[Jak sie usuwa luzy w amortyzatorze....]
[Jak sie usuwa luzy w amortyzatorze....]
Bo zauważyłem ,że mam trochę luźno. Jak ktoś wie i by napisał to dzięki. :)
Amortyzator RST Gila T4. I czy da radę samemu usunąć luzy ?
Amortyzator RST Gila T4. I czy da radę samemu usunąć luzy ?
Sllizgi sa wew amoryzatora i " trzymaja " golenie gorne ktore sie w nich poruszaja , jak sa rozbite , zuzyte masz luzy.
Koszt wymiany to 50-80 zl + koszt slizgu a tego nie znam. Ogolnie nie oplaca sie w ogole tego robic. Moze da sie zbic nieco slizg ale kosztow nie znam i nie wiem czy w przypadku tego widelca da sie to zrobic.
Poza tym poszukaj na internecie info o budowie amortzatora.
Koszt wymiany to 50-80 zl + koszt slizgu a tego nie znam. Ogolnie nie oplaca sie w ogole tego robic. Moze da sie zbic nieco slizg ale kosztow nie znam i nie wiem czy w przypadku tego widelca da sie to zrobic.
Poza tym poszukaj na internecie info o budowie amortzatora.
www.mm-foto.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Kuba007 no lepiej pozbadz sie rst to neis a amory do skakania...jesli jezdzisz tym z tym amorem tylko po plaskim bez duzych neirownosci to ejst spoko...
..co do luzow w rst to likwiduje sie ej mlotkiem..nalezy zrobic to tak...
1..odkrecasz sruby na dole dolnych goleni
2..wysuwasz rorne golenie z dolnych...
3..na gorze dolnych goleni tam gdzie sie wsuwaja gorne golenie ams ztakie plastikowe tulejki..to sa wlasnie slizgi
4..bierzesz mlotek najlepiej gumowy i napierdalasz z calej sily by wbic te tulejki...wtedy ich srednica sie zmniejsza minimalnie bo miejsce na neis ie konczy i beda wezsze i luzy powinnys ie zredukowac..ale to na krutka mete...mozna je wbic rowniez pod lekkim kontem...ale po oktyg luzy wroca..taks ie robi tylko gdy chcesz spzredac...:P
pozdro
..co do luzow w rst to likwiduje sie ej mlotkiem..nalezy zrobic to tak...
1..odkrecasz sruby na dole dolnych goleni
2..wysuwasz rorne golenie z dolnych...
3..na gorze dolnych goleni tam gdzie sie wsuwaja gorne golenie ams ztakie plastikowe tulejki..to sa wlasnie slizgi
4..bierzesz mlotek najlepiej gumowy i napierdalasz z calej sily by wbic te tulejki...wtedy ich srednica sie zmniejsza minimalnie bo miejsce na neis ie konczy i beda wezsze i luzy powinnys ie zredukowac..ale to na krutka mete...mozna je wbic rowniez pod lekkim kontem...ale po oktyg luzy wroca..taks ie robi tylko gdy chcesz spzredac...:P
pozdro
pinkbike-to nie smietnik...zanim dasz tam fote dokladnie to przemysl...