SHIMANO Airlines

Gość

SHIMANO Airlines

Post autor: Gość »

http://www.kcn.ne.jp/~vp-gyro/dhmania/a ... lines.html

powiedzcie mi po h*ja komus takie cos?
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Zeby lepiej dzialo itp postep musi byc? I tak btw jednak zabardzo nie wiem oco chodzi slabo znam japonski.
Ssij pento
refiko
Kontakt:

Post autor: refiko »

heh....nie mam pojecia za bardzo co to jest.....jakis podtlenek do przezutki?!?!?!.....ciekawe cokolwiek to jest......

ale na moj gust jest to zamknięty system chłodzenia przezutki...:p
Moje "maleństwo" ... http://refiko.pinkbike.com/album/first-full/
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

To jest przerzutka na sprezone powietrze : naciskasz guzik i wrzuca bieg albo redukuje , rzekomo dzieki temu zmiana biego miala byc blyskawiczna itd itp.

Ten system powstal 5 lat temu wiec to juz raczej zabytek jest a nie nowosc , ktos tam to testowal ale z tego co wiem to nie przyjelo sie za bardzo ;]
www.mm-foto.pl
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Nobo to lipa i podejrzewam ze ciazka lipa i wystarczy mala nieszczelnosc. Watpie zeby szybko zmienilo sie cos w linkowaniu przerzutek ;]
Ssij pento
szela
Kontakt:

Post autor: szela »

to niedorobiony system zniany biegów za pomocą sprężonego gazu - taki wymysł Shimano

http://www.edgereview.com/ataglance.cfm ... =edge&ID=7
http://www.pinkbike.com/photo/op=view&image=716501
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

hehe kumpel to kiedys mial... szczerze to te airlines to chyba najgorszy system z mozliwych. co prawda przerzutka zrzuca biegi perfekt ale co z tego. trzeba zamontowac zbiorniczek ze sprezonym powietrzem ktore wystarcza na jakies mniej wiecej 200 przelozen... po tym czasie musimy od nowa napelnic butle powietrzem bo biegow juz nie zmienimy. lipa ze hej. pomijajac juz nie wygodny montarz calego systemu no i sama cene tego bajeru. wg mnie nie wypal!
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

System działał perfekcyjnie i na pewno twórców nie martwiło to że butla starczała na 200 przełożeń - to przecież był system tylko pod kątem wyścigów DH, gdzie są 2 zjazdy i do domu, a nie dla dzieciaków na dragstarach :))) Wiadomo że na pucharze świata ci najlepsi wymieniają po jednym zjeździe połowę części, a po całych zawodach resztę łącznie z ramą, więc jakim problemem by było dla nich napełnienie głupiej butli.

Chodziło tylko o redukcję czasu zmiany przełożenia do minimum - tak samo zresztą jak w samochodach rajdowych, gdzie biegi zmienia hydraulika i trwa to ułamki sekund.

Airlines nie przyjeło się nie dlatego że coś nie działało tak jak powinno, tylko dlatego, że Downhill wybrał inną drogę - poszedł w stronę maxymalnego zmniejszenia masy rowerów, a tu standardowe rozwiązania lepiej się sprawdzały.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
Dareko
Kontakt:

Post autor: Dareko »

taka butelka starczala na jeden wyścig:D:D
wookie85
Kontakt:

No 5 lat temu nikt az tak nie myslal o odchudzaniu roweru do DH , z tego co pamietam system byl testowany przez zawodnikow i poprostu nie przyjal sie wiec nie wprowadzali do produkcji.

I dobrze bo jak widac zwyklej daja rade a redukcja/zmiana tez stoi na wysokim poziomie
www.mm-foto.pl
maciek987
Kontakt:

Post autor: maciek987 »

Mi sie to nie podoba. Nie chciał by jeździc z taka butlą na ramie i nie chciało by mi sie napełniac jej. Wole tradycyjne rozwiązanie.
Zychu-wawa
Kontakt:

Post autor: Zychu-wawa »

Chrabałto chyba ty wymieniasz polowe czesci po jednym zjezdzie tacy bikezy jak cedrik czy peat jezdza na jednym amorku kilka miechow( powiedzmy 2) czy ty chcail bys wymieniac czesci do ktorych jestes przyzwyczajony ktore sa juz dotarte na nowe nie dotarte i nie dostrojone po kazdzym wyscigu??? no raczejnie ... na wymiane czesci po kazdym wyscigu maja mozliwosc tylko najlepsi na ktorych najbardziej zalezy sponsorowi ( 1 zawodnik z teamu....) a reszt a dostaje dopiero nowy amor jak uszkodzi stary(ewentualnie wymieniane sa takei czesci jak łancuch czy opony ale nie caly spzret...)
podsumowujac Chrabałczyba cie suty rwa jak tak myslisz...
ku rwa rozpisalem sie ;/

a system sie nie sprawdzi bo byl zawodny drogi icieszki pozdro....
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

Zychu-wawa
nie ******* i naucz sie pisac...

Peat dostaje co wyscig nowa rame, amora rowniez...
maverick-g
Kontakt:

Post autor: maverick-g »

heh mialem to w jakims katalogu shimano sprzed lat i ciekawilo mnie to ... dobrze sie bylo cos dowiedziec bo ja tam lubie takie gadżety i ciekawostki zwlaszcza ze teraz to oklepane czesci leca i nic nie szokuje ... a to naprawde widac przeciekawa czesc
Zychu-wawa
Kontakt:

Post autor: Zychu-wawa »

quakei zakazdym razem jak dojezdza na zawody to dostaje nowy samochod nowe majtki nowa panienke nowa szczoteczke do zembow tak????

a co do pisanai to ciagnij laske bo to jest forum rowerowe a nie polonistyczne pisze tak aby kazdy zrozumial...palo
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
quake
moderator
Kontakt:

ma zone i dziecko...wiec panienki nie dostaje...szczoteczke do zembow nie wiem...samochod...zalezy...jesli wypozyczaja w danym kraju to mozna powiedziec ze na czas pobytu ma nowy ;]...
majtki...a bo ja wiem?

rower ma nowy napewno co zawody...

ciagnac laski Ci nie bede...po 1 w przeciwnienstwie do Ciebie wole dziewczyny...
po 2 mam dziewczyne...
quake
moderator
Kontakt:

a swoja droga to dalej wozisz sie 200km/h po warszawie Mercem S ?

myslalem ze 13latkowie nie moga prowadzic samochodu...

ciao
wookie85
Kontakt:

zaraz sie burdel zrobi , jak ktos ma pisac cos nie na temat to niech sobie moze daruje ( mam na mysli zychu i quake ;] )
www.mm-foto.pl
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Zychu-nie pierd ol ze nie dostaje co wyscig nowego bike'a bo dostaje.jest jednym z najlepszych i sponsor musi mu to zapewnic,bo jak nie to go zmieni.tacy jak on maja wielkie mozliwosc-cannodale & volvo nie chce dac nowej ramy?no to idziemy gdzie indziej gdzie dostaniemy raz na miesiac nowy sprzet.proste.a on akurat jest teamowym riderem.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
ODPOWIEDZ