Kona ???
Kona ???
Nie jestem pewien którą Kone wybrać???
Zastanawiam się nad Koną Cowan i Koną Stuff!!
Poradzcie którą wybrać i dlaczego!?I niewiem do końca ile te ramy ważą wie ktoś??bo Cowan to ok 2500g a Stuff ??
Zastanawiam się nad Koną Cowan i Koną Stuff!!
Poradzcie którą wybrać i dlaczego!?I niewiem do końca ile te ramy ważą wie ktoś??bo Cowan to ok 2500g a Stuff ??
-
- Kontakt:
astix55 Jeździłem tylko na Konie Cowan i Roast, z PitBullem nie miałem doczynienia, ale słyszałem sporo opinii że PitBulle się sypią.
Może dlatego że Cowanów jest pewnie z 20-30 w Polsce, a PB z 10 razy więcej...
W sumie ja myślałem nad wstawieniem Juniora do Roasta (model niżej z 2004 od Cowana), ale miałem tam Pike'a i na 140mm było dużo, i wydawało mi się że więcej to przegięcie do tej ramy.
Ale bywały Cowany, z 66RC 170mm, Juniorami i w sumie się trzymały.
Kumpel od Cowana, na którym jeździłem miał Z1 FR Eta 2004 130mm skoku i było w sumie dobrze, pomijając fakt że ten amor to porażka za tą kasę.
Dużo bardziej mi Pike podszedł, w porównaniu jazdy na tych 2 ramach w tym samym rozmiarze i w sumie podobnym setupie.
On myśli nad "szótstkami" żeby wstawić do tej ramy.
Może dlatego że Cowanów jest pewnie z 20-30 w Polsce, a PB z 10 razy więcej...
W sumie ja myślałem nad wstawieniem Juniora do Roasta (model niżej z 2004 od Cowana), ale miałem tam Pike'a i na 140mm było dużo, i wydawało mi się że więcej to przegięcie do tej ramy.
Ale bywały Cowany, z 66RC 170mm, Juniorami i w sumie się trzymały.
Kumpel od Cowana, na którym jeździłem miał Z1 FR Eta 2004 130mm skoku i było w sumie dobrze, pomijając fakt że ten amor to porażka za tą kasę.
Dużo bardziej mi Pike podszedł, w porównaniu jazdy na tych 2 ramach w tym samym rozmiarze i w sumie podobnym setupie.
On myśli nad "szótstkami" żeby wstawić do tej ramy.
astix55 Kumpel ma 2004, w sumie chyba one się niczym nie różnia.
Jedyna różnica to lakier matowy (05) albo błyszczący (troche się odłupuje i obciera (04).
W 2004 nie było rowerka na tej ramie, rama była do kupienia oddzielnie a najwyższym modelem roeru DJ był Roast. W 2005 jakby Roast-a wyparł seryjny Cowan.
Moim zdaniem optymalny jest Pike Race z modeli 2005, bo ma stalową rure sterową, i zewnętrzną regulację zamiast imbusem jak w SL.
Team to raczej już zawodniczy amorek.
Modeli 2006 jeszcze nie widziałem na żywo.
Jedyna różnica to lakier matowy (05) albo błyszczący (troche się odłupuje i obciera (04).
W 2004 nie było rowerka na tej ramie, rama była do kupienia oddzielnie a najwyższym modelem roeru DJ był Roast. W 2005 jakby Roast-a wyparł seryjny Cowan.
Moim zdaniem optymalny jest Pike Race z modeli 2005, bo ma stalową rure sterową, i zewnętrzną regulację zamiast imbusem jak w SL.
Team to raczej już zawodniczy amorek.
Modeli 2006 jeszcze nie widziałem na żywo.