia naprężenia wstępnego, drugi to atrapa.

Ze strony rowerowy.com , ten amorek nie ma tlumienia powietrznego , pic na wode , a jesli ma to cos jak hi-5 , o jakiejkolwiek regulacji mozesz zapomniec...
www.mm-foto.pl
Nemero
Kontakt:

Post autor: Nemero »

Mozo Groove Q ... wątpie... żeby coś potrzebował bo to amorek tani którego raczej już się nie reanimuje... :D ale może może.. :P
http://www.pinkbike.com/photo/1220348/
MadCow
Kontakt:

Post autor: MadCow »

Wiesz nemero, Panu viperbike chodzilo o to ze moze sie go pompuje, zeby zmienic charakterystyke pracy, a nie zeby go reanimowac.

Poza tym czemu taniego sie nie reanimuje? Jak sie umie to mozna.

Wracajac do tematu
to mozo nie ma zadnego zwiazku z powietrzem, oprocz takiego ze w srodku po prostu jest.
viperbike
Kontakt:

Post autor: viperbike »

:) a jeszcze jedno pytanko..da rade go jakoś stuningować ?:) mam głównie na myśli wyeliminowanie tego uderzenie przy podrywaniu kiery.. cokolwiek i jakikolwiek tuning żeby poprawić jego pracę i żeby nie był taki miękki... :( thx za info PZDR
za0_DR/FR
Kontakt:

Post autor: za0_DR/FR »

Rozbierasz go, zakładasz elsatomera kawałek w miejsce gdzie stuka, cała filozofia i ładujesz dużo smaru, i wycierasz co chwile golenie. A co do tłumienia to go nie ma. Na początku mówili że ma być w nim twin air jak w rst, ale to co jest w środku nawet nie stało koło twin air.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
Eee...
Kontakt:

Post autor: Eee... »

a jak z jego wytrzymaloscia?
HCR
Kontakt:

Post autor: HCR »

ODPOWIEDZ