Montowanie Filmików
-
- Kontakt:
Montowanie Filmików
Na jakim programie montujecie wasze filmy? Jaki Program polecilibyście dla początkującego? Z góry dzięki za wszystko odpowiedzie.
-
- Kontakt:
kombos vduba, cooledita 2000, virtual dja, i premiera z adobe, konverty do ogg,wav,mp3 itp, jak sie da coś zrobić w paincie to robie to w paincie, jak moge sobie poradzić winampem to tam robię.
ostateczna masakra klipów, grafik i sndu dokonuje sie w premierku, nyndza, ale głupi jestem, tylko tego sie zdażyłem nauczyć...
ostateczna masakra klipów, grafik i sndu dokonuje sie w premierku, nyndza, ale głupi jestem, tylko tego sie zdażyłem nauczyć...
"dalej w tym samym tempie ma byc.. ej!"
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
nie byl bym taki pewny z tym pro.lizzard king pisze:ja uzywam FinalCut pro 4,5 HD , program nie jest specjalnie skomplikowany, ma pare ciekwych opcji, a w zasadzie praktycznie wszsytkie potrzebne do profesjonalnego montazu, ale ci nie pojdzie...
Ogolnie ja uzywam Sony Vegas, bo ma zaawansowana obrobke video i audio. Ma nieograniczone mozliwosci ale trzeba tez torche sie na tym znac. Szybko sie w nim sklada jak sie ma wprawe. Obsluguje wyjscie na dodatkowy monitor/ tv do edycji, do tego ma obsluge VCR. Nie chce m isie pisac co ma wiecej ale to profesionalny program do skladania a jakosc koncowego materialu jest badzo dobra.
oczywiscie to nei jest jedyny program ktorego uzywam. Wiadomo ze dochodza progrmay pomocnicze jak after efects czy np. photoshop do robienia warstw 2d z przezroczystosciami.
Na koniec do kompresji audio/video Vdub. Albo do authoringu DVD arch.
Pawel M.
Fotka: http://www.pinkbike.com/photo/827159/
www.hardcore-glogow.prv.pl
Fotka: http://www.pinkbike.com/photo/827159/
www.hardcore-glogow.prv.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
tez uzywam "amatorsko" sony vegas i polecam :)metalbeast pisze:nie byl bym taki pewny z tym pro.lizzard king pisze:ja uzywam FinalCut pro 4,5 HD , program nie jest specjalnie skomplikowany, ma pare ciekwych opcji, a w zasadzie praktycznie wszsytkie potrzebne do profesjonalnego montazu, ale ci nie pojdzie...
Ogolnie ja uzywam Sony Vegas, bo ma zaawansowana obrobke video i audio. Ma nieograniczone mozliwosci ale trzeba tez torche sie na tym znac. Szybko sie w nim sklada jak sie ma wprawe. Obsluguje wyjscie na dodatkowy monitor/ tv do edycji, do tego ma obsluge VCR. Nie chce m isie pisac co ma wiecej ale to profesionalny program do skladania a jakosc koncowego materialu jest badzo dobra.
oczywiscie to nei jest jedyny program ktorego uzywam. Wiadomo ze dochodza progrmay pomocnicze jak after efects czy np. photoshop do robienia warstw 2d z przezroczystosciami.
Na koniec do kompresji audio/video Vdub. Albo do authoringu DVD arch.
TERRORYSTA!