Z3 strzela - co robic?
Z3 strzela - co robic?
Mam amora Marcochi Z3 z 2001r werjsja noramlna bez rozkrecalnej korony i boostera. Od wczoraj gdy wyrywam np do baniaka amor strasznei strzela. jest takie brzedęęęęk. Wczesniej działał ok. Nie jezdzilem 1,5 tyg po czym wsiadam i tak strzela. Wiecie moze dalczego tak jest i jak to naprawic?
http://tiny.pl/h8vd
http://www.barnej.pl
http://www.barnej.pl
No ja tez to mam w Z1. Jak przeczytasz calego manuala do tego amora i sie dowiesz czegos ciekawego to daj znac :/.
Wczesniej zmienilem tlumienie w jednym tlumiku i mniej juz stukal.
Nie zrobilem drugiego, bo mi sie nie chcialo tlumika wyciagac ...
W tym Z3 jest chyba tlumik SSV bez regulacji ... Sprawdz czy masz odpowiednia ilosc oleju.
Pozdrawiam
Wczesniej zmienilem tlumienie w jednym tlumiku i mniej juz stukal.
Nie zrobilem drugiego, bo mi sie nie chcialo tlumika wyciagac ...
W tym Z3 jest chyba tlumik SSV bez regulacji ... Sprawdz czy masz odpowiednia ilosc oleju.
Pozdrawiam
z1 te starsze maja tendecje do lamania sie zaraz pod korona, jesli zobaczysz ze na laczeniu korony i gornych lag pojawia ci sie olej to przesan na nim jezdzic (powaznie).
puki co dobrze by bylo zlokalizowac gdzie to puka. Proponuje zlapac za przedni hamulec i popchnac rower do przodu i do tylu, starajac sie w miare go nieuginac, jesli bedzie pstrykal po zmianie kierunku to kiepsko widze jego przyszlość, jesli natomiast cos wydaje dzwieki tylko wtedy gdy kolo traci kontakt z nawierzchnia to wypado by zajzec do srodka i porownac czy to co jest w srodku odpowiada temu co jest w isntrukcji
puki co dobrze by bylo zlokalizowac gdzie to puka. Proponuje zlapac za przedni hamulec i popchnac rower do przodu i do tylu, starajac sie w miare go nieuginac, jesli bedzie pstrykal po zmianie kierunku to kiepsko widze jego przyszlość, jesli natomiast cos wydaje dzwieki tylko wtedy gdy kolo traci kontakt z nawierzchnia to wypado by zajzec do srodka i porownac czy to co jest w srodku odpowiada temu co jest w isntrukcji
-
- Kontakt:
moze olej ci wyciekl i teraz jest go zamalo i zaca stukac...poprostu wiekszasc amorow(przynajmniej te bez tlumienia np.dirt jam,mz comp) stzrela.
a w z3 i akzdym innym amorku z tlumieniem wina moze byc brak wystarczajacej ilosci oleju lbu zuzycia jakiejs uszczelki...raczej zaczelo ci stukac sprezynka negatywnego skoku o zaworek...jak cie to denerwuje to wez kup taka okragla uszczelka jak do kranu i poluz na zaworek...albo wytnij detke i naciagnij na tlumik tak by cie trzymala tuz pod sprezynka negatywnego skoku...i poz sprawie
pozdro
a w z3 i akzdym innym amorku z tlumieniem wina moze byc brak wystarczajacej ilosci oleju lbu zuzycia jakiejs uszczelki...raczej zaczelo ci stukac sprezynka negatywnego skoku o zaworek...jak cie to denerwuje to wez kup taka okragla uszczelka jak do kranu i poluz na zaworek...albo wytnij detke i naciagnij na tlumik tak by cie trzymala tuz pod sprezynka negatywnego skoku...i poz sprawie
pozdro
pinkbike-to nie smietnik...zanim dasz tam fote dokladnie to przemysl...