BIKEWORLD LEOGANG AUSTRIA OBÓZ :)
BIKEWORLD LEOGANG AUSTRIA OBÓZ :)
Mam plany zorganizować obóz w pełni dh,4 cross i freeride w bike parku kony w salbach.
Po pierwsze potrzebne mi są WSZYTSKIE INFORMACJIE i PORADY ludzi którzy tam już byli (szczęki i neeed u).
Co ile mniejwiecej kosztuje itd.
20 maja jest 1 otwarcie w sezonie.
obóz odbywałby sie albo w lipcu albo w sierpniu
Pojechalibymy pewnie gdzies na tydzien choć myśle ze nie wszystkich bedzie na to stać a napewno ktoś by chciał tam pojechać.
Własnie po to jest forum żeby takie rzeczy obmyśleć i uzgodnić z ewentualnymi chętnymi na ile dni można wyjechać i ile dokładnie kosztowało by coś takiego.
Czym wiecej ludzi tym taniej ;)
Po pierwsze potrzebne mi są WSZYTSKIE INFORMACJIE i PORADY ludzi którzy tam już byli (szczęki i neeed u).
Co ile mniejwiecej kosztuje itd.
20 maja jest 1 otwarcie w sezonie.
obóz odbywałby sie albo w lipcu albo w sierpniu
Pojechalibymy pewnie gdzies na tydzien choć myśle ze nie wszystkich bedzie na to stać a napewno ktoś by chciał tam pojechać.
Własnie po to jest forum żeby takie rzeczy obmyśleć i uzgodnić z ewentualnymi chętnymi na ile dni można wyjechać i ile dokładnie kosztowało by coś takiego.
Czym wiecej ludzi tym taniej ;)
http://chudy.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
z tego co mi wiadomo to skura chce tam zorganizowac kilka obozow, osobiscie sam mam zamiar sie wybrac ale wolal bym zeby trwalo to jaknajdluzej ok 14 dni! skura wspominal tez ze ma byc to tylko troche drozesze od obozu ktoiry w tym roku sie odbywal w szczyrku. w tym roku kosztowalo to 1100zl + koszty wyciagow mam nadzieje ze cena nie przekroczy (ogolnie 2200-2500) pozyjemy zobaczymy!
ale i tak jade:]
ale i tak jade:]
http://www.pinkbike.com/photo/2232705/ some new stuff
Zacytuje to co napisałem w innym temacie o obozie Skury w Austrii:
Miał być obóz najpierw w Saalbach, ale ze względu na ceny jest niemożliwy do zrealizowania, potem powstał pomysł aby zorganiozować obóz w jakimś kurocie podobnym do Saalbach ale w Niemczech (niestety nie pamietam nazwy) pomysł nie wypalił ponieważ Niemcy wolą towarzystwo powyżej 20 roku życia które wieczorami chleje w barach i wydaje kupe kasy na alkohol i inne rozrywki.
Tak że w tym roku Dominik "Skura" Kamiński wraz z firmą "Promatur" tak jak w poprzednich latach, oragnizują obóz na WIERCHOMLI !! Z tego co mi wiaodmo mają być aż TRZY dwutygodniowe turnusy.
Do tego czasu najprawdopodbniej na zboczach Wierchomli będzie juz oddany do użytku tor 4x, a tras zjazdowych ma być ponad 10. Także wydaje mi sie ze potencjał miejsca jest dość duzy.
podsumowując:
NIE BĘDZIE OBOZU SKURY I PROMATURu W AUSTRII :)
---------------------------------------------
Chudy (vel Friki MUD) - wszystko przed Tobą - powodzenia :)
Miał być obóz najpierw w Saalbach, ale ze względu na ceny jest niemożliwy do zrealizowania, potem powstał pomysł aby zorganiozować obóz w jakimś kurocie podobnym do Saalbach ale w Niemczech (niestety nie pamietam nazwy) pomysł nie wypalił ponieważ Niemcy wolą towarzystwo powyżej 20 roku życia które wieczorami chleje w barach i wydaje kupe kasy na alkohol i inne rozrywki.
Tak że w tym roku Dominik "Skura" Kamiński wraz z firmą "Promatur" tak jak w poprzednich latach, oragnizują obóz na WIERCHOMLI !! Z tego co mi wiaodmo mają być aż TRZY dwutygodniowe turnusy.
Do tego czasu najprawdopodbniej na zboczach Wierchomli będzie juz oddany do użytku tor 4x, a tras zjazdowych ma być ponad 10. Także wydaje mi sie ze potencjał miejsca jest dość duzy.
podsumowując:
NIE BĘDZIE OBOZU SKURY I PROMATURu W AUSTRII :)
---------------------------------------------
Chudy (vel Friki MUD) - wszystko przed Tobą - powodzenia :)
-
- Kontakt:
Skora jakby nie patrzec ma łatwiej poniewaz z racji jego pozycji a co za tym idzie i medialnosci moze zdobyc jakis sponsorow na przyklad, ale wez pokombinuj:) jak koszty beda przystepne to zbierzesz troche osob:) ja sobie marze wyjechac wlasnie na jakis taki oboz aby w wiekszym gronie pojezdzic i od innych sie czegos naumiec ale niestety wszystko zalezy czy dostane rame, jak nie to bede bede kombinowal i nigdzie nie jechal:D powodzenia, niech mocz bedzie z Toba:D
http://cms.bikeworld.info/ViewPage.asp? ... ageID=1593
Tutaj jest cennik... jeżeli wyjazd byłby na np. 4-5 dni to by było fajnie bo na więcej to zdecydowanie za drogo by wyszło :/ Koszty noclegu/wyrzywienia są wysokie...
Tutaj jest cennik... jeżeli wyjazd byłby na np. 4-5 dni to by było fajnie bo na więcej to zdecydowanie za drogo by wyszło :/ Koszty noclegu/wyrzywienia są wysokie...
Z tego co tam widze (4-Tageskarte in 7 Tagen), to chyba masz skipass wazny 7 dni, z tego jezdzic mozesz 4.
Dobra opcja, bo jak cos cie boli to mozesz odczekac jeden dzien, nie tracac kasy
Najwyzsze by byly koszty transportu
Ciekawe czy w lecie tez dzialaja skibusy
Jezeli tak to zakwaterowanie 10-15km od samego Saalbach/Leogang i codziennie sie dojezdza, a koszty apartamentu sa duzo nizsze.
Najlepiej jest pojechac w 2 bikerow z rodzicami wlasnym samochodem i zarciem, zakwaterowac sie kilka km od osrodka i codzienie sobie dojezdzac.
Dobra opcja, bo jak cos cie boli to mozesz odczekac jeden dzien, nie tracac kasy
Najwyzsze by byly koszty transportu
Ciekawe czy w lecie tez dzialaja skibusy
Jezeli tak to zakwaterowanie 10-15km od samego Saalbach/Leogang i codziennie sie dojezdza, a koszty apartamentu sa duzo nizsze.
Najlepiej jest pojechac w 2 bikerow z rodzicami wlasnym samochodem i zarciem, zakwaterowac sie kilka km od osrodka i codzienie sobie dojezdzac.
BaDMaNcena napewno do niskich należeć niebędzie :/ Przecież to prawie 1k kilometrów... najtańszy nocleg to chyba 25 euro... koszty wyżywienia są bardzo wysokie.. wyciągi też chociaż to już nie tragedia :) Ale wierzę, że trasy w austrii jak wszystko co tam jest są na takim poziomie że warto wydać tę kupę szmalu na wyjazd ...