Przewoz roweru samolotem
Przewoz roweru samolotem
Wiecie moze jak wyglada przewoz roweru samolotem ?? chodzi mi przede wszystkim Wizzair ?? mial ktos do czynienia z czyms takim ??
z gory dzieki za info :)
z gory dzieki za info :)
Napewno sie da.
Za ile to zadzowń do polskiego przedstawiciela Wizzair i sie zapytaj.
Co do objetości roweru to idź do sklepu rowerowego i poproś o karton po rowerze, powinni Ci dać. On jest w sumie dość mały ale da sie do niego upchać cały rower odpowiednio bo rozkręcająć. ściaga sie kołą, skręca kiera o 90st. i juz prawie cały jest w środku.
Pozdrawiam i powodzenia :)
Za ile to zadzowń do polskiego przedstawiciela Wizzair i sie zapytaj.
Co do objetości roweru to idź do sklepu rowerowego i poproś o karton po rowerze, powinni Ci dać. On jest w sumie dość mały ale da sie do niego upchać cały rower odpowiednio bo rozkręcająć. ściaga sie kołą, skręca kiera o 90st. i juz prawie cały jest w środku.
Pozdrawiam i powodzenia :)
Jak kupiłem mojego stinkacza w stanach to przyleciałem z nim w samolocie a lecialem LOTem.Rower rozebrałem na czesci owinąłem taśmą z bąbelkami, obłązyłem kartonem skleiłem taśmą zeby było wszystko ok i Wziałem ze Sobą do polski jako drugi bagaz do 25 kg i bylo wszystko ok.Zero problemow.Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/674223/ moze jeszcze kiedys wsiade na ciebie...
A gdzie chcesz lecieć tym wizzairem.??
Poszukaj jakiejś w miarę dużej walizy wpitol to do walizy i lecisz. Ważne żebyś nie przekroczył wartości kg bo płacisz wiem że w polsce 20ziko od kg(tak miałem niestety). A nie wiem jak jest gdzieś za granicą. Uważaj też na celników jeśl państwo spoza unii. bo ci mogącło zaje....nie z tej ziemi. Pozdrawiam
Poszukaj jakiejś w miarę dużej walizy wpitol to do walizy i lecisz. Ważne żebyś nie przekroczył wartości kg bo płacisz wiem że w polsce 20ziko od kg(tak miałem niestety). A nie wiem jak jest gdzieś za granicą. Uważaj też na celników jeśl państwo spoza unii. bo ci mogącło zaje....nie z tej ziemi. Pozdrawiam
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
Z Pl na drugi koniec swiata w jedna strone kosztuje okolo 50 dol.Nie rzadze pakowac bika do walizki bo sie niszczy.Raz tak transportowalem BMX-a i sie troszke rama pogiela:( Rower trzeba nadac jako bagaz specialny (tak jak deski surf,narty etc).Najlepiej kupic specialna torbe do transportowania roweru.Ladna torbe Scoota mozna kupic za 400 zl
Pozdrawiam
Pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/1038716
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
A ja mam licencje norby a w niej 2 przewozy rowerku samolotem za darmo ;]
Ale ogólnie mówiąc nie ma problemu, ubezpieczasz ładnie paczuszeczke, zawijasz w bąbelki i do paczuszki i szczęśliwej podróży tylko rower musi się mieścić w granicach wagi
Co do cła to mówisz, że przyjechałeś na urlop i wziąłeś rower i pokazujesz chociaż małe ślady zużycia jak chociaż mała ryska :D
Ale ogólnie mówiąc nie ma problemu, ubezpieczasz ładnie paczuszeczke, zawijasz w bąbelki i do paczuszki i szczęśliwej podróży tylko rower musi się mieścić w granicach wagi
Co do cła to mówisz, że przyjechałeś na urlop i wziąłeś rower i pokazujesz chociaż małe ślady zużycia jak chociaż mała ryska :D
Mówisz o swoim :>MaxDamageDA pisze:A co jak rower wazy ponad 25kg? :>
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: