do właścicieli dj 3 2005 i nie tylko
do właścicieli dj 3 2005 i nie tylko
mam pytanie. czy skok 100mm nie jest zamały do jazdy?? tj czy nie dobija wam amor, bo mam duro i sie zastanawiam czy brac dj3 czy moze cos o skoku 130. jezdze wszystko poza dirtami. a amor musi byc na 1 połke. co byscie poradzili??
maly update http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=59226
powiem tak, 100 skoku to nie jest w sumie za mało bo w dj`u masz tąwygode jak w wiekszosci nowych amorow ze mozesz go podpompować, i po dobrym dobraniu cisnienia w komorach 100 skoku spokojnie ci wystarczy z tym ze amor bedzie troche twardsz7y. Ale piszesz ze skaczesz wszystko procz dirtow :D no a sama nazwa DIRT Jumper :D hehehe, Ale dj rowniez nadaje sie do freeride`u nawet jest to uwzglednione na stronie producenta i na naklejce na widelcu, nie powinien byc jeżdżony w extreme freeride a chyba potraficie odroznic te dwa style ?:)
A tak pozatym to Dj naprawde swietnuy amor zwłaszcza 2005 !! on pobił swoją pracą nawet dj`e z 2003 roku. Ludzie gadaja bzdury ze te amory mulą, akle nioc dziwnego jezeli jezszcze sie nie dotarły. Po dotarciu to wszystko chodzi jak po maśle dosłownie. Żadnych luzów i korony znacznie wytrzymalsze. Prawoie całą góra jedynie w wersji na 2005 z cro-mo!!!! to jest ogromny plus jezeli nie zwracasz az tak uwagi na wagę roweru.
Pozdrawiam.
PS. Alternatywą moze byc rowniez drop off. O pike`u sie nie wypowiadam bo jezdzilem na nim tylko jeden dzien
A tak pozatym to Dj naprawde swietnuy amor zwłaszcza 2005 !! on pobił swoją pracą nawet dj`e z 2003 roku. Ludzie gadaja bzdury ze te amory mulą, akle nioc dziwnego jezeli jezszcze sie nie dotarły. Po dotarciu to wszystko chodzi jak po maśle dosłownie. Żadnych luzów i korony znacznie wytrzymalsze. Prawoie całą góra jedynie w wersji na 2005 z cro-mo!!!! to jest ogromny plus jezeli nie zwracasz az tak uwagi na wagę roweru.
Pozdrawiam.
PS. Alternatywą moze byc rowniez drop off. O pike`u sie nie wypowiadam bo jezdzilem na nim tylko jeden dzien
Fallout
zadnych luzow to on moze nie ma, ale pod warunkiem ze jest nowy:|. Moj po 8 miesiacach uzytkowania w lekkiem fr i troche streeu dostal calkiem sporych luzow. A praca znowu nie jest rewelacyjna, plusem moze byc tylko to ze amorek ma dos szybkie tlumienie, wg mnie nadaje sie tylko do dj i lekkiego fr.
A co do skoku, to 100mm w zupelnosci wystarcza, naprawde ciezko go dobic, ja to zrobilem chyba ze 2 razy, ale to i tak musialem sie bardzo postarac...
zadnych luzow to on moze nie ma, ale pod warunkiem ze jest nowy:|. Moj po 8 miesiacach uzytkowania w lekkiem fr i troche streeu dostal calkiem sporych luzow. A praca znowu nie jest rewelacyjna, plusem moze byc tylko to ze amorek ma dos szybkie tlumienie, wg mnie nadaje sie tylko do dj i lekkiego fr.
A co do skoku, to 100mm w zupelnosci wystarcza, naprawde ciezko go dobic, ja to zrobilem chyba ze 2 razy, ale to i tak musialem sie bardzo postarac...
-
- Kontakt:
Powiem ci tak dziala zajebiscie daje sie skakac takie dropy do 3m wystarczy go podpompowac jezeli nadal cie interesuje to ja sprzedaje swojego jezdzilem go niecale 2 meichy jest jak nowy...jak cos to pisz GG: 411 52 78!!! sprzedaje bo stalem sie szczesliwym posiadaczem STINKACZA a 100mm z przodu to troche za malo jak z tylu mam 150 :D
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=110911
-
- Kontakt:
freeride123 nie peka korona jestes gluuupi ...
co do dj'eja to daje rady nie da sie tego z 2005 przerobic na wiecej skoku jak 100 mm bo Ci z marzocchi sie wycfanili i trzeba kupic nowe tlumiki :/ w 2003 mozna bylo z niego wyciagnac 170 bez problemu ( jesli nie stanowi dla Ciebie problemu polamanie amora przy pierwszym lepszym skoku :P )
co do dj'eja to daje rady nie da sie tego z 2005 przerobic na wiecej skoku jak 100 mm bo Ci z marzocchi sie wycfanili i trzeba kupic nowe tlumiki :/ w 2003 mozna bylo z niego wyciagnac 170 bez problemu ( jesli nie stanowi dla Ciebie problemu polamanie amora przy pierwszym lepszym skoku :P )
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
PoL przestan walic farmazony. Wez chocby na logike... sprezyna ma powiedzmy 20cm dlugosci, lecz kazdy swoj ma swoja grubosc, wiec skok sprezyny to jest 20cm - grubosc zwoju * ilosc zwojow. Uzyskasz z tego powiedzmy 130mm, no i powiedz jakim magicznym sposobem sprawisz ze ten amortyzator uzyska 170 skoku ? Po za tym, mozliwosc zmiany skoku poprzez przelozenie podkladek byla (chyba) tylko w 2004 roku, do tego tylko w zakresie 110-130. 2005 to juz nowe tlumiki.
Jestem jestem tego pewien, bo gadalem z serwisantem z gregorio.
Jestem jestem tego pewien, bo gadalem z serwisantem z gregorio.
-
- Kontakt: