Mr T <--- dobre to ??
Mr T <--- dobre to ??
witam
chcialem sie dowiedziec co sadzicie o tym amorku
http://www.allegro.pl/item87676192__mar ... azja_.html
i ile mozna dac za niego ??
dzieki i pozdro :)
chcialem sie dowiedziec co sadzicie o tym amorku
http://www.allegro.pl/item87676192__mar ... azja_.html
i ile mozna dac za niego ??
dzieki i pozdro :)
zależy do czego do streetu nie za bardzo do fr. obecnie troszke mało skoku ma... ale na bank da się zrobić z niego 130mm. generlanie pracą t mało co mu dorówna jeździłem na takim i poprostu chodzi jak cudo... a ile dac myśle zę 600-700 to max bo już stary trochę. widać ze dobry stan(głównie o stan teflonu mi chodzi) a to ważne... ma wszystkie regulatory które lubia się zgubic:)
pozdrawiam Maciek
pozdrawiam Maciek
-
- Kontakt:
ej o co chodzi ze mozna go zmienic z2polki na 1 polkowy??chyab nei da rady tak...gorne golenie musza sie gdzies chowac a dolne golenie nei maja tyle meijsca by pomiescic nadwyrzke ponad12cm!!! ktos wytlumaczy jak tos ie dzieje??
pozdro
pozdro
pinkbike-to nie smietnik...zanim dasz tam fote dokladnie to przemysl...
:D daruj sobie ten amor .gadałem z tym gościem , jemu przyszeł do domu ten ( ten sam mrt) i go odesłał bo jak sie okazało ( a czego nie było wczesniej w opisie) ma pekniecie koło qr co wiecej jest jakis krzywy bo jak wyjmiesz os to nie trafia tam gdzie powinna potem :| kumpel mowił ze stan beznadziejny i odesłał od razu. Jak chcesz wiecej info zagadaj na tamto gg.
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
Krakus_dhpan_saper71 Chodzi o to ze górna półke sie zdejmuje i odkreca cześć górnych goleni...
INFO OGÓLNE
Amora używałem jakieś pół roku (potem zmieniłem na większy RS BOXXER). Używałem go głównie w streecie i dualu, ale musze się przyznać, ze był też start w DH w Szklarskiej na festiwalu w 2004 roku. Mój model miał rozkręcane golenie górne i w 5 minut można było zrobić z niego jednopółkę (super sprawa dla kogoś kto śmiga co się da a nie tylko jedną dyscyplinę). Na laikach nie robił żadnego wrażenia, natomiast jeśli chodzi o bikerów, którzy znają się na rzeczy byli zachwyceni jak widzieli amor (zwłaszcza, że był on w idealnym stanie). Cena tego amor to 3949zł ( nie bójcie się to cena z katalogu rowerowego 2000), natomiast używkę można kupić za 700-800zł (ludzie po prostu nie wiedzą co to jest i nie licytują np. na allegro i tam można je tanio czasami kupić).
DZIAŁANIE
Kwestia wyregulowania pod siebie i rower. Super tłumienie i płynna praca. Dzięki QR 20mm Amor miał mega sztywność, co bardzo przydaje się przy ostrej jeździe. Pomimo małego skoku super łyka nawet większe nierówności nie wspominając już o małych bo te łyka bez żadnych skrupułów. AHA JESZCZE JEDNA WAŻNA RZECZ : amor łyka oponke MICHELIN 2.8" na obręczy ALEX RIMS DX 32 :D:D:D!!! Ne wiem co jeszcze pisać bo jeśli chodzi o prace to chyba wszystko. Jeżeli chcesz się o cos zapytać to wal śmiało (kontakt do mnie znajdziesz na stronie „o mnie”).
BARDZO WAŻNE!!!
Uważaj, zęby nie wysunąć za bardzo ( w dół) goleni dolnych. Chodzi mi tutaj o miejsce w którym są połączone gwintem (połączenie powinno być w dolnej koronie najlepiej w połowie (jej wysokości). Ja nie pomyślałem o tym i jak przywaliłem w kamień to się troche Amor złożył na gwintach, ale na szczęści ich nie urwał (nie wiem jak to się stało)
test kumpla
wiecej na www.postidhbiker.of.pl
INFO OGÓLNE
Amora używałem jakieś pół roku (potem zmieniłem na większy RS BOXXER). Używałem go głównie w streecie i dualu, ale musze się przyznać, ze był też start w DH w Szklarskiej na festiwalu w 2004 roku. Mój model miał rozkręcane golenie górne i w 5 minut można było zrobić z niego jednopółkę (super sprawa dla kogoś kto śmiga co się da a nie tylko jedną dyscyplinę). Na laikach nie robił żadnego wrażenia, natomiast jeśli chodzi o bikerów, którzy znają się na rzeczy byli zachwyceni jak widzieli amor (zwłaszcza, że był on w idealnym stanie). Cena tego amor to 3949zł ( nie bójcie się to cena z katalogu rowerowego 2000), natomiast używkę można kupić za 700-800zł (ludzie po prostu nie wiedzą co to jest i nie licytują np. na allegro i tam można je tanio czasami kupić).
DZIAŁANIE
Kwestia wyregulowania pod siebie i rower. Super tłumienie i płynna praca. Dzięki QR 20mm Amor miał mega sztywność, co bardzo przydaje się przy ostrej jeździe. Pomimo małego skoku super łyka nawet większe nierówności nie wspominając już o małych bo te łyka bez żadnych skrupułów. AHA JESZCZE JEDNA WAŻNA RZECZ : amor łyka oponke MICHELIN 2.8" na obręczy ALEX RIMS DX 32 :D:D:D!!! Ne wiem co jeszcze pisać bo jeśli chodzi o prace to chyba wszystko. Jeżeli chcesz się o cos zapytać to wal śmiało (kontakt do mnie znajdziesz na stronie „o mnie”).
BARDZO WAŻNE!!!
Uważaj, zęby nie wysunąć za bardzo ( w dół) goleni dolnych. Chodzi mi tutaj o miejsce w którym są połączone gwintem (połączenie powinno być w dolnej koronie najlepiej w połowie (jej wysokości). Ja nie pomyślałem o tym i jak przywaliłem w kamień to się troche Amor złożył na gwintach, ale na szczęści ich nie urwał (nie wiem jak to się stało)
test kumpla
wiecej na www.postidhbiker.of.pl
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3808556
To był świetny amor, rewelacyjna praca, gorzej z wytrzymałością.
Można go przerobić na 1 półkę, ale moim zdaniem wiąże sie to ze zmianą korony bo to co w nim jest nie ma "zaczepów" żeby golenie nie wyjechały z niego - widać to na zdjęciach.
Ja bym się w niego nie pakował, zwłaszcza w kontekście postów powyżej dotyczących jego stanu. Jeśli tłumiki itp są ok to warto wziąć na części do innego amora z tego okresu.
pzdr
Można go przerobić na 1 półkę, ale moim zdaniem wiąże sie to ze zmianą korony bo to co w nim jest nie ma "zaczepów" żeby golenie nie wyjechały z niego - widać to na zdjęciach.
Ja bym się w niego nie pakował, zwłaszcza w kontekście postów powyżej dotyczących jego stanu. Jeśli tłumiki itp są ok to warto wziąć na części do innego amora z tego okresu.
pzdr
...najciekawsze jest to, że spotkałem się wielokrotnie najprawdopodobniej z tym egzemplarzem, bo nie wierzę, żeby marcok robił takie głupstwo jak odkręcane golenie i do tego tylko w jednym modelu...
druga sprawa - dolne golenie tego amorka są z roku 97, albo wcześniejszego (charakterystyczne naklejki), a więc zapewne cały jest starszy, niż powinien być.
odpuść go sobie ze względu na te odkręcane lagi
druga sprawa - dolne golenie tego amorka są z roku 97, albo wcześniejszego (charakterystyczne naklejki), a więc zapewne cały jest starszy, niż powinien być.
odpuść go sobie ze względu na te odkręcane lagi
karol.fr pisze::D daruj sobie ten amor .gadałem z tym gościem , jemu przyszeł do domu ten ( ten sam mrt) i go odesłał bo jak sie okazało ( a czego nie było wczesniej w opisie) ma pekniecie koło qr co wiecej jest jakis krzywy bo jak wyjmiesz os to nie trafia tam gdzie powinna potem :| kumpel mowił ze stan beznadziejny i odesłał od razu. Jak chcesz wiecej info zagadaj na tamto gg.
ja jestem tylko ciekawy ile ten koleś czasu ma do czynienia z amortyzatorami w pełni rozkręcalnymi ?? bo co do tego że niby on jest krzywy no to troche bajka jak dla mnie bo sam sprawdzałem czy amor jest prosty i nic z nim nie jest poza wymienionym peknięciem przy QR ale to jest feler amorów na qr bo jak sie za mocno skręci śruby to mocowanie szlak trafia i to chyba w praw każdym amorze na qr ;/ dlatego producent podaje wartości z jaką siła powinno sie dokręcać te śruby żeby nie przylatywał co chwile jakiś tumok bo amor mu pekł bo za mocno skręcił.
jestem ciekawy czy koleś w trakcie zakłądania amora do ramy ustawił go sobie dopownienio na pólkach ?? widziałem tego amora po tym jak przyszedł z powrotem i rozkręcalismy go na czesc zeby sprawdzić czy aby napewno wszystko gra i nie było jakichkolwiek oznak zeby amortyzator był krzywy, wszystko było w porządku.
.
.
.
co do naklejek to nie wiem czy po samych naklejkach da sie określić rok produkcji skoro naklejki mozna spokojnie kupić sobie nowe jak sie nie podoba dany kolor włscicielowi :P ja sobie zmieniam z drop offa 2003 na 2006 i co wtedy to bede miał golenie dolne 2006 ??
a to głupstwo z odkcanymi goleniami to rzeczywiście pomysł marcka - no coż nie kazdy jest idealny :P
.
.
.
stare marcoki są najlepsze bo jak coś sie spieprzy to serwis jest duzo tańszy niż w nowych i jakoś te stare są mocniejsze może dlatego że kiedyś to były naprawde amory wysokiej klasy a teraz to popularne jak rst i jakos w niższych modelach też ;/
gg 2566246
my ride - http://www.tinyurl.pl?YVxi0Awr
Prezes nie bede sie kłocił bo nie widziałem sam. Ja tylko pisze co kumpel mi napisał na g a miał go przeciez w rekach . Jakby wszsytko było ok to by go nie zwrocił to chyba logiczne no niee? A ze zwrocił to cos było nie tak... Ja rozumiem ze chcesz sprzedac , ale po to jest forum zeby sobie pomagac i własnie takie były moje intencje jak pisałem poprzedniego posta.
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
Jaca
Jaca ja mam teraz jr.t z 2001 mode oemowy niedostęny w polsce i wiesz co on tez ma skręcane golenie. marcok dopiero ten pomysł porzucił włąsnie w 2001 roku przy wprowadzeniu tego miękkiego jr.t co miał170 skoku.poza monsterem wszystkie miały skręcane golenie:) patent nie głupi ale też nie genialny bo zawsze jest co więcej zjebać.
Na temat pracy tego amora już pisałem:) a stan trzeba obejżeć na żywo i tyle:)
Jaca ja mam teraz jr.t z 2001 mode oemowy niedostęny w polsce i wiesz co on tez ma skręcane golenie. marcok dopiero ten pomysł porzucił włąsnie w 2001 roku przy wprowadzeniu tego miękkiego jr.t co miał170 skoku.poza monsterem wszystkie miały skręcane golenie:) patent nie głupi ale też nie genialny bo zawsze jest co więcej zjebać.
Na temat pracy tego amora już pisałem:) a stan trzeba obejżeć na żywo i tyle:)
heh fajna sprawa takie amorki ;)
Polecam wszystkim,
za tego bym dal max 600zł wiecej nie, bo tam jest spawane mocowanie pod tarcze.
Sam mam z1 bam 99 130mm skoku od niedawna i naprawde amorek jest zajebisty pod wzgledem pracy.
Poprostu choodzi idealnie. :):)
W zadnym amorku jeszcze nie widzialem takiej idealniej pracy, chodzi wysmienicie.
Polecam stare bombery.
Polecam wszystkim,
za tego bym dal max 600zł wiecej nie, bo tam jest spawane mocowanie pod tarcze.
Sam mam z1 bam 99 130mm skoku od niedawna i naprawde amorek jest zajebisty pod wzgledem pracy.
Poprostu choodzi idealnie. :):)
W zadnym amorku jeszcze nie widzialem takiej idealniej pracy, chodzi wysmienicie.
Polecam stare bombery.
HAKUNA MATATA
i już się nie martw az do końca swych dni :):D:P
i już się nie martw az do końca swych dni :):D:P
karol.fr też sie nie bede kłócił
to nie mój amor tylko kolegi jakby był mój to prędzęj by wylądował na ścianie jako obraz (tak juz jedna rama u mnie skończyła - wisi na ścianie :P )jesli by było z nim coś nie tak niz miałbym go sprzaedawać bo sam nie lubie ludzi którzy wkręcaja wałki innym
najlepiej samemu obejzeć na żywo bo tak to "nie kupie bo kolega kolegi powiedział że kolega kolegi samżył nim frytki" :P
to nie mój amor tylko kolegi jakby był mój to prędzęj by wylądował na ścianie jako obraz (tak juz jedna rama u mnie skończyła - wisi na ścianie :P )jesli by było z nim coś nie tak niz miałbym go sprzaedawać bo sam nie lubie ludzi którzy wkręcaja wałki innym
najlepiej samemu obejzeć na żywo bo tak to "nie kupie bo kolega kolegi powiedział że kolega kolegi samżył nim frytki" :P
gg 2566246