fullface a zawody??
fullface a zawody??
jak to jest na zawodach dh i 4x trzeba miec czy mozna miec taki normalny kask do xc ??
Nemero pisze:Według regulaminu ZAWSZE MA SIĘ MIEĆ fullface... ale czasem się uda bez...... ale raczej lepiej brac niż nie startować bo się ktoś dokur*wi :]
A swoją droga kup see ziom fullface.. bo mi dziś szczene uratował :]
lol kupic fullface to nie jest hop siup to nie jest za 40 zl tylko 250 zl a to nie jest malo :P
W polsce wiadomo jak jest - wszystko zależy od organizatora danej imprezy.
Przepisy UCI mówią o tym że ustalenie standardów ochrony należy do federacji narodowych w każdym kraju i że UCI "strongly recommends" używanie wszystkich sprzętów ochronnych. To w przepisach DH, co do 4X nie ma na ten temat słowa. W polskich przepisach też nie jest nic powiedziane bo są one tylko bezpośrednim tłumaczeniem tych UCI, więc możemy przeczytać: "Ze względu na młodość dyscypliny wyścigów downhill ogólne przepisy zabezpieczeń nie zostały
jeszcze sformalizowane." Zresztą całe te przepisy to jedna wielka bzdura - te dotyczące 4X pochodzą z czasów dualu gdy bramki startowe opadały w stronę zawodników, więc obecnie wszyscy startujący powinni być teoretycznie dyskwalifikowani za "kontakt z bramką przed jej otwarciem" :)))
Przepisy UCI mówią o tym że ustalenie standardów ochrony należy do federacji narodowych w każdym kraju i że UCI "strongly recommends" używanie wszystkich sprzętów ochronnych. To w przepisach DH, co do 4X nie ma na ten temat słowa. W polskich przepisach też nie jest nic powiedziane bo są one tylko bezpośrednim tłumaczeniem tych UCI, więc możemy przeczytać: "Ze względu na młodość dyscypliny wyścigów downhill ogólne przepisy zabezpieczeń nie zostały
jeszcze sformalizowane." Zresztą całe te przepisy to jedna wielka bzdura - te dotyczące 4X pochodzą z czasów dualu gdy bramki startowe opadały w stronę zawodników, więc obecnie wszyscy startujący powinni być teoretycznie dyskwalifikowani za "kontakt z bramką przed jej otwarciem" :)))
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
w dh?? w pucharze świata...?? w 4x tak ale nie w dh w pucharze...bez jaj...BaDMaN pisze:no nie jest mało, ja mam uvexa dh, ale nawet w PŚ w dh i 4x są ludzie startujący w orzeszkach np. Cedric Gracia,
A tak na temat to owiele lepiej mieć ful face żadna rużnica tylko troszkę czasem cieplej no ale można pozwolić sobie na więcej..
http://www.pinkbike.com/photo/924780/
naaakurwiaj!
naaakurwiaj!
-
- Kontakt:
"A tak na temat to owiele lepiej mieć ful face żadna rużnica tylko troszkę czasem cieplej no ale można pozwolić sobie na więcej."
Hm... jest kur ewska roznica :) w full fejsie sie duzo gorzej jezdzi... bo jest ciezki i widocznosc ograniczona... jezdze w orzechu i jak na zawodach mi kazali jechac w fulu ktorego musialem pozyczyc bylem zalamany...
Hm... jest kur ewska roznica :) w full fejsie sie duzo gorzej jezdzi... bo jest ciezki i widocznosc ograniczona... jezdze w orzechu i jak na zawodach mi kazali jechac w fulu ktorego musialem pozyczyc bylem zalamany...
-
- Kontakt:
KuMiK pisze:Maiałem ten kask na głowie... troche zaciasny był, ale w sumie... gdyby miał kilka otworów wentylacyjnych to jakoś dałoby się jeździć, chociaż podobno żadnych atestów do niego nie ma i waży troszkę za dużo...
Ale dh i fr to nie dla mnie - mój orzech spokojnie mi wystarcza :)
znajomy ma taki kask jest on do bani duuzy ciezki ciasny niewygodny wyrywa wlosy z glowy jest plastykowy i czasem ma odpryski tworzywa calego zapiecie jest tragednia wchodzi ok ale gorzej z rozpieciem nie ma wentylacji smierdzi i chyba tyle o tych kaskach zdecydowanie nie polecam :/