hayes hfx nie hamuje :/
hayes hfx nie hamuje :/
prosił bym kogos o pomoc bo może ktos miał podobny problem.
kupiłem uzywanego haysa hfx z tarczą 203. I zrobiłe juz chyba wszystko co można było zrobic i nadal nie hamuje.
rozkreciłem, przeczyściłem, zalałem płynem, odpowietrzyłem, a on nadal nie hamuje( działa jak ABS :/ ). Może źle go odpowietrzam bo nigdy niemiałem hayesa.
prosił bym o pomoc.
kupiłem uzywanego haysa hfx z tarczą 203. I zrobiłe juz chyba wszystko co można było zrobic i nadal nie hamuje.
rozkreciłem, przeczyściłem, zalałem płynem, odpowietrzyłem, a on nadal nie hamuje( działa jak ABS :/ ). Może źle go odpowietrzam bo nigdy niemiałem hayesa.
prosił bym o pomoc.
ja nie wiem co sie z Twoim hamplem dzieje. poprostu może jak go kupiłeś to już był zepsuty... albo sie jakoś w transporcie nieodwracalnie uszkodził. ale on wogle nie hamuje czy hamuje. no bo jak nie to nie, a jak ABS to hamuje ale przerywa. może to wina źle ustawionych klocków czy czegoś ;| pozdro
www.roztocze.yoyo.pl
Odpowietrzanie
-obróć klamkę go góry,
-wyciągnij koreczek, nacisnij kalmke delikatnie później coraz mozniej zobacz czy leci płyn
-wez strzykawke dowal mu płynu na max
-powciskaj troche klamką ew zostaw na jakis czas zeby powietrze przesło do góry
-znów zalej płynem, i tak az nie bedzie chciał wiecej wziasc
-zatkaj koreczek, obróc klamke i powciskaj jakis czas zeby sei wyregulowało
powinno działac ;]
-obróć klamkę go góry,
-wyciągnij koreczek, nacisnij kalmke delikatnie później coraz mozniej zobacz czy leci płyn
-wez strzykawke dowal mu płynu na max
-powciskaj troche klamką ew zostaw na jakis czas zeby powietrze przesło do góry
-znów zalej płynem, i tak az nie bedzie chciał wiecej wziasc
-zatkaj koreczek, obróc klamke i powciskaj jakis czas zeby sei wyregulowało
powinno działac ;]
zloty - znaczy klamka dochodzi ci do kiery tak ? czyli ma skoku wiecej niz te 4cm (mierzac na koncu klamki)
jesli tak to producent troche inaczej podchodzi do sprawy odpowietrzania. Na ich stronie znajduje sie manual, w kazdym razie oni proponuja wstrzykiwac plyn do zacisku przez ta srobe i powietrze, a potem nadmiar plynu az do momentu kiedy nie bedzie w nim babelkow powietrza wypuszczac przez ta dziurke w klamce ustawionej jak w opisie dwa posty wyzej. Zreszta jest tam instrukcja obrazkowa wiec ciezko sie niepolapac
jesli tak to producent troche inaczej podchodzi do sprawy odpowietrzania. Na ich stronie znajduje sie manual, w kazdym razie oni proponuja wstrzykiwac plyn do zacisku przez ta srobe i powietrze, a potem nadmiar plynu az do momentu kiedy nie bedzie w nim babelkow powietrza wypuszczac przez ta dziurke w klamce ustawionej jak w opisie dwa posty wyzej. Zreszta jest tam instrukcja obrazkowa wiec ciezko sie niepolapac
hmmm może i będzie trzeba spróbowac od dołu go odpowietrzyć hociaż wydaje mi sie to dziwne :| bo jeszcze sie z takim hamplem niespotkałem który trzeba zalewac przez zacisk.
jak mi dzisiaj popołudniu cos wyjdzie to napisze a jak nie to i tak napisze bo może znajde inną przyczyne tego "hamowania"
thx za pomoc( która będzie jeszcze pewnie potrzebna :p)
jak mi dzisiaj popołudniu cos wyjdzie to napisze a jak nie to i tak napisze bo może znajde inną przyczyne tego "hamowania"
thx za pomoc( która będzie jeszcze pewnie potrzebna :p)