słyszałem,że żeby sie lepiej dętka w oponie ułożyła,przy zakładaniu trzeba wsypać tslk do opony. Tyle,że nie wiem,gdzie go można kupić.(Podejrzewam,że jak wsypię mąkę to to nie będzie to samo:)
najczęściej można go dostać w hurtowni z oponami i dętkami albo popytaj w serwisach wymiany opon samochowowych bo oni też chyba sypią talkiem tak jak my w rowerkach
Na pytanie "skąd wziąść talk?" odpowiadam, że ode mnie z piwnicy hehehe
Chyba tak jak wyżej mówią koledzy ja nie mam pojęci skąd on sie u mnie wzioł.
pozdro
z allegro:D
a tak serio to zobacz w jakims sklepie gimnastycznym, kulturystycznym i ogolnie w jakis takich sportowych pytaj i u wulkanizatora tez powinni miec spytaj skad i po sprawie
ps. takie posypki dla dzieci chyba moga zastapic bo chyba sa wlasnie z talkiem
nie no masakra .. talk kosmetyczny jest w każdej aptece... tego sie uzwya do zasypywania dupy niemowlaka
a mąka ziemniacza to to samo, wiem bo kiedyś używałem jako substytut talko do własnej dupy. Może sie to wydać smieszne ale jest to lepsze i tańsze od talku. Dodam ze uzywałem gdy przejeżdzaliśmy z bagażem po 200km dziennie w trasie i od siodełka powstawały zwyczaje odparzenia (stare dzieje, ale to były czasy jak sie łapało 5 dni z rzedu po 200km :)i to z bagażem).
Mąka ziemniaczana to NIE jest to samo co talk. Talk to jest skała, a mąka to prawie czysta skrobia, które na dłuższą metę robi się lepkie, zwłaszcza pod wpływem wilgoci dzieci.
!!!! MAX DH FREERIDER HARDCORE TO THE BONE TO JA !!!!
talk to kinerał,to całkiem co innego niż maczka, to że coś jest podobne z wygladu nie znaczy że ma takie same właściwości.Kup zasypke do stóp albo do pupek dzieci(w aptece) albo talk w sklepie z akcesoriami do wspinaczki.(ja używam zasypki dla niemowlat:))
http://molmagic.fm.interia.pl/mostki/mostek_b.jpg <sprzedam pare sztuk!
To w sklepie z akcesoriami wspinaczkowymi to nie talk, tylko magnezja :) Ale nie wiem czy to sie czyms rozni :D Bo obydwie rzeczy powinny spelnic swoja funkcje :)
kup dętki dębicy mi sie zawsze z tego pudeleczka wysypuje troche talku. a tak na serio to pytaj w sklepach sportowych. no bo uzywaja tego lpinisci inni co po skałach łażą