Co myślicie o naszym pomyśle zbudowania dobrej trasy DH w Szczawnicy?? Myśle że mamy na to bardzo dobre warunki pod względem terenu i gospodarki.
To są narazie tylko wstępne plany. Mamy zamiar rozmawiać z władzami miasta i zobaczymy co oni na to powiedzą. Będziemy się o to bardzo starać. Chcemy wiedzieć czy to wogule dobry pomysł.
Jeśli ktoś nie wie to Szczawnica to miejscowość jakieś 25 km. od Wierchomli. www.szczawnica.pl
;) spedzilem z chlopakami tydzien w szczawnicy! bez trasy jest wypas Freeride!! :D ja popieram w 100%!! Milo by miec tego wiecej w polsce:) Pozdrawiam!
Potrek505... 25km od Wierchomli? zastanawia mnie czy mowisz w lini prostej czy o drogach? bo chyba droga ze szczawnicy (jaworki i te strony) konczy sie wąwozem homole i rezerwatem (parkiem) jakims i nie ma tam przejazdu (samochodem) - wtedy bedzie z 25km... a jak nie to trasą z kroscienka do n.sącza (przez łącko) i juz sie robi prawie 60km... a przez slowacje z 35-40km... ale nie wiem czy bezposrednio do wierchomli dojedziesz 25km trasą... jesli sie myle to mnie popraw - ale to tak na marginesie, poprostu chodzi mi o sprostowanie odległosci jak dojechac z wierchomli do szczawnicy:D bo chyba nikt nie bedzie sie tlukl z rowerem do DH & FR 25km przez jakis park z trasy na trase:D
A co do trasy w szczawnicy to macie potencjał:) w zeszłe wakacje tam smigałem na palenicy, sympatycznie do FR:) ale wole 3 korony <diabeł>
Siemka yasiuuu!! 25km to jest tak na oko przez własnie ten Park i Rezerwat:) Sorki że nie napisałem dokładniejszej odległości. Wiadomo że przez Sącz jest baardzo daleko:) Jak mieliśmy sztywniaki to na Mistrzostwa Małopolski i Polski jechaliśmy na rowerkach:D i zajebiscie było w sumie. Teraz będzie troche trudniej... :) Pozdro
no proszę, jest POMYSŁ ... i nawet zamiar przedstawienia go władzom ... nooo, to już bliżej niż dalej ... aż można się pokusić o stwierdzenie że trasa już jest prawie gotowa.
pomysl bardzo dobry,ale przeprawa z mniejscowymi wladzami bedzie was kosztowala sporo czasu,nerwow i $ bo zaraz powiedza ze chcecie im niszczyc naturalne srodowisko zycia jakis bobrow,albo innych borsukow!!
Siema Ajz. Nie wiem jeszcze kompletnie co będzie na trasie. Zależy gdzie pozwolą nam ją zrobić. Gadałem ze Skurą na ten temat. Jak władze się zgodzą to napewno coś wymyślimy:)
szczawnica zajebiste miejsce, kupe czasu tam spedzilem u znajomego (moze kojarzysz piotrek eryka stec'a, juz sie wyprowadzil niestety) super tereny na freeride, raz w zime nawem wbilem z rowerem.. ehh piekne czasy byly w szczawnicy te iles lat temu, dawno juz nie bylem