Avid 5 vs. Avid7

biker-aqq
Kontakt:

Avid 5 vs. Avid7

Post autor: biker-aqq »

cze
ktora klamke wybrac?
oplaca sie dokladac prawie 40pln do avidow 7?
po co jest to pokretlo u nich?hm.
Delfin
Kontakt:

Post autor: Delfin »

ja mam sd 7. Chodza wysmienicie przy dobrym wyregulowaniu. A te pokretlo sluzy do regulacji wychylenia klamki przy hamowaniu. W sumie to klamki sa drogie ale naprawde sie oplaca zwazywszy na jakosc wykonania. Na fr-5 tez jezdzilem i niema az tak wielkiej roznicy w pracy i hamowaniu. Jesli niemasz za duzo kasy a jeszcze potrzebujesz inne czesci to dobrym rozwiazaniem beda fr-5
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

mialem avidy z regulacja i sprzedalem.

Teraz poluje na nowe klamki i beda to AVIDY !

totalnie wypasione klamki wg mnie ekstra wyprofilowane i niesamowicie zywotne

sam stoje przed wyborem pomiedzy 5 a 7 albo cos starszego z regulacja (oczywiscie AVID)

jestem blizszy 7 bo maja regulacje :)
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
Wiewiór
Kontakt:

Post autor: Wiewiór »

Hehe....trzeba było kupić klamkę w grudniu , gdy w MK bike były 7 po 60zł :D

Mam 7 i 5:)obie są nowiutkie i pięknie chodzą. Popkrętło zmienia charakterystykę pracy klamki, a konkretniej to jej skok.(waśniej- wybór między świetną modulacją ,a brzytwą) Fajny bajer jeśli potrafisz dobrze usatwić hamulce. Jeśli o nie nie dbasz , żaden system nie da ci dobrej siły i modulacji. W moim rowerze dbam o hamulce i uwielbiam mieć je ustawione na LUX :D

Kupiłem 7 by sprawdzić, czy to co o nich ludzie mówią to faktycznie prawda-są świetne i czy to pokrętło faktycznie coś daje.
5 kupiłem bo wiedziałem ,że sa b.dobre i mi napewno wystarczą. Jeśli 7 byłyby wtedy w takiej cenie w jakiej sa teraz chyba bym ich nie wziął...bo 5 są wystarczająco dobre :)

Tak jak inni powiem: jeśli chcesz mieć świetne klamki ,ale nie chcesz wydać na nie wszystkich oszczędności kup 5. Teraz różnica cen wynosi 40zł:/ miesiac temu było to 10zł!! I spokojnie można było kupić 7 i nie było szkoda wydawać tyle kasy na nie.
http://www.allegro.pl/item809273323_truvativ_stylo_nowa_4x_dh_street_nie_xt_slx_lx.html
ODPOWIEDZ