KILKA PYTAŃ
KILKA PYTAŃ
MAm do was kilka pytań.Kupiłem ostatnio rower i potrzebne jest mi kilka porad.Po pierwsze chciałbym się dowiedzieć jak można sprawdzić jaki można duży amor zamontować do ramy,po drugie jak powinien być ustawiony amorek na dirt,a jak na dropy(mam tylko regulacje naprężenia wstępnego)powinien on być raczej miękki czy może bardziej sztywny i po tzrecie pytanie to co można zrobić żeby nie piszczały tak hamulce,mam HAYESY MX2.Wiem że może to głupie pytania,ale ja się za bardzo na tym wszystkim nie znam,to mój pierwszy poządny rower,a nie jakiś tam z marketu.DOpiero teraz zaczołem prawdziwą jazde w lekkim FR i DIRT,dawnij XC jeździłęm i teraz też jeszcze pośmigam.
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=96692
Wiesz bylo by nam niezmieniernie milo jakbys z laski swojej napisalem co to za rower , amortyzator .... to moze ktos ci odpisze na pytanie
co do regulacji to chyba logiczne - tak zeby pdo toba odpowiednio pracowa, zebys go nie dobijal , nie ma na to jakiejs recepty lol
moze tarcza sa czyms zalane ? wyczysc je dobrze , klocki tez , tarcze maja to do siebie ze czasem piszcza
co do regulacji to chyba logiczne - tak zeby pdo toba odpowiednio pracowa, zebys go nie dobijal , nie ma na to jakiejs recepty lol
moze tarcza sa czyms zalane ? wyczysc je dobrze , klocki tez , tarcze maja to do siebie ze czasem piszcza
www.mm-foto.pl
Do fr amor miekki zeby wykorzystywal duzo skoku, ale nie dobijal. Do dirtu i dropow raczej twardy. Hayesy beda piszczec bo musza :) Wiecej ci nie powiem bo za malo napisales. Musisz napisac co to za rower. A jak duzy amor mozesz wsadzic to zalezy od ramy. Generalnie mozesz zapakowack azdy tylko kat moze byc zjechany. A do dirtu amor z duzym skokiem jest lipny ;]
Ssij pento