Hayes hfx hd ,,Mała mokra dziurka''

czajnik dh
Kontakt:

Hayes hfx hd ,,Mała mokra dziurka''

Post autor: czajnik dh »

Siemka ,hamulce mam niecale 2 tyg. I 3 dni temu zauwazyłem ze w klamce od tylniego hamulca pojawia sie malutka ilosc oleju.Olej wyplywa taka malutka dziurka ktora znajduje sie na klapce od zbiorniczka wyruwnawczego.Obok dziurki jest mala czarna zaslepka , kiedy ja leciutko sie nacisnie widac troszeczke oleju pod nia. Niepodoba mi sie to poniewaz w klamce od hamulca przedniego nie ma tych malutkich wyciekow z tej dziurki. Czy jest to normalne i moze tak być ??Czy jednak z chamulcem jest cos nie tak. I prosilbym jeszcze zeby ktos mi wytlumaczyl po co jest ta zaslepka i ta dziurka:] z gory thx .Odrazu mowie szukalem i nic na temat dziurki i zaslepki nie znalazlem. pozdro
Hec<JABIKES>
Kontakt:

Post autor: Hec<JABIKES> »

wiesz co z tym to idz do hudraulika, bo te dziurki trzeba załatać...:D
Hec<JABIKES>
Kontakt:

Post autor: Hec<JABIKES> »

a tak na serio to trudno cokolwiek powiedziec jak się tego nie widzi wiec idz do jakiegoś renomowanego serwisu z tym;)
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

dlatego nei nalezy kupowac hujesow
czajnik dh
Kontakt:

Rower i hamulce sa nowe !To moze byc cos powaznieszego??Moze ktos dlaczego sie tak dzieje i co jest nie tak??Prosze o odp
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

jak to brzmi :D
,,Mała mokra dziurka''
hehe ;)
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
Pi3tr0
Kontakt:

Post autor: Pi3tr0 »

poprostu go przelales albo byl przelany plynem ktory chamuje :P i on tndy ucieka jak ma nadmiar :P a tak swoja droga jak ten temat jets na serjo to jets jedyny temat kakretny ktory widze na pierwsyzch stronach ;/;/;/ kiedys to forum bylo inne... lepsze ...
maverick-g
Kontakt:

Post autor: maverick-g »

tez tak mialem po odpowietrzeniu i jak narazie wszystko dziala przetarlem kilka razy szmatka i cyk .. ale zaczynam tracic dobre zdanie o tych hfx :(
Czarnuch
Kontakt:

Post autor: Czarnuch »

ta klapka, jest zamknięciem pokrywy z uszczelka kompenscyjna, służy także do odpowietrzania. Z tego co zauważyłem to normalne po przelaniu(odpowietrzeniu), jak sie na pełno zaleje, ulecji ci troche przez dziurke i powinno być dobrze. Problem by był jakby sie lało z tego, albo ciekło na dekielku. Pojezdzij troche i powinno byc dobrze. Swoją drogą to z tego co pamiętam w nowych 9 ta zaslepka jest na śrubke.

maverick, a zawiodl cie w krytycznej sytuacji Hayes jesli tak masz prawo tracic zaufanie, jesli nie to chyba wszystko jasne
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
macio
Kontakt:

Post autor: macio »

nie martw sie standart wytzryj olej i jezdzij dalej
http://www.dobrerowery.com/ => kupuję i polecam
balon
Kontakt:

Post autor: balon »

HFX 9 już tak ma- ale nie nalezy sie tym przejmowć- wytrzeć jeżdzić dalej
Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

to niestety wada tych hamulcow... widzialem rozne patenty - zalepianie, wkrecanie srubek...:)

sprawdz czy nie masz za duzego cisnienia w ukladzie - w takich przypadkach wyciek jest normalny. ja zakleilem tasma zeby ta plastikowa zaslepka nie wypadala i dziala juz z pol roku bezawaryjnie. ewentualnie mozesz sie pokusic o zmiane calego elementu, o ile mi wiadomo nie jest on drogi.
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
czajnik dh
Kontakt:

Wiecie ja kupilem kone stinky jakies 1,5 tyg temu i wlasnie w niej zamontowane sa te hfx'y .Nie znam sie na hamulcach hydraulicznych i nic przy nich nie grzebalem ale wlasnie jakies 3 dni temu zauwazylem ta dziurke i byla morkra:P Chcialem zaznaczyc ze malutka ilosc oleju wycieka nią jesli sie nacisnie klamke..A no i z pod tej zaslepki tez widac olej.Wiec mowicie ze to normalne i wszystko jest ok??Dzieki za wszystkie odp (kamien zpadl mi z serca poniewaz musial bym caly hamulec wysylac na gwarancje:) dzieki wszystkim pozdro
ODPOWIEDZ