Gogle-o czym myslec przy zakupie???
Gogle-o czym myslec przy zakupie???
Temat moze sie wydawac glupi, naiwny i prowokacyjny ale ja naprawde potrzebuje pomocy bo sie w tych sprawach nie orientuje. Mam Bella XG i chce zakupic jakies gogle tak do 150zl gora 200zl. Jedank nie wiem jakie parametry brac pod uwage przy zakupie, szczegolnie nie mam pojecia jesli chodzi o kompatybilnosc z kaskiem. Mozecie podac jakies przyklady gogli.
Ride the lightning
Większość gogli motocrossowych będzie pasować....
Przy zakupie powinno się zwracać uwagę na szybę... Im więcej warst tym lepiej, niweluje to parowanie.. za 200zł moża dorwać całkiem dobre gogle.. Ja polecam gogle od uvexa.. Mam już drugie i jestem z nich bardzo zadowolony... Dwu warstwowe to minimum.. ja kupuję tylko Triflex (3 warstwy).
Tanie i w miarę dobre są gogle scotta
Ceny uvexów są dosyć wysokie ale warto.
Kolejne dobre to spy, smith..
Kolor szyby powinien być przeźroczysty.. wtedy mamy dobrą widoczność w każdych warunkach, natomiast żółte wyostrzają...
Przy zakupie powinno się zwracać uwagę na szybę... Im więcej warst tym lepiej, niweluje to parowanie.. za 200zł moża dorwać całkiem dobre gogle.. Ja polecam gogle od uvexa.. Mam już drugie i jestem z nich bardzo zadowolony... Dwu warstwowe to minimum.. ja kupuję tylko Triflex (3 warstwy).
Tanie i w miarę dobre są gogle scotta
Ceny uvexów są dosyć wysokie ale warto.
Kolejne dobre to spy, smith..
Kolor szyby powinien być przeźroczysty.. wtedy mamy dobrą widoczność w każdych warunkach, natomiast żółte wyostrzają...
Ważne żeby były to gogle motocrossowe, a nie np snowboardowe (zupełnie inne przeznaczenie, budowa warunki itp).
W okolicach 200 pln można kupić na prawdę dobre markowe gogle Dragona, SPY, Smith itp.
One już wszystkie mają to co potrzeba czyli odpowiednią wentylację, silikon na wewnętrznej stronie paska, żeby się nie zsuwał z kasku czy przystosowanie do używania zrywek.
W okolicach 200 pln można kupić na prawdę dobre markowe gogle Dragona, SPY, Smith itp.
One już wszystkie mają to co potrzeba czyli odpowiednią wentylację, silikon na wewnętrznej stronie paska, żeby się nie zsuwał z kasku czy przystosowanie do używania zrywek.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg