Korba BMX i odległość ramion od misek

padix
Kontakt:

Korba BMX i odległość ramion od misek

Post autor: padix »

Mam pytanie dot. korby.. czy jeśli ma korbe BMX to czy odległosći ramion po obu stronach od ramy musza byc takie same? bo brakło mi podkładek a nie wiem czy się o to martwić? pozdro.
Ko$hYkarZ
Kontakt:

Post autor: Ko$hYkarZ »

to nic nie przeszkadza chyba że Tobie indywidualnie podczas jazdy ;) ale jak sie przyzwyczaisz to bedzie git :P
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

Zmienilem ciut temat zeby bylo wiadomo o co biega
n0 ridE n0 fUN
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

musi byc tak by ramiona a z jednej i zebatka nie obcierały o rame. To chyba oczywiste. kolejna sprawa to wazne by ramiona siedzuały głeboko na osi. Optymalnie w 90% tak by 10% było na likwidache luzu i podkrecanie. Reszta to sprawa własnych preferencji...
dupa.
sidi
Kontakt:

Post autor: sidi »

ja studiuje budownictwo i wiem ze nierownomierne obciazenie nie jest dobre . po stronie gdzie masz wieksza odleglosc bedziesz mial wieksze naprezenia np przy ladowaniu. ale z drugiej strony jesli maja to byc roznice rzedu tam 3mm bo nie wydaje mi sie zebys mial wiekszą to generalnie jest to niezauwazalne. korby bmx sa przeciez projektowane zeby przenosic kolosalne przecizenia wiec korbie to nie zaszkodzi. podejrzewam ze i z mufa przy takiej malej asymetrii osi nic sie nie bedzie dzialo. aha oczywiscie srodek ciezkosci sie przesunie w ta strone gdzie masz bardziej wysunieta os. ale przy wczesniej omowionej roznicy rzedu tych pwiedzmy 3mm mozna to po prostu olac. to tak na koniec tylko jeszcze dodam ze lepiej jednak sobie jakakolwiek podkladke skolowac zeby bylo rowno
make gravity your slave
ODPOWIEDZ