Mam suntoura XC-Pro(110 lub 120 skoku), zamieżam kupić blackboxy z tarczą 200mm i chciałem się dowiedzieć czy amor wytrzyma i czy nie strzeli. Nawet jeśli gdzieś jest taki temat to proszę o podpowiedz. Z góry thx!
Taki amor przy Hopie Mono M4 niedotartym kładzie się jak zapałeczka (łamie w drobny mak), przy m525 rozrywa mu goleń. Nawet do Duro strach władować dużą tarcze... Mówie serio.
p.s. oczywiscie te hample sa duzo mocniejsze od blackboxa ale pokazuje jak słaby to amor. Przy dużej tarczy w BB będą mega luzy...;/
nie no kup taki hebel z 3 miechy pojeździsz przy delikatym traktowaniu npp nie prubuj manuala na przednim kole bo skończy się to tragicznie w nwjmniej spodziewanym momencie.
Albo jezdzij bez przedniego hampla, bo na takim amorku to pewnie street/dirt jezdzisz, a w streecie/dircie przedni nie jest potrzebny. A jak cos to sobie zwyklego v-brake'a wsadz i zbieraj kase na dobry amorek, jak juz go kupisz to pojezdzisz bez hamulca (bo pewnie pivotow miec nie bedzie jak wszystkie marcoki) po czym albo sie przyzwyczaisz do braku hamulca albo kupisz po jakims czasie :]
ja mialem w XC-PRO NS 130mm hamulec grimeca sys 12 z tarczą 7", zero uszczerbkow na amorze przez ponad rok (waze 75 kg+ 18kg rower), a ostre hamowanko baaardzo lubie :D teraz amor zostal sprzedany i nadal smiga jak zloto
alicefSpokojnie wytrzyma :) crazy Michał Może czas na zmiane klocków, bo po co bez sensu wydawac kase, no i może przeczyść pancerze i linki. Moje były zawalone małą konserwacja i znowu działa hampel jak marzenie