Konfiguracja rowerku...
Konfiguracja rowerku...
Witam,
Prosiłbym was o opinie na temat tej konfiguracji sprzęciku. Jego przenzaczeniem będzie FR czyli co popadnie. :)
rama: NS Bitch 2006
amorek: Manitou Sherman Flick 110/150
obręcze: 2x double track 26"
piasta przód: Marzocchi QR
piasta tył: Shimano XT
szprychy: DT Champion
korby: FSA Pounder
napinacz: FSA Chain Pimp
suport: FSA Platinum
hamulce: Hayes HFX9 160/200
pedały: NS Leg Eaters
kiera: NS X-up XL
mostek: NS Jump!
stery: FSA Pig DH Pro
przerzutka: Shimano XT z odwróconą sprężyną
manetka: LX
kaseta: LX
łańcuch: LX
gripy: Lizard Skins Moab Lock-ON
To chyba wszystko. :) Prosiłbym o uwagi, co zmienić itp. w podobnej cenie, poza korbami, suportem, ramą i napinaczem, które już mam. :P Zależy mi na tym, żeby rowerek był w miare wszechstronny -> będę chciał na street jechać to koła na maxa do przodu (na 400mm) i amorek na 110mm i pomykam, chce pozjeżdżać i podropować to na 150mm, więc przy wskazywaniu jakichś części weźcie to pod uwagę.
Pozdr :D
Prosiłbym was o opinie na temat tej konfiguracji sprzęciku. Jego przenzaczeniem będzie FR czyli co popadnie. :)
rama: NS Bitch 2006
amorek: Manitou Sherman Flick 110/150
obręcze: 2x double track 26"
piasta przód: Marzocchi QR
piasta tył: Shimano XT
szprychy: DT Champion
korby: FSA Pounder
napinacz: FSA Chain Pimp
suport: FSA Platinum
hamulce: Hayes HFX9 160/200
pedały: NS Leg Eaters
kiera: NS X-up XL
mostek: NS Jump!
stery: FSA Pig DH Pro
przerzutka: Shimano XT z odwróconą sprężyną
manetka: LX
kaseta: LX
łańcuch: LX
gripy: Lizard Skins Moab Lock-ON
To chyba wszystko. :) Prosiłbym o uwagi, co zmienić itp. w podobnej cenie, poza korbami, suportem, ramą i napinaczem, które już mam. :P Zależy mi na tym, żeby rowerek był w miare wszechstronny -> będę chciał na street jechać to koła na maxa do przodu (na 400mm) i amorek na 110mm i pomykam, chce pozjeżdżać i podropować to na 150mm, więc przy wskazywaniu jakichś części weźcie to pod uwagę.
Pozdr :D
Kurcze jednak bym wybral na twoim miejscu co do amorka to wybralbym pike naprawde wpytke jest,smigalem wiem na co go stac,zamaist keiry ns i mostka wzialbym np mostek tiogi badz paazaz i kierke np shaman racing fr mam,bardzo sobie chwale,bardzo mocna,jezeli chcesz jakies fr to przod 26 tyl 24 jezeli diyrt i street do 24/24,napinacz wez sprawdzonego boxguidea,na bank sie nie zawiedziesz,przezutke lepiej tiagre zawin,manetke deore badz alivio i kasete koniecznie jakas lx-a moze cos dobrego,a ta pzoatym wszystko wpytke,pozdro.moj rower bedzie podobny
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
www.tapeclothing.com
-
- Kontakt:
Niestety juz rame zakupiles ale ja bym zmienil ja na spec p.3. A co do reszty to bym proponowal zamiast SunRimsów kupic mavici np. 325, albo 729. albo lepiej zainwestowac w mocniejszy sprzet - zlozyc kolo na piascie AtomLaba + obrecz AtomLab trailpimp + szprychy te które podales. Niestety tez korby kupiles.... ja bym polecal Race Face Diabulus, a jezeli nie masz tyle kasy to chociaz Evolve + support Race face.
Ale rob jak uwazasz.
Ale rob jak uwazasz.
Fukai
-
- Kontakt:
konfiguracje 26/24 jest super mam tak w dragu z amorkiem 150mm myślałem że będzie do dupy ale na zjazdach super sie prowadzi, jest stabilnijszy naprawdę polecam. na pewno go nie schranisz wkładając 26/24 i do streetu też fajnie dzięi temu sie nauczyłem bunego o wiele wyżeszego niż przy 26/26
a przezutkę bym dał jakąś szosową, np tiagrę albo co innego, gadałęm z kolesiem w shimano i mi mówił ze te piasty są do xc dobre a do dh/fr gdzie potrzebny krótki wuzek lepiej szosową nie uzasadnił ale tak mi polecił, dlatego jutro kupuję sore:D
pozdr. fajny bike sie szykuje, byle do wakacjii będzie suburban:D
a przezutkę bym dał jakąś szosową, np tiagrę albo co innego, gadałęm z kolesiem w shimano i mi mówił ze te piasty są do xc dobre a do dh/fr gdzie potrzebny krótki wuzek lepiej szosową nie uzasadnił ale tak mi polecił, dlatego jutro kupuję sore:D
pozdr. fajny bike sie szykuje, byle do wakacjii będzie suburban:D
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Piasta xt jest ok. Bardzo fajna sam mialem. Katowalem pozniej sprzedalem i jezdzi dalej. Przerzutka manetka i kaseta jest ok. krotki a dlugi wozek.. rzoncia cm moze 2. Dla mnie beznaczenia jak dobrze napniesz lanuch to sie nie urwie szybko. A jak masz pecha to nawet saint ci odpadnie. ps dla posiadaczy ultegry (kolega mial pecha obrocil korba dwa razy lancuch sie chyba jakos przyklinowal i strzelila na pol) <--- nie jade po ultegrze poprostu mowie ze all mozna zepsuc. Mysle ze w tym setupie zmienilbym jedynie amor na pike. Reszta oki. I jak chcesz miec dobrze dzialajacy naped z przerzutka to nie sluchaj tych co mowia zebys bral alivio. bo jakos lx do alivio to jest brak porownania. Fajny rower bedzie. I jak Ci ktos mowi zeby oszczedzal na czyms a amsz kase to nie zmieniaj nic ;]
Ssij pento