Najdluzsza oska w piastach bmx?
Najdluzsza oska w piastach bmx?
Bo mam oske 185mm w piescie i jak zaloze podkladki (bo bede ja wkladal do DM Dirt Street)no i jeszcze kawalek na grubosc hakow (tylnych) to zostaje mi "bardzo malo oski" a chce zalozyc pega no i stad moje pytanie: Jak to zrobic? Czy moze przesunac oske tak zeby bylo z jednej strony mniej a z drugiej wiecej, ale to i tak chyba bedzie za malo czy po prosu kupic dluzsza oska(jesli takowe sa) i jak tak to jaka dlugosc? dla tych co pomoga dzieki.
Patrzcie dzieci, Bakus leci...
przesuwac mozesz na boki w piascie na kulki. jak na maszynach nie da sie chyba ż emasz niestandardowe piasty. Oski 14mm od QUANDO wystepuje w długosci 195mm i są to najdłuższe seryjne.
135mm rama
dropouty po kilka mm (np. po 6mm = 12) to razem 147mm
nakretki maja po ok 15mm - 147 + 30 = 177mm . Pega - jakie 8mm. Dałoby rade przestawione. Nakretka od pega na równo z końcem oski. Bez pega może nawet 2mm niedokrecona jakby co. Ta pegowa powinna cała długoscia byc dokrecona mocno. Druga moze byc w 3/4 nakrecona. Mniej nie polecam.
NIE SCISKAC RAMY nawet o 5mm !! GEO SIE CHRZANI, Niby nIC ALE wszystk JEST NIERÓWNOLEGLE, RAMA SIE Gnie, koło sie KRZYWO ustawia ? JASNE>?>>!
135mm rama
dropouty po kilka mm (np. po 6mm = 12) to razem 147mm
nakretki maja po ok 15mm - 147 + 30 = 177mm . Pega - jakie 8mm. Dałoby rade przestawione. Nakretka od pega na równo z końcem oski. Bez pega może nawet 2mm niedokrecona jakby co. Ta pegowa powinna cała długoscia byc dokrecona mocno. Druga moze byc w 3/4 nakrecona. Mniej nie polecam.
NIE SCISKAC RAMY nawet o 5mm !! GEO SIE CHRZANI, Niby nIC ALE wszystk JEST NIERÓWNOLEGLE, RAMA SIE Gnie, koło sie KRZYWO ustawia ? JASNE>?>>!
dupa.