Bagaznik
Bagaznik
mam pytanko wyjezdzam na wakacje i mam problem czy w taki samochodowy bagaznik na dach wejdzie mi moj rowerek chodzi o ta rynne mam oponki 2.35 kumpel ma 2 i mowi ze ledwo wchodza jak to z tym jest?????
JA www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=235917
O to nie musisz się bać, nawet jak nie wejdą to zawsze kawałek bieżnika opiera się o krawędzie rynny, a i tak oba koła są przypinane paskami, więc nie ma opcji żeby się ruszyły. Większym problemem są przeważnie grube ramy - jak ma się a-zona czy inne RB to jest ciężko. Oczywiście jest jeszcze opcja z ryną Thule tą co się rowerek montuje za widelec, ale co jeśli ktoś ma zjaszdówkę BR Dragster (z tą rurkowatą ramą) i amora na sztywną oś? tego projektanci z Thule'a nie przeiwdzieli :((
Jak masz problemy z montażem na dachu, to w Piasecznie w NorAuto są bagażniki na tylną klapę za 120 zeta. wiadomo że nie jest to to samo wykonanie co Thule czy Interpack, ale my już woziliśmy po 3 biki na tym i wszystko było ok. Też taki sobie kupię w najbliższym czasie bo wkurza mnie montowanie rynien na dachu - traci się od groma czasu... i paliwa
Jak masz problemy z montażem na dachu, to w Piasecznie w NorAuto są bagażniki na tylną klapę za 120 zeta. wiadomo że nie jest to to samo wykonanie co Thule czy Interpack, ale my już woziliśmy po 3 biki na tym i wszystko było ok. Też taki sobie kupię w najbliższym czasie bo wkurza mnie montowanie rynien na dachu - traci się od groma czasu... i paliwa
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
-
- Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
- Kontakt:
O to czy w rynienki wejdzie opona 2.35 się nie martw.. bo tak jak to już było wcześniej napisane, nawet jeśli nie wejdzie to nic strasznego sie nie stanie... Ja ostatnio przewoziłem rower na gumach 2.5 i 2.6 i było wszystko OK! Faktycznie większym problemem może być dolna rura ramy (ta którą chwytasz ramieniem bagażnika) jeśli jest ona za gruba (np. author a-zone) to zapomnij o kupowaniu takiego bagażnika:/
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom
oponki powinny wejśc,ja miałem inny problem,mianowicie nie byłem pewien czy uchwyt podoła mojej dolnej rurze :) ,ale jakos sie udało
-----------------------------
www.dual.republika.pl
-----------------------------
www.dual.republika.pl
ja mam zprzodu 2.4 a z tylu 2.65 i niewchodza ale tez sie zgadzam ze nieprzeszkadza a jak ktos sie boji to moze spuscic powietrze to wtedy gumy wejda
umnie dolna rura a raczej belka sie niemiesci ale mozna wziasc skurzany pasek i przywiazac rure do mocowania i niema problemu
umnie dolna rura a raczej belka sie niemiesci ale mozna wziasc skurzany pasek i przywiazac rure do mocowania i niema problemu
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=333510 <= ja
-
- Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
- Kontakt:
luanda, nie DRAGSTEREM tylko DRAGSTAREM, wiem co pisze.. odpowiedałem na post KARL`a
"KARL Wysłany: Wed, 16 Jun 2004 12:20:52 Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
mam dragstara to bedzie dobrze czy bedzie problem z dolna rura"
"KARL Wysłany: Wed, 16 Jun 2004 12:20:52 Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
mam dragstara to bedzie dobrze czy bedzie problem z dolna rura"
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom