Pegi w MTB, mostek BMX
Pegi w MTB, mostek BMX
mam pytanie jak sie da pegi 10mm(wiem lepsze 14mm)
to czy jest mozliwos odkrecania sie pega i calego kola podczas robienia grind'ow??
i czy mostek BMX w MTB jest ulatwieniem w street'cie??
(np. ten http://rowerowy.com/index.php?strona=pokaz&id=317 +
NS Pure albo Fireye DJ )
to czy jest mozliwos odkrecania sie pega i calego kola podczas robienia grind'ow??
i czy mostek BMX w MTB jest ulatwieniem w street'cie??
(np. ten http://rowerowy.com/index.php?strona=pokaz&id=317 +
NS Pure albo Fireye DJ )
czy ja wiem czy ułatwieniem ? mostki MTB mmożna wyrwać fajne, lekki i krótkie, więc po co BMX-owy akurat ? a z Purem dają podkładki, to możesz pod zwykły 25.4 go założyć.
co do pegów - jak słabo dokręcisz, to się odkręca troche w czasie grindowania, ale nie aż tak, żeby Ci koło odpadło :D
co do pegów - jak słabo dokręcisz, to się odkręca troche w czasie grindowania, ale nie aż tak, żeby Ci koło odpadło :D
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
normalnie o tej porze wożę się na dworze
sory ze tak pisze na raty ale mam jeszcze inne pytania odnosnie tej piasty ( http://rowerowy.com/index.php?strona=pokaz&id=241 )
czy ona wytzyma pegi?? czy lepszy jakis Reborn Grind?
i czy pegi sie przykreca z tymi srobkami?
czy ona wytzyma pegi?? czy lepszy jakis Reborn Grind?
i czy pegi sie przykreca z tymi srobkami?
-
- Kontakt:
erenes http://rowerowy.com/index.php?strona=pokaz&id=309
DOBRE TO JEST??
A i jaki jest rozstaw w BMX bo wiem ze w MTB 135mm a w BMX?
DOBRE TO JEST??
A i jaki jest rozstaw w BMX bo wiem ze w MTB 135mm a w BMX?
gwarancje pewnie anualuja jesli sam wytniesz i peknie. Jak sie dobrze z głowa wynie - nie peknie. Albo najlepiej zamówic wyciete od nich....
tiasty bmx110mm, ta formula jest bardzo fajna, chociaż wolałbym z mnijesza zebatka - ja bym tam 12-14wstawił i 25-30 na przód. ładniej
uwaga ta formula ma os tylko 170mm, w bmx gdzie rama ma 110mm masz jeszcze kupe miejsca na pegi i nakretki.
w mtb masz 135mm + grubosc ramy (powiedzmy 2x5m=10mm). 2 nakretki to kolejne 30mm a co najmniej 20 (nie nakrecone do końca). Ramy nie WOLNO SCISKAC ! (nie chce mi sie tłumaczyc nie chodzi o jej zniszczenie). Razem w mtb zajmnie to 165-175mm -175mm jesli oski do końca nakrecone. Ciezko bedzie pega zmiejsci. Bez pega na styk.
tiasty bmx110mm, ta formula jest bardzo fajna, chociaż wolałbym z mnijesza zebatka - ja bym tam 12-14wstawił i 25-30 na przód. ładniej
uwaga ta formula ma os tylko 170mm, w bmx gdzie rama ma 110mm masz jeszcze kupe miejsca na pegi i nakretki.
w mtb masz 135mm + grubosc ramy (powiedzmy 2x5m=10mm). 2 nakretki to kolejne 30mm a co najmniej 20 (nie nakrecone do końca). Ramy nie WOLNO SCISKAC ! (nie chce mi sie tłumaczyc nie chodzi o jej zniszczenie). Razem w mtb zajmnie to 165-175mm -175mm jesli oski do końca nakrecone. Ciezko bedzie pega zmiejsci. Bez pega na styk.
dupa.
tak, mostek bmx jest ulatwieniem do streetu bo masz + 5 do bany hopa. ale pamietaj, minus 5 do latania dropow wiec uwazaj!!
jezu co za pytanie :D
nie wkladaj pegow na 10mm, na 14 i zamow z destroyera ramke spilowana. tylko wtedy pamietaj ze zazwyczaj masz 48 cipek w piescie i nie zalozysz tarczy ;) piasty bmx sa w miare tanie, korpus waski ale podkadki wstawiasz i jest w porzadku.
piasty mtb 14mm pod tarcze na rozstaw 135 nie przypominam sobie innej niz dzikusa ale to chyba okolo 250 zeta kosztuje
jezu co za pytanie :D
nie wkladaj pegow na 10mm, na 14 i zamow z destroyera ramke spilowana. tylko wtedy pamietaj ze zazwyczaj masz 48 cipek w piescie i nie zalozysz tarczy ;) piasty bmx sa w miare tanie, korpus waski ale podkadki wstawiasz i jest w porzadku.
piasty mtb 14mm pod tarcze na rozstaw 135 nie przypominam sobie innej niz dzikusa ale to chyba okolo 250 zeta kosztuje
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Prawda jest taka że jeśli jestes cifa (bez urazy !!!) to nawet ważący 8 kg rowerek z karbonu Ci nie pomoże i nie wskoczysz z bunnego na ławke. Nie wazne jaki pro bedziesz miał mostek.
Jezeli jestes dobry i masz talent to zrobisz to na 19 kg fullu po 200mm skoku z przodu i z tyłu, albo na makrokeszu.
Dlatego kup sobie jakiś ładny mostek MTB i bedzie po problemie:)
Co do streetu to ja tam nie wiem bo nie jeżdze. Ale zawsze wydawało mi sie ze mostek powienien byc krótki a kiera waska (własnie ze względu na barspiny i x-up'y) Przeciez to logiczne ze szeroka kiera i w dodatku długi moztek bardziej Ci po obróceniu o 90* przyblizą końcówe kiery do siodełka :)
Pegów to tam nie wiem :)
Jezeli jestes dobry i masz talent to zrobisz to na 19 kg fullu po 200mm skoku z przodu i z tyłu, albo na makrokeszu.
Dlatego kup sobie jakiś ładny mostek MTB i bedzie po problemie:)
Co do streetu to ja tam nie wiem bo nie jeżdze. Ale zawsze wydawało mi sie ze mostek powienien byc krótki a kiera waska (własnie ze względu na barspiny i x-up'y) Przeciez to logiczne ze szeroka kiera i w dodatku długi moztek bardziej Ci po obróceniu o 90* przyblizą końcówe kiery do siodełka :)
Pegów to tam nie wiem :)
zleży cochcesz robic. Goscie w bmx maja 10mm oski i peg (prosi którzy z 3m zjeżdzaja delikatniej niż ja z kraweznika). Ale tylko na przodzie.
Nie wiem czy wytrzyma i ile. Jak beddziesz woził pegi to tak. Jak lądował na nich. Przypuszczam że nie długo.
Jak juz piłujesz oske, to frezuj ja nie staczaj chyba. Tylko w jednej płaszczyinie by była 10x14.
Nie wiem czy wytrzyma i ile. Jak beddziesz woził pegi to tak. Jak lądował na nich. Przypuszczam że nie długo.
Jak juz piłujesz oske, to frezuj ja nie staczaj chyba. Tylko w jednej płaszczyinie by była 10x14.
dupa.