Im mniejszy rozmiar tym lepiej, bo do skakania wzrost, a rozmiar ramy to nie ma znaczenia, moim zdaniem.
Chyba ze to XC to 16 bedzie spoko, ale tez nie wieksza...
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
14.. ale jak możliwość to przejedź się na 14 i 16 i porównaj.. znam kilka osób które nie lubią jeździć na małych bo im nie pasuje...
a jak nie masz możliwości to bierz 14....
oczywiscie ze 14. 16 nie wchodzi w gre, ma fatalną geometrie, chyba ze do xc. np. na dragu 16 sie nieda nawet manuala zrobic a na 14 to bez problemu mozna ciągnąć po 100 metrow. jesli do fr, dj, czy street to zawsze 14, kazda rama. no a pozatym czy na 16 zrobisz cancana?:D
Ajz-ale p|erdolisz...ale p|erdolisz....dlaczego porownujesz draga do amstaffa?jezdziles na amstaffie 16?bo ja tak,krotko bo krotko (2 lata) ale jezdzilem.I nie bylo zle-ramka jest stabilna,manuala da sie pociagnac,ogolnie jset ok.
To samo Johny GT-nie macie pojecia to sie nie odzywajcie.Takie to trudne?
ja doniedawna jezdziłem na meridzie 16,5 cala i to własnie na tej ramie nauczelem sie manuala i whellie. Niedawno przesiadłem się na pointa 14cali i wszystko robi się o niebo lepiej:D A mam 182cm wzrostu. Jezdziłem na amstaffie kumpla< 14cali> i również b. dobrze się jezdziło.
Ajzna dragu 16 nie da się manuala zrobić <lol> HAHAHA dobry tekst... a ja słyszałem od kolegi co jeździ na składaku...... koleś ale głupoty piszesz....
MaximuM nie bedziesz haczyl.rozmiar ramy polega na tym ze jest inna dlugosc rury podsiodlowej. ja mam 180 cm i jezdze obecnie na ramie 14' jest bardzo dobrze. mialem porowananie bo jezdzilem np. na leaderfoxie 14' i 16' i pozatym ze bylo siodelko inaczej ulozone to nie widzailem roznicy. aah i jak masz rame 14' to siodelko mozez se wysunac troche jakies 15-20 cm. a jak masz rame 16' to siodlo bys muail miec max w dol
+ 14'
wyglad
zwrotnosc
lepiej sie jezdzi
pod twoj wzrost bedzie odpowiedniejsza ramka 14 cali
- 14'
do twojego wzrostu nie iwdze zadnych wad ram 14 calowych
pozdro i mowie ci szczerze BIERZ 14' !!:D
nie bedziesz zalowal, ba bedziesz dziekowac Bogu ze wziąłeś 14'
:D