Mały problem - barspin ?

riva
Kontakt:

Mały problem - barspin ?

Post autor: riva »

Z samym barspinem nie sądze abym miał trudności... chodzi natomiast o to że mi but zawadza o koło jak skręca.
Prawdopodobnie to że mam 197cm wzrostu i numer buta 50 jest przyczyną.

Ramka ma długość górnej rury 555 mm , jest to pierwszy duncon pitbull 17'cali. Koło z przodu mam 26'calowe.

Czy jest ktoś mi w stanie powiedzieć czy gdybym zmienił koło na 24'calowe , albo kiedyś ramkę na dłuższą o 5 cm jak pamiętam sputnik był taki , to czy nie miałbym problemów ?

-Chyba że każdy tego doświadcza , i trzeba trzymać jakoś stopy z tyłu na pedałach - ale to w moim przypadku specjalnie nie pomaga...

To tak z serii dla dużych topic chyba.
thx za przeczytanie , i będe wdzięczny za odpowiedzi.
> Zielony <
Kontakt:

Post autor: > Zielony < »

ja rame bedziesz zmienial, to kup taka z krotkim widelcem tylnim, wtedy suport bedzie bardziej oddalony od przedniej osi kola, bedzie wiecej mijsca.
W pussy mam kola 26 z widelcem CMP korby 170 i nie hacze przy barspinie
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
gUtEk
Kontakt:

Post autor: gUtEk »

no koło 24" też by mogło pomóc. duże masz rozmiary:P
zmiany sie opłacają
BigRomek
Kontakt:

Post autor: BigRomek »

ja wiem.. jak wiadomo w dm-ce ditrstreet sie zchacza tak czy inaczej. mam ponad 190cm wzrostu i jakos nie chacze.. barspina robie tak ze bardziej pedaly pionowo biore i jest ok. mozesz sprobowac.
Pozdro BFR
SPRZEDAM NAPINACZE DO STREETLEGALA => PRZEJSCIOWKA 14/10
BFR- Big Fat Romek
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

W sumie zalezy jak układasz stopy bo nie sądzę żeby pitbull miał aż tak mało miejsca, ja mam but 45 i jak narazie tylko w jednej ramie miałem takie problem - Spec big hit S. Spróbuj pozyczyć od kogoś koło 24 i zobacz jak Ci bedzie pasowało
TomaŻ
Kontakt:

Post autor: TomaŻ »

ja tez teraz chacze..:) ale to nie przez to ze jestem wysoki :P(174) i mam duzy rozmiar buta:D tylko moj amor sie troszke skrzywił:D hehe mysle ze jak zmienie amora bedzie ok:) dzastin ma prawie 2 metry 50 rozmiar buta i a-ganga 14 i nie chaczy w ogole:) wiec moze musiał bys ramke zmienic w sumie nie wime ..:) pytaj sie wysokich
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=53488/
KOXX
Kontakt:

Post autor: KOXX »

to jeszcze zalezy od widelca. jak miałem niższy widelec, musiałem lekko korby podnosić, żeby nie haczyć, a teraz jak zmieniłem na wyższy to już tak nie jest. no i zależy jak bardzo haczysz butem. jakbyś zmienił koło na 24, to licz, że będziesz miał 2,5 cm więcej miejsca.
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
ODPOWIEDZ