Z samym barspinem nie sądze abym miał trudności... chodzi natomiast o to że mi but zawadza o koło jak skręca.
Prawdopodobnie to że mam 197cm wzrostu i numer buta 50 jest przyczyną.
Ramka ma długość górnej rury 555 mm , jest to pierwszy duncon pitbull 17'cali. Koło z przodu mam 26'calowe.
Czy jest ktoś mi w stanie powiedzieć czy gdybym zmienił koło na 24'calowe , albo kiedyś ramkę na dłuższą o 5 cm jak pamiętam sputnik był taki , to czy nie miałbym problemów ?
-Chyba że każdy tego doświadcza , i trzeba trzymać jakoś stopy z tyłu na pedałach - ale to w moim przypadku specjalnie nie pomaga...
To tak z serii dla dużych topic chyba.
thx za przeczytanie , i będe wdzięczny za odpowiedzi.
Mały problem - barspin ?
-
- Kontakt:
ja rame bedziesz zmienial, to kup taka z krotkim widelcem tylnim, wtedy suport bedzie bardziej oddalony od przedniej osi kola, bedzie wiecej mijsca.
W pussy mam kola 26 z widelcem CMP korby 170 i nie hacze przy barspinie
W pussy mam kola 26 z widelcem CMP korby 170 i nie hacze przy barspinie
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
STREET to tylko BMX
ja tez teraz chacze..:) ale to nie przez to ze jestem wysoki :P(174) i mam duzy rozmiar buta:D tylko moj amor sie troszke skrzywił:D hehe mysle ze jak zmienie amora bedzie ok:) dzastin ma prawie 2 metry 50 rozmiar buta i a-ganga 14 i nie chaczy w ogole:) wiec moze musiał bys ramke zmienic w sumie nie wime ..:) pytaj sie wysokich
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=53488/
to jeszcze zalezy od widelca. jak miałem niższy widelec, musiałem lekko korby podnosić, żeby nie haczyć, a teraz jak zmieniłem na wyższy to już tak nie jest. no i zależy jak bardzo haczysz butem. jakbyś zmienił koło na 24, to licz, że będziesz miał 2,5 cm więcej miejsca.
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
normalnie o tej porze wożę się na dworze