Najdluzsza oska w piastach bmx?

Fnx
Kontakt:

Najdluzsza oska w piastach bmx?

Post autor: Fnx »

Bo mam oske 185mm w piescie i jak zaloze podkladki (bo bede ja wkladal do DM Dirt Street)no i jeszcze kawalek na grubosc hakow (tylnych) to zostaje mi "bardzo malo oski" a chce zalozyc pega no i stad moje pytanie: Jak to zrobic? Czy moze przesunac oske tak zeby bylo z jednej strony mniej a z drugiej wiecej, ale to i tak chyba bedzie za malo czy po prosu kupic dluzsza oska(jesli takowe sa) i jak tak to jaka dlugosc? dla tych co pomoga dzieki.
Patrzcie dzieci, Bakus leci...
lankru
Kontakt:

Post autor: lankru »

hmm... rowniez mam ta rame z piasta bmx no i chociazby przez sam fakt, ze tam sa te wymienne haki nie mam pojecia jak chcesz zalozyc pega:)
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

przesuwac mozesz na boki w piascie na kulki. jak na maszynach nie da sie chyba ż emasz niestandardowe piasty. Oski 14mm od QUANDO wystepuje w długosci 195mm i są to najdłuższe seryjne.

135mm rama
dropouty po kilka mm (np. po 6mm = 12) to razem 147mm
nakretki maja po ok 15mm - 147 + 30 = 177mm . Pega - jakie 8mm. Dałoby rade przestawione. Nakretka od pega na równo z końcem oski. Bez pega może nawet 2mm niedokrecona jakby co. Ta pegowa powinna cała długoscia byc dokrecona mocno. Druga moze byc w 3/4 nakrecona. Mniej nie polecam.

NIE SCISKAC RAMY nawet o 5mm !! GEO SIE CHRZANI, Niby nIC ALE wszystk JEST NIERÓWNOLEGLE, RAMA SIE Gnie, koło sie KRZYWO ustawia ? JASNE>?>>!
dupa.
Lucid
Kontakt:

Post autor: Lucid »

nakretki sa zazwyczaj bardzo szerokie wez na szlifierce zpiłuj po pare mm z boku nakretki i bedzie dobrze...
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

tak mozna spoko z 15mm na 10mm.
dupa.
ODPOWIEDZ