Hak Do Meridy UMF

xxxxxx
Kontakt:

Hak Do Meridy UMF

Post autor: xxxxxx »

Siema.

40 min temu pękł mi hak w ramie, i nie wiem co teraz zrobić, czy dorabiać ze stali czy może wie ktoś gdzie moge taki hak dokupić? Patrzyłem po sklepach rowerowych i nic nie znalazłem. Z góry dzięki.
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Zapytaj w mkbike.... We wszystkich meridach jest ten sam hak, więc na pewno znajdziesz.... Co do dorabiania ze stali to ja jestem zdania, że nie warto, bo hak ma zazadanie chronić przeżutkę pękając....
Wiktor
Kontakt:

Post autor: Wiktor »

Niestety nie we wszystkich meridach jest ten sam model haka.Wtym roku miałem przypadek pękniętego haka w Dirt kicku.Żaden z haków meridy nie pasował i sprawę rozwiązał dopiero przedstawiciel Meridy,który zabrał uszkodzony hak ze sklepu i po tygodniu przysłano nowy.Jak się okazało do tego modelu nie było w Polsce haka i został on dorobiony na obrabiarce numerycznej. Co dziwniejsze żaden z pracowników Meridy nie miał pojęcia że w tym modelu jest całkiem inny hak.
http://www.forumrowerowe.pl/forum/index.php
xxxxxx
Kontakt:

Wiktor Nie pocieszyłeś mnie... Ale kto ci go dorobił na tej obrabiarce numerycznej? ile to kosztowało?
Wiktor
Kontakt:

Hak nie był mój,tylko gościa który kupił w moim sklepie rower.Zadzwoniłem do faceta który jest przedstawicielem Meridy i hak powędrował do centrali.Nie pamiętam dokładnie ile kosztował,chyba w granicach 40 zł.Prawdopodobnie w Meridzie mogą już mieć ten model haka od ręki.Proponuję udać się do najbliższego przedstawicielstwa (z hakiem na wzór ) i poprosić o pomoc.Jeśli kupowałeś ramę w sklepie to tam uderzaj,powinni pomóc.
Wiktor
Kontakt:

A w czasie oczekiwania na nowy hak chłopak pomykał z prowizorycznym hakiem zrobionym ze zwykłego haka do najtańszych modeli przerzutek,który można kupić za 2-3zł i po kilku ruchach pilnikiem dopasować do swojej ramy.Jedyny minus tego to problem przy wyjmowaniu koła: hak trzyma się pod szybkozamykaczem.Ja sam często wożę ze sobą taki "awaryjny" hak w razie "Jakby co"
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Ja mam meridę UMF Dirt Fun (tę z czerwonymi akcentami) i poszedłem do sklepu, w którymn sprzedają meridy i dostałem ten hak za 25zł :) Taki sam hak ma moja siostra w meridyie matts 300, więc ja nie miałem kompletnie żadnych problemów.
xxxxxx
Kontakt:

Wiktor Dzięki wielkie, jutro sie wybiore do tego sklepu. Pozdro.
ODPOWIEDZ