No właśnie, interesuje mnie dlaczego gdy przychodzi sms lub gadam a nawet jezeli kom leży koło monitora to monitor faluje. Patrzyłem i czytałem tu i tam, ale nie znam dokładnej odpowiedzi na to pytanie. Dowiedziałem sie kilku innych przyczyn, ale nie było wyjaśnione w jaki sposób koma wpływa na monitor :D Chyba chodzi o pole magnetyczne ta?? Jeżeli wiecie cos na ten temat to piszcie!
pzdr
yyy monitor drzy głosniki rzeszcza rozwniez jak jada samochody z pomaranczowym kogutem co odsnieazja drogi...ale masz tak samo gdy krecisz kamera zdjecie... to "lataja paski" pewnie działanie obcych..
lizzard king Hehe no przyłożyłem szczoteczke do monitora i nic :D chyba ze jak myjesz zęby i paterzysz na monitor to Prawda on drży bo ci cały łeb Drży :D wiem bo sprawdzałem hehe bo myslałem ze cos zemną nie tak :D
http://www.pinkbike.com/photo/674223/ moze jeszcze kiedys wsiade na ciebie...
chodzi o pole elektromagnetyczne ktore wytwarzaja fale ktore wysyla/odbiera telefon.
fajnie jest jak przylozysz mocny glosnik do monitora-obraz Ci troche zblednie.bo w glosniku jest magnes i znowu dziala pole magnetyczne;)
Telefon wysyła pole elektromagnetyczne. Gdy go zbliżysz do ekranu strumień elektronów wysyłanych z działa elektronowego się zakrzywia i dochodzi zniekształcenie na kineskop. Tak samo jest gdy przyłożysz magnes do monitora, telewizora. :)
Bardzo prawdopodobne, że również kabel zasilający monitor styka się z jego obudową i odziaływuje swoim polem, spróbuj poprowadzić go jakoś bokiem to pomaga. Każdy przewód w którym płynie prąd wytwarza wogół siebie pole magnetyczne.