nie wiem jak to sie tam dokldanie nazywa chodzi o wykonanie czegos takiego ze robisz jakgdyby no foota a dodatkowo korba obraca sie o 360 stopni....nie kumam jak to sie robi jak ktos wie niech pisze
robisz tak ze w momencie przed wyskoczeniem w powietrze tylna noge dajesz troche w dol przez co przednia masz wyzej:d a jak masz juz przednia wyzej to ciagniesz do tylu pedlal i fiuuu patrz jak korba wiruje:D ot cala filozofia:)
No dobra czyli cala filzofia polega an tym, że: jesli standardowo mam prawa noge z przodu to jak chcem zrobic crazy fliop to obnizam lekko lewa noge w dol i zakrecam prawa noga jakby od sibie???? dobrze to zrozumialem????
W sumie zrobić samego crank flipa to żąden problem, ale zrobić co z bunnego to jest to. Jakieś wskazówki, czy idzie tak samo jak "na sucho" czyli na ziemi?
jak ja robie z bunnego to tak samo jak na ziemi tylko ze szybciej trzeba korbami krecic bo mniej czasu :) no chyba ze mi sie tylko wydaje ze szybciej krece:D a no i jeszcze z bunnego tylna noga stoje bardziej na palcach niz srodku stopy hmm chyba tyle
a ja mam truvativa dh team i jak stoje obok roweru i kopne w korbe to ona sie kreci maksymalnie o 1,5 obrotu... wiec nie widze szans zebym zrobil to w czasie jazdy :( a bardzo bym chcial ;)))
http://tnij.org/dcpitbull
fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
bartec to cwicz :) z któryms razem wykręcisz crank flipa ale niewylądujesz :D , cwicz a niemarudz ;) bo jest to naprawde banalne , z tym ze tak jak mówi Paul banego i crank flipa zrobic to jest cos
moze ktos wytlumaczyc jak to dokldanie trzeba zrobic? bo poki co kazdy z was chwali sie jak to on nie potrafi tego dobrze zrobic albo nie umie zrobic, ale niekt nie wytlumaczyl.........jak to trzeba zrobic.......tak dokldanie......zalozmy ze jestes prawnonozny jedziesz i jak trzeba ustawic nogi i co po kolei zrobic.....
a wiec tak, pisze bo umiem crank flipa na hopce, z bunnego i z jazdy, teraz katuje podwojnego flipa ale tylko z jazdy wychodzi :/ a wiec tak ja mam prawa noge z przodu
1.ustawiasz korby tak zeby prawa noga (czyli przednia) byla minimalnie wyzej niz lewa.
2.wyskakujac w gore kopiesz prawa noga (przednia) w tyl i jednoczesnie lewa noga troszke do przodu. of koz mozesz kopnac tlyko przednia noga ale wtedy masz 80% szansy ze bedzie za mocno za slabo itp. ja robie obydwoma i wychodzi idelanie. proponuje cwiczyc najpierw ze stojki,potem z kraweznik potem bunny to crancflip a wtedy na hopce robi sie samo. trik b.propsty dopiero bunny to crank flip moze sprawic problemy. tyle
http://www.pinkbike.com/video/4477/
dc akita+z1 fr2 qr20
gg 3039647
Konieczne pełna ochrone nogi musisz mec bo nie raz mi sie zdarzylo ze przy probie lądowania pedał uderzył mi w łydke ;/ ale masochisty to dobra rzecz:) cwicz a napewno wyjdzie:D