Hayes hfx hd ,,Mała mokra dziurka''
-
- Kontakt:
Hayes hfx hd ,,Mała mokra dziurka''
Siemka ,hamulce mam niecale 2 tyg. I 3 dni temu zauwazyłem ze w klamce od tylniego hamulca pojawia sie malutka ilosc oleju.Olej wyplywa taka malutka dziurka ktora znajduje sie na klapce od zbiorniczka wyruwnawczego.Obok dziurki jest mala czarna zaslepka , kiedy ja leciutko sie nacisnie widac troszeczke oleju pod nia. Niepodoba mi sie to poniewaz w klamce od hamulca przedniego nie ma tych malutkich wyciekow z tej dziurki. Czy jest to normalne i moze tak być ??Czy jednak z chamulcem jest cos nie tak. I prosilbym jeszcze zeby ktos mi wytlumaczyl po co jest ta zaslepka i ta dziurka:] z gory thx .Odrazu mowie szukalem i nic na temat dziurki i zaslepki nie znalazlem. pozdro
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ta klapka, jest zamknięciem pokrywy z uszczelka kompenscyjna, służy także do odpowietrzania. Z tego co zauważyłem to normalne po przelaniu(odpowietrzeniu), jak sie na pełno zaleje, ulecji ci troche przez dziurke i powinno być dobrze. Problem by był jakby sie lało z tego, albo ciekło na dekielku. Pojezdzij troche i powinno byc dobrze. Swoją drogą to z tego co pamiętam w nowych 9 ta zaslepka jest na śrubke.
maverick, a zawiodl cie w krytycznej sytuacji Hayes jesli tak masz prawo tracic zaufanie, jesli nie to chyba wszystko jasne
maverick, a zawiodl cie w krytycznej sytuacji Hayes jesli tak masz prawo tracic zaufanie, jesli nie to chyba wszystko jasne
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
-
- Kontakt:
to niestety wada tych hamulcow... widzialem rozne patenty - zalepianie, wkrecanie srubek...:)
sprawdz czy nie masz za duzego cisnienia w ukladzie - w takich przypadkach wyciek jest normalny. ja zakleilem tasma zeby ta plastikowa zaslepka nie wypadala i dziala juz z pol roku bezawaryjnie. ewentualnie mozesz sie pokusic o zmiane calego elementu, o ile mi wiadomo nie jest on drogi.
sprawdz czy nie masz za duzego cisnienia w ukladzie - w takich przypadkach wyciek jest normalny. ja zakleilem tasma zeby ta plastikowa zaslepka nie wypadala i dziala juz z pol roku bezawaryjnie. ewentualnie mozesz sie pokusic o zmiane calego elementu, o ile mi wiadomo nie jest on drogi.
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
-
- Kontakt:
Wiecie ja kupilem kone stinky jakies 1,5 tyg temu i wlasnie w niej zamontowane sa te hfx'y .Nie znam sie na hamulcach hydraulicznych i nic przy nich nie grzebalem ale wlasnie jakies 3 dni temu zauwazylem ta dziurke i byla morkra:P Chcialem zaznaczyc ze malutka ilosc oleju wycieka nią jesli sie nacisnie klamke..A no i z pod tej zaslepki tez widac olej.Wiec mowicie ze to normalne i wszystko jest ok??Dzieki za wszystkie odp (kamien zpadl mi z serca poniewaz musial bym caly hamulec wysylac na gwarancje:) dzieki wszystkim pozdro