Sekim cannibal vs norco aline lub launch
Sekim cannibal vs norco aline lub launch
Panowie doradzcie. Jezdze dh/fr i mierze sie teraz z zakupem nowej ramki. Sekimka moge miec za 1380 jest on z praktycznie nowym manitou metel rp
Mam jeszcze opcje norco launch za okolo 1800 z foxem vanilla.
Co mi doradzicie? i ewentualnie czym to motywujecie :) bo sam jestem w kropce
Mam jeszcze opcje norco launch za okolo 1800 z foxem vanilla.
Co mi doradzicie? i ewentualnie czym to motywujecie :) bo sam jestem w kropce
-
- Kontakt:
stary, sekim to jest to!
klasyczna zjazdowa ramka, swietne katy, wytrzymala... do tego dobrze zaprojektowane zawieszenie. moge polecic, sam takiego mam :)
pamietaj jednak ze cannibal to rama do zjazdu, nie fr. na moim troche freeriduje, ale czuc ze to sprzet do dh. co prawda wyrabia na dropach lub dablach lecz przeznaczenie sekima jest jasne - ostro w dol.
na koniec dodam ze ja jestem baaardzo zadowolony, a jezdze wlasnie z metelem rp.
klasyczna zjazdowa ramka, swietne katy, wytrzymala... do tego dobrze zaprojektowane zawieszenie. moge polecic, sam takiego mam :)
pamietaj jednak ze cannibal to rama do zjazdu, nie fr. na moim troche freeriduje, ale czuc ze to sprzet do dh. co prawda wyrabia na dropach lub dablach lecz przeznaczenie sekima jest jasne - ostro w dol.
na koniec dodam ze ja jestem baaardzo zadowolony, a jezdze wlasnie z metelem rp.
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
-
- Kontakt:
nie powiedzialbym zeby byly takie lamliwe :)
owszem, czasem pekaja jak kazdy sprzet. nie jest to jednak czeste, a poza tym zauwaz ze sa to - uogolniajac - ramy bardzo stare i wiekszosc dostepnych na rynku nie dozywa ich wieku. ponadto sa latwe w naprawie -w koncu to stal.
owszem, czasem pekaja jak kazdy sprzet. nie jest to jednak czeste, a poza tym zauwaz ze sa to - uogolniajac - ramy bardzo stare i wiekszosc dostepnych na rynku nie dozywa ich wieku. ponadto sa latwe w naprawie -w koncu to stal.
cięki dylemat...jeźdizłem na 2 sekimach a nie jeźdizłem na norco...jak by co to mój kolega używa cannibala do fr,dh a nawet dj i nażeka tylko na damper 9rst bez tłumienia) a poza tym chwali czeską produkcję...
sekima bierzesz nowego a norco używane??
sekima bierzesz nowego a norco używane??
http://www.pinkbike.com/photo/924780/
naaakurwiaj!
naaakurwiaj!
no nie robią z tego co wiem.. miałem SEKIMA i to co moge powiedzieć na jego temat to to że należy dobrać do niego odp. długości tłumik.. (burner albo coś wystarczy..) i zajebista maszynka.. jeździłem na nim dość długo i napewno nie jest to sprzęt jak ktoś tu wcześniej to określił "łamliwy".. CRMO wkoncu.. a jak by się cos stało to i tak pospawasz wszędzie..
Minusy to:
-jednozawias więc na damper większe siły działają (szybciej sie spier****).. podobno była tam jakas wada konstrukcyjna ze sekimy łamały dampery.. tak słyszałem.. w każdym razie tłumik nie ma lekko;P
-nie wymienny hak..
i na tym koniec..
Nie jeździłem na Norco.. ale wziąłbym i tak SEKIMA..
Minusy to:
-jednozawias więc na damper większe siły działają (szybciej sie spier****).. podobno była tam jakas wada konstrukcyjna ze sekimy łamały dampery.. tak słyszałem.. w każdym razie tłumik nie ma lekko;P
-nie wymienny hak..
i na tym koniec..
Nie jeździłem na Norco.. ale wziąłbym i tak SEKIMA..
Sekim jest bardzo fojny, kumpel na nim jeździ i mi sie ta rama bardzo podoba.
Stal wiec jak Ci peknie to Ci na każdej budowie kazda spawarką pospawają...
Wadą jak dla mnie jest jego nie mała waga .. co czuć nawet jak sie go podnosi z ziemi ;)
Pozatym Sekimy jeszcze robią... http://www.sekim.cz/sekim/pl/index.htm
no i masz duzy zakres regulacji skoku ramy :)
ja bym brał sekima :)
Stal wiec jak Ci peknie to Ci na każdej budowie kazda spawarką pospawają...
Wadą jak dla mnie jest jego nie mała waga .. co czuć nawet jak sie go podnosi z ziemi ;)
Pozatym Sekimy jeszcze robią... http://www.sekim.cz/sekim/pl/index.htm
no i masz duzy zakres regulacji skoku ramy :)
ja bym brał sekima :)
-
- Kontakt:
z tego co wiem newsy na tej stronie sa dosc stare... slyszalem ze jeszcze robia ale po znajomosci.
co do tlumika - o ile wiem lamaly je lunety. burner zas sie do sekima nie nadaje, jeden pekl na moich oczach.
poza tym w stalowych ramach haki zwykle nie sa wymienne.
co do tlumika - o ile wiem lamaly je lunety. burner zas sie do sekima nie nadaje, jeden pekl na moich oczach.
poza tym w stalowych ramach haki zwykle nie sa wymienne.
-
- Kontakt:
Pierwsze slysze zeby Sekimy byly lamliwe, ja jezdze na swoim dopiero jeden sezon i tak jak napisal Rufus ramka jest bardziej pod DH niz FR ale w sumie dropy i na dirtach tez mozna poskakac :) A jezeli chodzi o lamanie damperow to faktycznie DNM-y nie pasuja do tej ramki, za to z METELEM sprawuje sie zajebiscie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
http://www.zanim.napiszesz.prv.pl/
http://www.cykloza.pl/
http://www.cykloza.pl/
-
- Kontakt:
tak, tak macie świętą rację, nic sie nie zastanawiaj, bierz sekima chłopie, to wspaniała konstrukcja, zero chałupnictwa, prawdziwy, rasowy custom !
a jaka praca ! zapomnij o norco - każdy dzieciak wie że to gówno jest, najgorsze wręcz, mówią ci przecież że "widełki się łamią" - chłopie nie ryzykuj złamania widełek przecież !
weź tego sekima przecież wszyscy chwalą, to oczywiste jest !!
a jaka praca ! zapomnij o norco - każdy dzieciak wie że to gówno jest, najgorsze wręcz, mówią ci przecież że "widełki się łamią" - chłopie nie ryzykuj złamania widełek przecież !
weź tego sekima przecież wszyscy chwalą, to oczywiste jest !!
trail building since 2002 / super 8 power!