V-ka LX`a

lankru
Kontakt:

V-ka LX`a

Post autor: lankru »

Witam.

Ktos jezdzi na tym hamulcu? Widzialem teraz sa w dobrej cenie a musze kupic jakas v-ke tylko, ze kiedys slyszalem ze szybko luzy w nim sie robia. Wiecie cos o tym?

Chodzi mi glownie o to, zeby miec dobra sile hamowania i mozliwosc ustawienia hamulca nawet przy scentrowanym lekko kole bo moj stary shimano ma cos chyba ze sprezynami i nie dam rady go ustawic, slabo odbija i wogole :/
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Bardzo fajny hamulec. Ma dobra sile hamwoania nie lapie luzow ogolnie oki ja mam takie w rowerku do xc i zrobilem na nich 12tys km i jest dalej lajcik.
Ssij pento
karol.fr
Kontakt:

Post autor: karol.fr »

Jak chesz dobra vke to ja proponuje Xt . sa zdecydowanie trwalsze i troche mocnijesze od Lx. Przynajmniej takie sa moje odczucia. Ewentualnie jakiegos dobrego avida. No i według mnie koniecznie dobry booster, u mnie to bardzo poprawiło siłe ( w Xt). i nie zapomnij o dobvrej klamce ...
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
johny
Kontakt:

Post autor: johny »

tak ja mam Lx, jakos nie narzekam, ogólnie spox
ale wole tarcze ;)
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
macio
Kontakt:

Post autor: macio »

nie lapie luzów, ogolnie dobrze dzialajacy hamul;ec
http://www.dobrerowery.com/ => kupuję i polecam
Pan_i_Wladca
Kontakt:

Post autor: Pan_i_Wladca »

karol.fr pisze:Jak chesz dobra vke to ja proponuje Xt . sa zdecydowanie trwalsze i troche mocnijesze od Lx. Przynajmniej takie sa moje odczucia. Ewentualnie jakiegos dobrego avida. No i według mnie koniecznie dobry booster, u mnie to bardzo poprawiło siłe ( w Xt). i nie zapomnij o dobvrej klamce ...
Jesli xt to tylko roczniki 2002, 2003 bo nowsze to to samo co lx.
I ja nie wiem jak wam te hamulce nie lapia luzow skoro kazdemu po kilku jazdach ruszaja sie klocki. Chyba ze mowicie o innych luzach niz na tym smiesznym pantografie
gUtEk
Kontakt:

Post autor: gUtEk »

bardzo dobry hamulec. i tyle
zmiany sie opłacają
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Ja mam klamke Lx i jestem z niej bardzo zadowolony juz kilka razy poczuła smak gleby i żadnych poważnych luzów nie ma
lankru
Kontakt:

Post autor: lankru »

Bombell chodzi mi o hamulec, v-breake :D

chcialem kupic hamulec ktory bedzie mial dobra sile hamowania no i nie najgorsza modulacje, choc nie zalezy mi na modulacji az tak bardzo, mam klamke avida FR, nie jest to cudo ale nie jest tez najgorsza

slyszalem wlasnie ze szybko sie robia luzy dlatego chcialem sie dowiedziec czy to prawda bo nic o tym nie wiem, nie mialem stycznosci z tym hamulcem

a tak wogole co daje te rownolegle prowadzenie klockow? to jest duzo lepsze od normalnej v-ki?
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
RyyS
Kontakt:

Post autor: RyyS »

a ja nadal bede polecal vki avida... lekkie, wytrzymale, mozna tanio dostac. ja jezdze od dawna na avidzie i nie narzekam :]
ODPOWIEDZ