Korby XTR I LX do freeridu ??
-
- Kontakt:
Korby XTR I LX do freeridu ??
siemka te korby nadają sie do freeridu?? dokładnie chodzi mi o ich system Hollowtech czy to jest dość mocne aby nie skrzywiły sie na dropach czy w dircie
MuRCKI Bikers :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=676508
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=676508
-
- Kontakt:
jesli juz brac to na pewno nie te ze zintegrowana osia , ale suporty shimano na octalink do katowania zbyt dobre nie sa
suporty sypia sie roznie , jedne syzbko drugie wolniej
z innego forum mam info ze w tych nowszych lozyska potrafia sie szybko sypac ( zintegrowani korby ) i kosztuja 60-100 zl , a korby ludzie uzywali xc/maratony
suporty sypia sie roznie , jedne syzbko drugie wolniej
z innego forum mam info ze w tych nowszych lozyska potrafia sie szybko sypac ( zintegrowani korby ) i kosztuja 60-100 zl , a korby ludzie uzywali xc/maratony
www.mm-foto.pl
-
- Kontakt:
rpm/dartmoor/blackbox to scierwo gnie sie jak diabli najlepiej coś ze stali by ybło kupic, co do Hone to poprostu Lx tylko w innym kolorze, ja smigam na starzych korbach LX,a z 2000 roku na kwadrat jeszcze i poza kwadratem korby są całe ale zobaczymy ile to wytrzyma jeszcze fajna bo lekka ale ja tam dropów na płasko nie wale zawsze na skos a i tak najwiecej na hopach a tam to wedłó mnnie są mniejsze przeciążenia niż na dropach.
Jak masz kupować korbe to podaruj sobie rpm/dartmoor/blackbox/Truvative hussefelt bo to wszystko za słabe to juz mój LX mocniejszy a już 5 lat ma pozatym do korby musiał bys kupić isisa jakiegoś porządnego w okolicach 200 bo te tanie to sie sypią strasznie a jak kupisz LX z hollowtech II to masz odrazu suport w cenie zreszta jak byś miał wydawac 400 na syf typu blackbox to lepiej kupić lx.a i sprawdzic wytrzyma tyle samo a może nawet duzo wiecej
Jak masz kupować korbe to podaruj sobie rpm/dartmoor/blackbox/Truvative hussefelt bo to wszystko za słabe to juz mój LX mocniejszy a już 5 lat ma pozatym do korby musiał bys kupić isisa jakiegoś porządnego w okolicach 200 bo te tanie to sie sypią strasznie a jak kupisz LX z hollowtech II to masz odrazu suport w cenie zreszta jak byś miał wydawac 400 na syf typu blackbox to lepiej kupić lx.a i sprawdzic wytrzyma tyle samo a może nawet duzo wiecej
gg 2566246
my ride - http://www.tinyurl.pl?YVxi0Awr
my ride - http://www.tinyurl.pl?YVxi0Awr
Osobiście używam korb shimano (teraz mam LX hollowtech II a wczesniej alivio) i są sztywne, mocne. Lepiej nadają sie do fulla - mniejsze przeciazenia. moje wytrzymuja skoki dropy i jazde po gorach i nie mialem jeszcze problemów (a truvativy zniszczył mi ojciec ja pojechał do lasu na grzyby. Coprawda model xc ale to o czymś swiadczy :))))))))))
Prezes Co do korby to nikomu niepolecam LX\HONE gdyz te korby to totalne badziewie.
1. U mnie w miescie poległy juz 3 HONE
2. Pogiołem oś i przekreciłem mikrowielowpust tak że korby byłu pod katem 160(stopni) po 2 tygodniach.
3 Kumpel zniszczył jedna w dircie a drugi w trialu...
kubabike Co do sztywności to sa sztywne ale co mi po ich sztywności jak ich oś jest zrobiona z gównoplasteliny...
Kiedyś miałem XT z 98 i teraz załuje ze zamieniłem jak połamałem suport to kupiło sie kinexa za 20zl i smigało dalej a jak tutaj pogne os to mam korbe do wyje***...
1. U mnie w miescie poległy juz 3 HONE
2. Pogiołem oś i przekreciłem mikrowielowpust tak że korby byłu pod katem 160(stopni) po 2 tygodniach.
3 Kumpel zniszczył jedna w dircie a drugi w trialu...
kubabike Co do sztywności to sa sztywne ale co mi po ich sztywności jak ich oś jest zrobiona z gównoplasteliny...
Kiedyś miałem XT z 98 i teraz załuje ze zamieniłem jak połamałem suport to kupiło sie kinexa za 20zl i smigało dalej a jak tutaj pogne os to mam korbe do wyje***...
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3808556
kubabike - gowno a nie swiadczy
hmmm jak rozjebiesz po wycieczce do lasu marcoka marathona jakiegos lajtowego to znaczy ze shiver sie tez posypie?? taka sama logika jak to ze jak xc truvativ sie posypal to ten do latania tez ;/
mam hussefleta tego starego juz sporo czasu, i sie trzyma, ponad rok. te na 05 i 06 moze sa bardziej z dupy, nie wiem. a suport mialem giga pipe team dh i padla, teraz jezdzi dhlt (o polowe tanszy) i nie ma roznicy... a dhlt kosztuje 100 zeta i ludzie chwala, korby mozna za 160 dorwac na allegro wiec nie ********* ze truv to wydatek 400 zeta - jest to poizej 300
hmmm jak rozjebiesz po wycieczce do lasu marcoka marathona jakiegos lajtowego to znaczy ze shiver sie tez posypie?? taka sama logika jak to ze jak xc truvativ sie posypal to ten do latania tez ;/
mam hussefleta tego starego juz sporo czasu, i sie trzyma, ponad rok. te na 05 i 06 moze sa bardziej z dupy, nie wiem. a suport mialem giga pipe team dh i padla, teraz jezdzi dhlt (o polowe tanszy) i nie ma roznicy... a dhlt kosztuje 100 zeta i ludzie chwala, korby mozna za 160 dorwac na allegro wiec nie ********* ze truv to wydatek 400 zeta - jest to poizej 300
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt